第77页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
一、完形填空
The December day started like any other. Seven-year-old Joonas was doing his homework,while his two little brothers were running around the yard. That day seemed peaceful,but Alejo knew better.
Alejo felt shaking in his legs,and his ears perked up(竖着),listening for what had already 1. Alejo made a crying sound,and Mama said,“Sh!” Alejo barked,and Joonas complained,“Quiet! I'm trying to 2.”
Suddenly,a strange roaring(轰鸣)sound began. Papa ran to the roof(屋顶)to 3 what was happening. But Alejo knew better. The shaking of the ground travelled up his padded paws(肉掌).
“Why were they 4? Didn't they know that a great earthquake had roared under the ocean and would soon bring strong waves onto the land?” Alejo thought.
And then Papa shouted with 5 from the rooftop,“Tsunami(海啸)! Run!”
Mama cried,“Sons,come on!” She grabbed(抓)a little one under each arm. “Joonas,run! You're fast and strong. Follow me up the 6. Fast!”
But the roar had gotten louder,cutting off her words. All that Joonas had heard was,“Run!” And he ran back home where he thought he would be 7. Alejo barked and barked,but the tsunami made it 8 to hear his voice too.
Alejo gently bit(咬)Joonas's feet,but the boy wouldn't move. “Go,” Joonas pushed the dog away,but Alejo would not give up. He grabbed Joonas's shirt in his 9. He pulled and pulled until his mouth broke. With all his strength,he pulled Joonas back outside and hit him from behind. Finally,the boy 10.
They raced uphill as the huge wall of water ran after them. Alejo and Joonas didn't stop running until they reached higher up the hill and met their family.
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
The December day started like any other. Seven-year-old Joonas was doing his homework,while his two little brothers were running around the yard. That day seemed peaceful,but Alejo knew better.
Alejo felt shaking in his legs,and his ears perked up(竖着),listening for what had already 1. Alejo made a crying sound,and Mama said,“Sh!” Alejo barked,and Joonas complained,“Quiet! I'm trying to 2.”
Suddenly,a strange roaring(轰鸣)sound began. Papa ran to the roof(屋顶)to 3 what was happening. But Alejo knew better. The shaking of the ground travelled up his padded paws(肉掌).
“Why were they 4? Didn't they know that a great earthquake had roared under the ocean and would soon bring strong waves onto the land?” Alejo thought.
And then Papa shouted with 5 from the rooftop,“Tsunami(海啸)! Run!”
Mama cried,“Sons,come on!” She grabbed(抓)a little one under each arm. “Joonas,run! You're fast and strong. Follow me up the 6. Fast!”
But the roar had gotten louder,cutting off her words. All that Joonas had heard was,“Run!” And he ran back home where he thought he would be 7. Alejo barked and barked,but the tsunami made it 8 to hear his voice too.
Alejo gently bit(咬)Joonas's feet,but the boy wouldn't move. “Go,” Joonas pushed the dog away,but Alejo would not give up. He grabbed Joonas's shirt in his 9. He pulled and pulled until his mouth broke. With all his strength,he pulled Joonas back outside and hit him from behind. Finally,the boy 10.
They raced uphill as the huge wall of water ran after them. Alejo and Joonas didn't stop running until they reached higher up the hill and met their family.
(
A
)1. A. started B. returned C. finished D. stopped(
C
)2. A. sleep B. speak C. think D. listen(
B
)3. A. deal with B. find out C. worry about D. look through(
B
)4. A. cooking B. waiting C. playing D. complaining(
D
)5. A. pain B. anger C. pity D. fear(
A
)6. A. hill B. roof C. boat D. land(
C
)7. A. warm B. brave C. safe D. free(
A
)8. A. hard B. possible C. late D. clear(
C
)9. A. feet B. paws C. teeth D. legs(
B
)10. A. refused B. understood C. promised D. remained
答案:
1. A
2. C
3. B
4. B
5. D
6. A
7. C
8. A
9. C
10. B
2. C
3. B
4. B
5. D
6. A
7. C
8. A
9. C
10. B
二、阅读理解
On one summer day,Mama told me to get changed and meet her at the car.
I had planned to spend the day at the lake with friends. Why did she have to ruin(破坏)everything? I climbed into the car and slammed the door shut. We sat in silence. I was so sad.
“Tasha,would you like to know where we are going?” Mama asked calmly.
“No,” I said.
“We are going to volunteer at a children's shelter(庇护所)today. I have been there before and I think it would be good for you,” she explained.
When we reached the shelter,Mama rang the doorbell. Moments later,we were greeted by a woman. She led us to the front room where all of the children were playing. I noticed a baby whose body was scarred(留下伤痕)with iron marks. I was told it was because she wouldn't stop crying. Most of the children had noticeable physical scars. Others hid their emotional wounds(情感创伤).
As I took in my surroundings,I felt a gentle tug(拉)on my shirt. I looked down to see a little girl looking up at me. “Hi. You want to play dolls with me?” she asked. I looked over at Mama for reinforcement. She smiled and nodded. I turned back and said,“Sure.” Her tiny hand reached up and held mine,as if to comfort(安慰)me.
My mum taught me a valuable lesson that summer. I returned to the shelter with her several times. During those visits,some of the children shared their troubled pasts with me and I learned to be thankful for what I had. Today as I try to instill(逐渐灌输)these values in my own child,I think of that experience. It was a time that I will never forget.
(
A. were often punished by workers there B. weren't allowed to go outside
C. were once treated badly D. all had mental(精神的)illness
(
A. fact B. help C. comfort D. support
(
A. To value what you've already had. B. Playing with children is fun.
C. Loving others is loving yourself. D. To do as your parents do.
On one summer day,Mama told me to get changed and meet her at the car.
I had planned to spend the day at the lake with friends. Why did she have to ruin(破坏)everything? I climbed into the car and slammed the door shut. We sat in silence. I was so sad.
“Tasha,would you like to know where we are going?” Mama asked calmly.
“No,” I said.
“We are going to volunteer at a children's shelter(庇护所)today. I have been there before and I think it would be good for you,” she explained.
When we reached the shelter,Mama rang the doorbell. Moments later,we were greeted by a woman. She led us to the front room where all of the children were playing. I noticed a baby whose body was scarred(留下伤痕)with iron marks. I was told it was because she wouldn't stop crying. Most of the children had noticeable physical scars. Others hid their emotional wounds(情感创伤).
As I took in my surroundings,I felt a gentle tug(拉)on my shirt. I looked down to see a little girl looking up at me. “Hi. You want to play dolls with me?” she asked. I looked over at Mama for reinforcement. She smiled and nodded. I turned back and said,“Sure.” Her tiny hand reached up and held mine,as if to comfort(安慰)me.
My mum taught me a valuable lesson that summer. I returned to the shelter with her several times. During those visits,some of the children shared their troubled pasts with me and I learned to be thankful for what I had. Today as I try to instill(逐渐灌输)these values in my own child,I think of that experience. It was a time that I will never forget.
(
C
)1. From the passage we learn most children in the shelter ______.A. were often punished by workers there B. weren't allowed to go outside
C. were once treated badly D. all had mental(精神的)illness
(
D
)2. The underlined word “reinforcement” most probably means “______”.A. fact B. help C. comfort D. support
(
A
)3. What lesson did the writer learn from her experience?A. To value what you've already had. B. Playing with children is fun.
C. Loving others is loving yourself. D. To do as your parents do.
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题目,主要考查学生对文章内容的理解和词汇的辨析能力。文章主要讲述了一个夏天,作者原本计划和朋友们去湖边度过,但妈妈却让她一起去儿童庇护所做志愿者。在庇护所,作者看到了许多身体或心理受到伤害的孩子,并通过与一个小女孩的互动,学会了珍惜自己所拥有的东西。
1. 对于第一题,需要理解文章中描述的庇护所孩子们的情况,通过文章中的描述可以推断出他们曾经受到过不好的对待。
2. 第二题考查的是对文章中特定词汇的理解,需要根据上下文推断出“reinforcement”的含义。
3. 第三题则是考查对文章主题的理解,需要从文章中提炼出作者通过这次经历学到的教训。
【答案】:
1. C
根据文章中的描述,“I noticed a baby whose body was scarred with iron marks. I was told it was because she wouldn't stop crying. Most of the children had noticeable physical scars. Others hid their emotional wounds.”可以推断出,庇护所里的孩子们曾经受到过虐待或伤害,因此选项C“were once treated badly”是正确的。
2. D
在文章中,“I looked over at Mama for reinforcement. She smiled and nodded.”这句话表明作者在寻求妈妈的支持和肯定,因此“reinforcement”在这里的意思是“支持”,选项D“support”是正确的。
3. A
文章最后提到,“During those visits, some of the children shared their troubled pasts with me and I learned to be thankful for what I had.”这句话表明作者通过这次经历学会了珍惜自己所拥有的东西,因此选项A“To value what you've already had”是正确的。
这是一道英语阅读理解题目,主要考查学生对文章内容的理解和词汇的辨析能力。文章主要讲述了一个夏天,作者原本计划和朋友们去湖边度过,但妈妈却让她一起去儿童庇护所做志愿者。在庇护所,作者看到了许多身体或心理受到伤害的孩子,并通过与一个小女孩的互动,学会了珍惜自己所拥有的东西。
1. 对于第一题,需要理解文章中描述的庇护所孩子们的情况,通过文章中的描述可以推断出他们曾经受到过不好的对待。
2. 第二题考查的是对文章中特定词汇的理解,需要根据上下文推断出“reinforcement”的含义。
3. 第三题则是考查对文章主题的理解,需要从文章中提炼出作者通过这次经历学到的教训。
【答案】:
1. C
根据文章中的描述,“I noticed a baby whose body was scarred with iron marks. I was told it was because she wouldn't stop crying. Most of the children had noticeable physical scars. Others hid their emotional wounds.”可以推断出,庇护所里的孩子们曾经受到过虐待或伤害,因此选项C“were once treated badly”是正确的。
2. D
在文章中,“I looked over at Mama for reinforcement. She smiled and nodded.”这句话表明作者在寻求妈妈的支持和肯定,因此“reinforcement”在这里的意思是“支持”,选项D“support”是正确的。
3. A
文章最后提到,“During those visits, some of the children shared their troubled pasts with me and I learned to be thankful for what I had.”这句话表明作者通过这次经历学会了珍惜自己所拥有的东西,因此选项A“To value what you've already had”是正确的。
查看更多完整答案,请扫码查看