2025年新课程同步练习册七年级英语上册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新课程同步练习册七年级英语上册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新课程同步练习册七年级英语上册外研版》

Ⅴ. 完形填空
My name is Cindy. I'm a good student but I'm not ____1. My class is at 8:00 and now it's 7:30. “Come on, Cindy,” Mum says. I want to go, but my books and pens are everywhere ____2 my room.
I ____3 my English book, Chinese book and notebooks. I put them in my ____4 and go to school.
It's 8:10 and I'm late. I ____5 Ms Lin in the classroom. “I'm sorry. I'm late for class,” I say. “Come in. You must learn(学习) from Emily. She is always the ____6 one to come to the class,” Ms Lin says. “Yes, Ms Lin,” I say.
Emily is my good ____7, and she always helps me with my English. She is very nice and tidy. She often gets everything ____8 for tomorrow's lessons and gets up early, so she always gets to school ____9. And she studies hard at school. I ____10 she is really a good student. I should learn from her.
1. A. good
B. nice
C. tidy
2. A. in
B. on
C. to
3. A. help
B. find
C. have
4. A. pencil case
B. bookcase
C. schoolbag
5. A. see
B. take
C. thank
6. A. first
B. last
C. middle
7. A. sister
B. friend
C. daughter
8. A. easy
B. ready
C. good
9. A. early
B. late
C. well
10. A. spell
B. know
C. think
1.
C

2.
A

3.
B

4.
C

5.
A

6.
A

7.
B

8.
B

9.
A

10.
C
答案: Ⅴ.1.C 解析:考查形容词辨析。根据后文“but my books and pens are everywhere … my room”可知,“我”不爱整洁。tidy 整洁的。故选C。 2.A 解析:考查介词辨析。句意:我想要去上学但是我的书和钢笔在我的房间里到处都是。in在……里。故选A。 3.B 解析:考查动词辨析。句意:我找到我的英语书、语文书和笔记本了。根据前文可知,“我”的书和钢笔在房间里,此处应该是找到,find 符合语境。故选B。 4.C 解析:考查名词辨析。句意:我把它们放进书包里,上学去了。schoolbag 书包,上学肯定是把书放进书包里。故选C。 5.A 解析:考查动词辨析。句意:我迟到了。我看见了林老师在教室里。see 看见。故选A。 6.A 解析:考查数词辨析。句意:她总是第一个来到班级。根据前文可知,“我”迟到了,老师又让“我”向Emily学习,可见她应该是第一个到班级的,the+序数词,first 第一。故选A。 7.B 解析:考查名词辨析。句意:Emily是我的好朋友,她总是帮助我学英语。根据后文“she always helps me with my English”可知,她是“我”的好朋友。故选B。 8.B 解析:考查形容词辨析。句意:她经常为第二天的课程准备好一切。get everything ready 准备好一切。故选B。 9.A 解析:考查副词辨析。根据“…gets up early”可知,她到校早。early 早地。故选A。 10.C 解析:考查动词辨析。句意:我认为她确实是一名好学生。think 认为,后跟宾语从句。故选C。
Ⅵ. 阅读理解
Mary goes to school when she is six years old. She enjoys her first day at school very much. Her teacher, Miss Cox, is very kind, and other children in her class are also very nice. But at the end of the second day, when other students leave the classroom, Mary stays behind and waits for the teacher. Miss Cox has something to do, so she doesn't see Mary at first. But then she looks up and sees her.
“Why don't you go home, Mary?” she asks. “Do you want to ask me a question?”
“Yes, Miss Cox,” Mary says.
“What is it?” Miss Cox asks.
“What did I do in school today?” Mary asks.
Miss Cox laughs and says, “That's a fun question.”
“Now I can go home,” Mary answers. “And my mother is going to ask me that question.”
1. How does Mary feel on the first school day?
B

A.
B.
C.
2. What does the underlined word “kind” mean?
B

A. Pretty.
B. Friendly.
C. Strict.
3. Why does Mary ask Miss Cox the question?
C

A. Because she wants to talk with Miss Cox.
B. Because she doesn't want to go home.
C. Because her mother asks her the question on the first day.
4. Which of the following is TRUE?
A

A. Mary's teacher and classmates are nice.
B. Miss Cox doesn't like Mary.
C. Mary's mother doesn't like Miss Cox.
5. Which is the best title for the passage?
B

A. Mary's Life
B. Mary's Question
C. Mary's Teacher
答案: Ⅵ.1.B 解析:细节理解题。根据“She enjoys her first day at school very much.”可知,Mary 第一天在学校感到非常快乐,对应图片为笑脸。故选B。 2.B 解析:词义猜测题。根据“Her teacher, Miss Cox, is very kind, and other children in her class are also very nice.”可知,她的老师非常友善,班上的其他孩子也非常友善。故画线单词“kind”意为“友好的”,与 friendly 意思相近。故选B。 3.C 解析:细节理解题。根据“Mary answers. ‘And my mother is going to ask me that question.’”可知,Mary 留下来提问是因为她的妈妈会问她今天在学校干了些什么。故选C。 4.A 解析:细节理解题。根据“Her teacher, Miss Cox, is very kind, and other children in her class are also very nice.”可知,Cox老师和同学们都很好。故选A。 5.B 解析:最佳标题题。通读全文可知,本文主要讲了Mary一天的学校生活,Mary在放学后向老师询问了一个问题:我今天在学校做什么了?故最佳标题为:Mary的问题。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭