2025年新课程同步练习册七年级英语上册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新课程同步练习册七年级英语上册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新课程同步练习册七年级英语上册外研版》

Ⅴ. 阅读理解
In a high mountain area in central Utah stands the world’s oldest,heaviest and largest tree,Pando. And it’s dying!
Pando means “I spread” in Latin and it’s a name that makes sense. Pando is a big group of trees that all grow from the same roots. They look separate but are all connected underground by their roots. With all these roots connected,the whole group of trees can share water and food.
▲ In summer,animals(mule deer and cattle)feed on the new leaves,making it difficult for the trees to grow. The number of mule deer has even increased because their natural enemies(mountain lions,bears)have disappeared. The second problem is from people. Hikers and campers like this area because of the colourful leaves in autumn. But getting too close and stepping on the new growth has made Pando smaller and thinner over the last 50 years.
Protecting Pando is challenging. Putting fences(栅栏)around it to keep animals away has helped new growth. But deer are smart,and they’ve found ways to get through the fences. Other efforts have included cutting or burning part of Pando to encourage new growth. Pando grows back very quickly after a forest fire,and these fires do not reach temperatures that would kill its root system.
Michael Grant,one of the scientists who helped name Pando,warns if the trees are in trouble,the whole ecosystem will be in danger too. We need to make people understand the long - term effects of our action.
1. Which picture is Pando?
B


A.
B.
C.
2. Which of the following can be put in the blank ▲ in paragraph 3?
A

A. It’s in trouble for two reasons.
B. We should do something to save it.
C. Nobody knows why it is dying.
3. What does the underlined word “it” in paragraph 4 refer to?
B

A. The root.
B. Pando.
C. The forest fire.
4. What’s the purpose of this passage?
C

A. To introduce Pando in Utah.
B. To show the trouble Pando has.
C. To ask people to protect Pando.
答案: Ⅴ.1.B 解析:细节理解题。根据“Pando is a big group of trees that all grow from the same roots. They look separate but are all connected underground by their roots.”可知,Pando是一大群树,它们都生长在同一根上,看起来是分开的,但在地下通过它们的根相连。观察图片,B选项与描述相符。故选B。2.A 解析:推理判断题。根据空处位于第三段的开头可知,应填一个句子总起下文。第三段主要讲了两个威胁树木生长的原因,一个是动物的行为,另一个是人的行为。选项A“它陷入困境有两个原因”符合语境。故选A。3.B 解析:代词指代题。根据“Protecting Pando is challenging. Putting fences(栅栏) around it to keep animals away has helped new growth.”可知,为了保护Pando,在它的周围围上栅栏,故it代指Pando。故选B。4.C 解析:主旨大意题。本文通过介绍树木Pando现在面临的危机,以及人们的应对之策,又通过科学家Michael Grant讲述了保护树木Pando的重要性,目的是号召人们保护树木Pando。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭