第83页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
Ⅳ. 阅读理解
Scientists say that hobbies can make kids wiser,healthier and even more successful when they grow up. How?
They Help You Learn
When you have a hobby,you learn new things. You have to read instructions. You look at websites,magazines and books to get more information about your hobby. More reading makes you a better reader and a better learner.
They Help You Be Creative
For many hobbies,such as building model cars and making pottery,you have to use your brain as well as your hands. We learn by doing things and by touching things. These kinds of activities make people more creative.
They Help You Be Relaxed
Having a hobby makes you feel good. Scientists say,“When you make something,the ‘feel - good’ part of your brain gets a message. It makes you feel happy.” When we feel happy,we have less stress(压力). Too much stress can make people sick.
They Help You Build Skills
People with hobbies learn how to set goals and solve problems. Learning these skills when you are young can help you when you grow up. For some kids,having a hobby can be the first step in finding a satisfying(令人满意的)job in the future.
1. For which hobby do you have to use your brain and hands?
A. Watching cartoons.
B. Reading novels.
C. Building model cars.
2. If kids have hobbies,they may
A. have more opinions
B. find better jobs
C. make more friends
3. Which question can best help us find the main idea of the passage?
A. How can we develop hobbies?
B. What is the importance of learning?
C. How do hobbies help kids?
Scientists say that hobbies can make kids wiser,healthier and even more successful when they grow up. How?
They Help You Learn
When you have a hobby,you learn new things. You have to read instructions. You look at websites,magazines and books to get more information about your hobby. More reading makes you a better reader and a better learner.
They Help You Be Creative
For many hobbies,such as building model cars and making pottery,you have to use your brain as well as your hands. We learn by doing things and by touching things. These kinds of activities make people more creative.
They Help You Be Relaxed
Having a hobby makes you feel good. Scientists say,“When you make something,the ‘feel - good’ part of your brain gets a message. It makes you feel happy.” When we feel happy,we have less stress(压力). Too much stress can make people sick.
They Help You Build Skills
People with hobbies learn how to set goals and solve problems. Learning these skills when you are young can help you when you grow up. For some kids,having a hobby can be the first step in finding a satisfying(令人满意的)job in the future.
1. For which hobby do you have to use your brain and hands?
C
A. Watching cartoons.
B. Reading novels.
C. Building model cars.
2. If kids have hobbies,they may
B
when they grow up.A. have more opinions
B. find better jobs
C. make more friends
3. Which question can best help us find the main idea of the passage?
C
A. How can we develop hobbies?
B. What is the importance of learning?
C. How do hobbies help kids?
答案:
Ⅳ.1.C 解析:细节理解题。根据“For many hobbies, such as building model cars and making pottery, you have to use your brain as well as your hands.”可知,对于许多爱好,如制作汽车模型和制作陶器,你必须使用你的大脑和你的双手。故选C。
2.B 解析:推理判断题。根据“Scientists say that hobbies can make kids wiser, healthier and even more successful when they grow up.”和“For some kids, having a hobby can be the first step in finding a satisfying(令人满意的) job in the future.”可知,如果孩子们有爱好,他们长大后可能会找到更好的工作。故选B。
3.C 解析:主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了爱好给孩子们带来的好处。故选C。
2.B 解析:推理判断题。根据“Scientists say that hobbies can make kids wiser, healthier and even more successful when they grow up.”和“For some kids, having a hobby can be the first step in finding a satisfying(令人满意的) job in the future.”可知,如果孩子们有爱好,他们长大后可能会找到更好的工作。故选B。
3.C 解析:主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了爱好给孩子们带来的好处。故选C。
Ⅴ. 书面表达
兴趣是最好的老师,不同的兴趣爱好带给每个人不同的感受。假设你校英语俱乐部正在举行英语征文比赛,请你以“My Favourite Hobby”为题,用英语写一篇短文参赛。
要点:
1. 你的兴趣爱好;
2. 你喜欢这项兴趣爱好的原因(至少 2 个);
3. 你的梦想。
要求:
1. 内容必须包含所给要点信息,可适当增加细节,以使行文连贯;
2. 词数 80 左右(开头已给出,不计入总词数)。
My Favourite Hobby
Different people have different hobbies.
兴趣是最好的老师,不同的兴趣爱好带给每个人不同的感受。假设你校英语俱乐部正在举行英语征文比赛,请你以“My Favourite Hobby”为题,用英语写一篇短文参赛。
要点:
1. 你的兴趣爱好;
2. 你喜欢这项兴趣爱好的原因(至少 2 个);
3. 你的梦想。
要求:
1. 内容必须包含所给要点信息,可适当增加细节,以使行文连贯;
2. 词数 80 左右(开头已给出,不计入总词数)。
My Favourite Hobby
Different people have different hobbies.
As for me, I like playing basketball.
First, it is great fun to play basketball. I often play basketball with my friends after school. What’s more, we often talk about basketball and watch basketball matches on TV. Second, it can also make me feel proud when we win the matches. I’m a member of our school basketball team. We often play basketball with other teams after school. It is really great to win the games.
I want to be a great basketball player when I grow up. I hope my dream can come true.
First, it is great fun to play basketball. I often play basketball with my friends after school. What’s more, we often talk about basketball and watch basketball matches on TV. Second, it can also make me feel proud when we win the matches. I’m a member of our school basketball team. We often play basketball with other teams after school. It is really great to win the games.
I want to be a great basketball player when I grow up. I hope my dream can come true.
答案:
Ⅴ.One possible version:
My Favourite Hobby
Different people have different hobbies. As for me, I like playing basketball.
First, it is great fun to play basketball. I often play basketball with my friends after school. What’s more, we often talk about basketball and watch basketball matches on TV. Second, it can also make me feel proud when we win the matches. I’m a member of our school basketball team. We often play basketball with other teams after school. It is really great to win the games.
I want to be a great basketball player when I grow up. I hope my dream can come true.
My Favourite Hobby
Different people have different hobbies. As for me, I like playing basketball.
First, it is great fun to play basketball. I often play basketball with my friends after school. What’s more, we often talk about basketball and watch basketball matches on TV. Second, it can also make me feel proud when we win the matches. I’m a member of our school basketball team. We often play basketball with other teams after school. It is really great to win the games.
I want to be a great basketball player when I grow up. I hope my dream can come true.
查看更多完整答案,请扫码查看