第23页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
Ⅱ. 阅读理解
话题:人物介绍 难度:★★★ 建议用时:7’
I am Zhou Ming. Rick is my English name. This is my English teacher, Mr Jones. He is from Canada. But now he is in Beijing with Mrs Jones, his daughter and his son. His daughter’s name is Maria and Robert is his son’s name. Maria and I are thirteen years old and we are in the same class. We are in Class Three, Grade Seven. Robert is only four years old. Mrs Jones looks after him at home.
Mr Jones is very nice. He can teach English very well and he often tells us some interesting stories. We all like him very much.
(
A. Mr Jones’s teacher.
B. Mr Jones’s son.
C. Mr Jones’s student.
(
A. The US.
B. The UK.
C. Canada.
(
A. Thirteen.
B. Fourteen.
C. Fifteen.
(
A. Class One.
B. Class Three.
C. Class Eight.
(
A. 学习
B. 照看
C. 拜访
话题:人物介绍 难度:★★★ 建议用时:7’
I am Zhou Ming. Rick is my English name. This is my English teacher, Mr Jones. He is from Canada. But now he is in Beijing with Mrs Jones, his daughter and his son. His daughter’s name is Maria and Robert is his son’s name. Maria and I are thirteen years old and we are in the same class. We are in Class Three, Grade Seven. Robert is only four years old. Mrs Jones looks after him at home.
Mr Jones is very nice. He can teach English very well and he often tells us some interesting stories. We all like him very much.
(
C
)1. Who is Rick?A. Mr Jones’s teacher.
B. Mr Jones’s son.
C. Mr Jones’s student.
(
C
)2. Where is Mr Jones from?A. The US.
B. The UK.
C. Canada.
(
A
)3. How old is Maria?A. Thirteen.
B. Fourteen.
C. Fifteen.
(
B
)4. What class is Maria in?A. Class One.
B. Class Three.
C. Class Eight.
(
B
)5. What does the underlined phrase (画线短语) “looks after” mean in Chinese?A. 学习
B. 照看
C. 拜访
答案:
1.C 根据“I am Zhou Ming. Rick is my English name. This is my English teacher, Mr Jones.”可知,Rick是Mr Jones的学生,故选C。
2.C 根据“This is my English teacher, Mr Jones. He is from Canada.”可知,Mr Jones来自加拿大,故选C。
3.A 根据“Maria and I are thirteen years old and we are in the same class.”可知,Maria 13岁了,故选A。
4.B 根据“Maria and I are thirteen years old and we are in the same class. We are in Class Three, Grade Seven.”可知,Maria在三班,故选B。
5.B 根据“Robert is only four years old. Mrs Jones looks after him at home.”可知,因为Robert才4岁,Jones太太应是在家照看他,所以looks after是“照看,照料”的意思,故选B。
2.C 根据“This is my English teacher, Mr Jones. He is from Canada.”可知,Mr Jones来自加拿大,故选C。
3.A 根据“Maria and I are thirteen years old and we are in the same class.”可知,Maria 13岁了,故选A。
4.B 根据“Maria and I are thirteen years old and we are in the same class. We are in Class Three, Grade Seven.”可知,Maria在三班,故选B。
5.B 根据“Robert is only four years old. Mrs Jones looks after him at home.”可知,因为Robert才4岁,Jones太太应是在家照看他,所以looks after是“照看,照料”的意思,故选B。
Ⅲ. 阅读表达
阅读下面短文,根据其内容填空和回答问题。(1 至 4 题每题答案不超过 3 个单词,5 题须用完整句子回答。)
话题:照片介绍 难度:★★★ 建议用时:6’
There is a photo on Becky’s desk. It is a picture of her family. There are four people in it. The man is her father. He is 36 years old. He can speak Chinese. There is a woman behind Becky. She is Becky’s mother. She is 35 years old. She can’t speak Chinese, but she can speak English. They are doctors. They work in the same hospital. There is a girl in the picture, too. She is Becky’s sister. Her name is Betty. Becky and Betty are in the same school, but they aren’t in the same grade. They look like their father. They are American. It’s a happy family.
1. Becky’s father is
2. Becky’s mother can speak
3. Becky’s parents work in
4. Becky and Betty look like
5. Are Becky and Betty in the same school?
阅读下面短文,根据其内容填空和回答问题。(1 至 4 题每题答案不超过 3 个单词,5 题须用完整句子回答。)
话题:照片介绍 难度:★★★ 建议用时:6’
There is a photo on Becky’s desk. It is a picture of her family. There are four people in it. The man is her father. He is 36 years old. He can speak Chinese. There is a woman behind Becky. She is Becky’s mother. She is 35 years old. She can’t speak Chinese, but she can speak English. They are doctors. They work in the same hospital. There is a girl in the picture, too. She is Becky’s sister. Her name is Betty. Becky and Betty are in the same school, but they aren’t in the same grade. They look like their father. They are American. It’s a happy family.
1. Becky’s father is
36/thirty-six
years old.2. Becky’s mother can speak
English
.3. Becky’s parents work in
the same hospital/a hospital
.4. Becky and Betty look like
their father
.5. Are Becky and Betty in the same school?
Yes, they are.
答案:
1.36/thirty-six 2.English 3.the same hospital/a hospital 4.their father 5.Yes, they are.
查看更多完整答案,请扫码查看