第146页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
Ⅴ. 阅读理解
We grow carrots on farms and in small family gardens all over the world. They are easy to plant and easy to harvest. They also have a good taste.
When people think about carrots, they usually think they are a kind of long, thin, orange-coloured vegetable. In fact, carrots are in many different sizes and shapes. And not all carrots are orange.
We should grow carrots in a field that does not have water for a long time. The earth should also not be too hard. To prepare your carrot garden, dig up the earth and turn it over.
Weather, soil condition(情况), and time affect the taste of carrots. Warm days and cool nights are the best time to grow great delicious carrots.
The best way to decide if a carrot is ready to be harvested is by its colour. Usually, the brighter the colour is, the better the taste is.
Most people do not know that we can grow carrots during the winter months. If the winter is not cold enough to freeze the ground, you can grow carrots the same way as you do during the summer months.
We can prepare and eat carrots in many ways. We can cut them into thin pieces and cook them with other vegetables or meat. Or, we can wash, and eat them just as they come out of the ground.
1. Why are carrots widely grown in the world?
A. Because carrots come in many different sizes and shapes.
B. Because carrots are easy to grow and harvest and taste good.
C. Because carrots can only be grown during winter months.
2. Carrots are a kind of
A. vegetable
B. fruit
C. orange
3. What can affect the taste of the carrots?
A. Weather and shapes.
B. Soil condition and shapes.
C. Weather, soil condition and time.
4. What colour of carrots taste best?
A. The brighter colour ones.
B. The dark colour ones.
C. The orange ones.
5. What is the passage mainly about?
A. Carrots.
B. The colour of carrots.
C. The time of growing carrots.
We grow carrots on farms and in small family gardens all over the world. They are easy to plant and easy to harvest. They also have a good taste.
When people think about carrots, they usually think they are a kind of long, thin, orange-coloured vegetable. In fact, carrots are in many different sizes and shapes. And not all carrots are orange.
We should grow carrots in a field that does not have water for a long time. The earth should also not be too hard. To prepare your carrot garden, dig up the earth and turn it over.
Weather, soil condition(情况), and time affect the taste of carrots. Warm days and cool nights are the best time to grow great delicious carrots.
The best way to decide if a carrot is ready to be harvested is by its colour. Usually, the brighter the colour is, the better the taste is.
Most people do not know that we can grow carrots during the winter months. If the winter is not cold enough to freeze the ground, you can grow carrots the same way as you do during the summer months.
We can prepare and eat carrots in many ways. We can cut them into thin pieces and cook them with other vegetables or meat. Or, we can wash, and eat them just as they come out of the ground.
1. Why are carrots widely grown in the world?
B
A. Because carrots come in many different sizes and shapes.
B. Because carrots are easy to grow and harvest and taste good.
C. Because carrots can only be grown during winter months.
2. Carrots are a kind of
A
.A. vegetable
B. fruit
C. orange
3. What can affect the taste of the carrots?
C
A. Weather and shapes.
B. Soil condition and shapes.
C. Weather, soil condition and time.
4. What colour of carrots taste best?
A
A. The brighter colour ones.
B. The dark colour ones.
C. The orange ones.
5. What is the passage mainly about?
A
A. Carrots.
B. The colour of carrots.
C. The time of growing carrots.
答案:
1. B 解析:细节理解题。根据第一段“They are easy to plant and easy to harvest. They also have a good taste.”可知,选B。
2. A 解析:细节理解题。根据第二段第一句 “When people think about carrots,they usually think they are a kind of…vegetable.”可知,胡萝卜是一种蔬菜。故选A。
3. C 解析:细节理解题。根据第四段第一句 “Weather,soil condition(情况),and time affect the taste of carrots.”可知,天气、土壤情况和时间会影响胡萝卜的味道。故选C。
4. A 解析:细节理解题。根据第五段第二句 “Usually,the brighter the colour is,the better the taste is.”可知,通常,胡萝卜的颜色越亮,味道就越好。故选A。
5. A 解析:主旨大意题。本文介绍了胡萝卜的种植、生长及食用价值,B、C选项仅概括了文章的部分内容。故选A。
2. A 解析:细节理解题。根据第二段第一句 “When people think about carrots,they usually think they are a kind of…vegetable.”可知,胡萝卜是一种蔬菜。故选A。
3. C 解析:细节理解题。根据第四段第一句 “Weather,soil condition(情况),and time affect the taste of carrots.”可知,天气、土壤情况和时间会影响胡萝卜的味道。故选C。
4. A 解析:细节理解题。根据第五段第二句 “Usually,the brighter the colour is,the better the taste is.”可知,通常,胡萝卜的颜色越亮,味道就越好。故选A。
5. A 解析:主旨大意题。本文介绍了胡萝卜的种植、生长及食用价值,B、C选项仅概括了文章的部分内容。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看