2025年新课程示径学案作业设计九年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新课程示径学案作业设计九年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新课程示径学案作业设计九年级英语上册译林版》

三、阅读理解
Every morning millions of people in China do tai chi. It is popular with women and men. Tai chi is a good kind of exercise for the body and the mind. It is healthy and relaxing. Tai chi is from China. It is hundreds of years old. Tai chi is a "soft" martial art(武术). That means it is slow and calm.
There are also "hard" martial arts. Shaolin kung fu, for example, which has a history of over 1,500 years, is a "hard" martial art. It is fast and dangerous. You have to be very fit and strong to do "hard" martial arts.
In Beijing, Master Li Yu is teaching Shaolin kung fu to thirty young students, three of whom come from abroad. "Shaolin kung fu is different," said Li Yu. "You must practise every move many times."
Sports like football and basketball are also popular in China. But martial arts like tai chi and kung fu are part of Chinese culture and history.
(
B
) 1. How many types of martial arts does this passage tell us?
A. Only one.
B. Two.
C. Three.
D. Four.
(
B
) 2. What is Master Li Yu teaching?
A. Tai chi.
B. Shaolin kung fu.
C. Football.
D. Basketball.
(
C
) 3. Which sentence is TRUE according to the passage?
A. It is easy to learn Shaolin kung fu.
B. Men like tai chi better than women do.
C. Tai chi has a shorter history than Shaolin kung fu.
D. People must be very healthy and strong to do tai chi.
答案: BBC
四、信息还原
阅读下面的短文,从其后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,有两项是多余的。
Students usually prefer to study in environments with light colours. 1 However, researchers have found the opposite works better. According to a study, the students can pay more attention in environments with bright colours. 2 The students' scores were higher in the bright red and yellow rooms.
The study shows bright colours can support students' learning performance by positively affecting psychological(心理的) and physiological(生理的) states. If the tasks are difficult, the bright colour conditions can make students in the best state. 3
4 They believe that bright red isn't a suitable colour for a study room. They connect the colour with hopelessness, anger and other things like that. But they can improve their learning results by using the colour. 5
Maybe in the future, red and yellow will be the popular colours of study areas.
A. Most students like light colours.
B. Bright colours are good for health.
C. It's helpful for students to get good scores.
D. Perhaps a bit of discomfort is what they need.
E. However, two thirds of the students disagree.
F. The students were tested in rooms with different colours.
G. They say light colours make them feel more relaxed.
1.
G

2.
F

3.
C

4.
E

5.
D
答案: 1. G
2. F
3. C
4. E
5. D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭