第105页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
Ⅲ. 阅读理解
Our parents are important people in our life. They are our first teachers in our life. They love us and help us all the time. So do you want to get on well with them? Here are some ways to help you have a good time with your parents.
Have fun together
How much time do you spend just enjoying being with each other? Ask your parents to play with you. Go outside together, try some sports, or go to the movies.
Be kind
Little things may bring a lot to your parents. Make a meal for them by yourself and that can make your parents happy.
Ask for help
When you are in trouble or meet some sad things, you can ask your parents for help and advice. They will be happy to listen to you and help you.
Have a try
You don’t have to be the best but you need to have a try. They will be happy to see you have the courage to achieve your dream. It lets them know they’re doing a good job in helping you grow up.
1. Why are our parents important persons for us?
A. Because they teach us first in our class.
B. Because they love us sometimes.
C. Because they always give us a hand.
2. How many suggestions does the writer give us in the passage?
A. Three. B. Four. C. Five.
3. According to the passage, how do you have fun with your parents?
A. Go outside together.
B. Help with housework.
C. Tell them funny things.
4. What should we do if we have a problem?
A. Listen to our teachers.
B. Ask our parents for help.
C. Turn to our friends around.
5. The best title for this passage is “
A. How to Love and Teach Kids
B. How to Talk with Our Parents
C. How to Have a Good Time with Our Parents
Our parents are important people in our life. They are our first teachers in our life. They love us and help us all the time. So do you want to get on well with them? Here are some ways to help you have a good time with your parents.
Have fun together
How much time do you spend just enjoying being with each other? Ask your parents to play with you. Go outside together, try some sports, or go to the movies.
Be kind
Little things may bring a lot to your parents. Make a meal for them by yourself and that can make your parents happy.
Ask for help
When you are in trouble or meet some sad things, you can ask your parents for help and advice. They will be happy to listen to you and help you.
Have a try
You don’t have to be the best but you need to have a try. They will be happy to see you have the courage to achieve your dream. It lets them know they’re doing a good job in helping you grow up.
1. Why are our parents important persons for us?
C
A. Because they teach us first in our class.
B. Because they love us sometimes.
C. Because they always give us a hand.
2. How many suggestions does the writer give us in the passage?
B
A. Three. B. Four. C. Five.
3. According to the passage, how do you have fun with your parents?
A
A. Go outside together.
B. Help with housework.
C. Tell them funny things.
4. What should we do if we have a problem?
B
A. Listen to our teachers.
B. Ask our parents for help.
C. Turn to our friends around.
5. The best title for this passage is “
C
”.A. How to Love and Teach Kids
B. How to Talk with Our Parents
C. How to Have a Good Time with Our Parents
答案:
1.C 解析:细节理解题。根据“Our parents are important people in our life...They love us and help us all the time.”可知,父母对我们非常重要,因为他们总是爱护并帮助我们。故选C。
2.B 解析:推理判断题。根据“Have fun together; Be kind; Ask for help; Have a try”可知,作者一共给出了4条建议。故选B。
3.A 解析:细节理解题。根据“Have fun together Ask your parents to play with you. Go outside together, try some sports, or go to the movies.”可知,可以和父母一起到户外去,以此来享受欢乐时光。故选A。
4.B 解析:细节理解题。根据“When you are in trouble or meet some sad things, you can ask your parents for help and advice.”可知,遇到问题时可以向父母求助。故选B。
5.C 解析:最佳标题题。通读全文可知,本文主要给出了一些如何与父母愉快相处的方法,因此C选项“如何与父母愉快相处”符合最佳标题。故选C。
2.B 解析:推理判断题。根据“Have fun together; Be kind; Ask for help; Have a try”可知,作者一共给出了4条建议。故选B。
3.A 解析:细节理解题。根据“Have fun together Ask your parents to play with you. Go outside together, try some sports, or go to the movies.”可知,可以和父母一起到户外去,以此来享受欢乐时光。故选A。
4.B 解析:细节理解题。根据“When you are in trouble or meet some sad things, you can ask your parents for help and advice.”可知,遇到问题时可以向父母求助。故选B。
5.C 解析:最佳标题题。通读全文可知,本文主要给出了一些如何与父母愉快相处的方法,因此C选项“如何与父母愉快相处”符合最佳标题。故选C。
Ⅳ. 书面表达
假如你是李华,请你根据以下提示内容,给你的英国笔友鲍勃(Bob)写一封信,介绍你的家庭。
内容包括:你有一个大家庭。你有爷爷、奶奶,爸爸是医生,妈妈是老师,叔叔是经理,你和哥哥都是中学生,姐姐在安徽大学(Anhui University)读书。
注意:语句连贯,60词左右;开头和结尾已经给出,不计入总词数。
Dear Bob,
My name is Li Hua.
Yours,
Li Hua
假如你是李华,请你根据以下提示内容,给你的英国笔友鲍勃(Bob)写一封信,介绍你的家庭。
内容包括:你有一个大家庭。你有爷爷、奶奶,爸爸是医生,妈妈是老师,叔叔是经理,你和哥哥都是中学生,姐姐在安徽大学(Anhui University)读书。
注意:语句连贯,60词左右;开头和结尾已经给出,不计入总词数。
Dear Bob,
My name is Li Hua.
I have a big family. There are eight people in my family. They're my grandparents, my parents, my uncle, my sister, my brother and me. My father is a doctor. My mother is a teacher. My uncle is a manager. My sister is studying at Anhui University now. My brother and I are middle school students. I love my family.
Yours,
Li Hua
答案:
One possible version:
Dear Bob,
My name is Li Hua. I have a big family. There are eight people in my family. They're my grandparents, my parents, my uncle, my sister, my brother and me. My father is a doctor. My mother is a teacher. My uncle is a manager. My sister is studying at Anhui University now. My brother and I are middle school students. I love my family.
Yours,
Li Hua
Dear Bob,
My name is Li Hua. I have a big family. There are eight people in my family. They're my grandparents, my parents, my uncle, my sister, my brother and me. My father is a doctor. My mother is a teacher. My uncle is a manager. My sister is studying at Anhui University now. My brother and I are middle school students. I love my family.
Yours,
Li Hua
查看更多完整答案,请扫码查看