第46页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
五、阅读理解
Recently children have been told to buy traditional(传统的)alarm clocks(闹钟)instead of mobile phones to wake them up in the morning. Schools will advise students to turn off mobile phones or iPads in the evening to have enough sleep.

Researchers from a charity say that using Internet-connected devices(装置)in the evening can prevent children getting more rest. Moreover,they suggest that school children should invest in a real alarm clock to make sure that they get a good night's sleep and arrive at school on time.
① . The result is that 40% pupils in secondary schools can now hardly get on well without these devices. About two-thirds of the students have a habit of taking mobile phones to bed at night.
② . The study also shows that girls are more likely to be attracted(吸引)by mobile phones than boys,and often use the Internet to talk to friends by social networking websites,such as QQ and WeChat. One girl aged 12 said,"I have been told that I am addicted(上瘾的)to the Internet,and prefer being online to being with other people."
③ . A girl of 13 told researchers,"I can't imagine if someone takes my iPad away. I walk around the house with it even though it's not turned on. I just like being with it." Another girl added,"Sometimes I can't sleep without using the mobile phone at night."
④ . The charity,which was set up to promote(提倡)iPads in the classroom,has now given five suggestions to protect children from being influenced by electronic(电子的)devices.
(
A. hand out B. hand in C. spend time on D. spend money on
(
A. ① B. ② C. ③ D. ④
(
A. most pupils turn off their mobile phones in the evening
B. using mobile phones can make children get more rest
C. one-third of the pupils get used to sleeping with mobile phones
D. girls are more interested in using mobile phones than boys
(
A. Examples of boys. B. More information about the charity.
C. The tips given to children. D. Instructions about electronic devices.
Recently children have been told to buy traditional(传统的)alarm clocks(闹钟)instead of mobile phones to wake them up in the morning. Schools will advise students to turn off mobile phones or iPads in the evening to have enough sleep.
Researchers from a charity say that using Internet-connected devices(装置)in the evening can prevent children getting more rest. Moreover,they suggest that school children should invest in a real alarm clock to make sure that they get a good night's sleep and arrive at school on time.
① . The result is that 40% pupils in secondary schools can now hardly get on well without these devices. About two-thirds of the students have a habit of taking mobile phones to bed at night.
② . The study also shows that girls are more likely to be attracted(吸引)by mobile phones than boys,and often use the Internet to talk to friends by social networking websites,such as QQ and WeChat. One girl aged 12 said,"I have been told that I am addicted(上瘾的)to the Internet,and prefer being online to being with other people."
③ . A girl of 13 told researchers,"I can't imagine if someone takes my iPad away. I walk around the house with it even though it's not turned on. I just like being with it." Another girl added,"Sometimes I can't sleep without using the mobile phone at night."
④ . The charity,which was set up to promote(提倡)iPads in the classroom,has now given five suggestions to protect children from being influenced by electronic(电子的)devices.
(
D
)1. The underlined words "invest in" in Paragraph 2 mean "______".A. hand out B. hand in C. spend time on D. spend money on
(
A
)2. It is better to put "A study of about 3 000 students shows that almost half feel to be controlled by electronic devices" in ______.A. ① B. ② C. ③ D. ④
(
D
)3. From the passage,we can learn that ______.A. most pupils turn off their mobile phones in the evening
B. using mobile phones can make children get more rest
C. one-third of the pupils get used to sleeping with mobile phones
D. girls are more interested in using mobile phones than boys
(
C
)4. What will be talked about in the following paragraph?A. Examples of boys. B. More information about the charity.
C. The tips given to children. D. Instructions about electronic devices.
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查词汇理解、句子逻辑排序、细节理解以及推理判断等能力。对于词汇题,需要根据上下文推测词义;句子排序题要依据文本逻辑和内容连贯性来选择合适位置;细节理解题需从文中找相关信息进行判断;推理判断题则要基于文本内容进行合理推测。
1. “invest in”词义推测,要结合语境中提到买传统闹钟,判断其含义与花钱相关。
2. 句子逻辑排序,需分析各句子与前后文的逻辑联系,选择能使内容连贯的位置。
3. 细节理解,要从文中找关于学生使用手机习惯、性别差异等方面的描述来判断选项。
4. 推理判断,根据文章最后提到慈善组织给出建议,推测下一段可能内容。
【答案】:
1. D
2. A
3. D
4. C
这是一道英语阅读理解题,主要考查词汇理解、句子逻辑排序、细节理解以及推理判断等能力。对于词汇题,需要根据上下文推测词义;句子排序题要依据文本逻辑和内容连贯性来选择合适位置;细节理解题需从文中找相关信息进行判断;推理判断题则要基于文本内容进行合理推测。
1. “invest in”词义推测,要结合语境中提到买传统闹钟,判断其含义与花钱相关。
2. 句子逻辑排序,需分析各句子与前后文的逻辑联系,选择能使内容连贯的位置。
3. 细节理解,要从文中找关于学生使用手机习惯、性别差异等方面的描述来判断选项。
4. 推理判断,根据文章最后提到慈善组织给出建议,推测下一段可能内容。
【答案】:
1. D
2. A
3. D
4. C
查看更多完整答案,请扫码查看