第50页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
四、阅读理解
LIFE IS AWKWARD. What should you do when your parents are embarrassing(使尴尬)you in front of your friends? Or what if you see a classmate stealing(偷)someone else's headphones? In our column(专栏)"Social Q's",the teenager Harper Ediger and the adult Philip Glances give their best advice to kids looking for help dealing with real-life situations. Now it's your turn:Do you have a question about an uncomfortable social situation at school,at home,on social media(社交媒体)or among friends? Email it to us at Kjdsqs@njpost.com and Harper and Philip may answer it in a future issue. Please include your age and hometown. Come on,we know you have one.

To inspire(启发)you,here are readers' questions we have published:
My mom signs me up for camps and activities without asking what I want to do. I only learn what I'm doing at the last minute. I don't like this surprise,and I feel that I should be able to help plan my time. How can I have more of a say?
At my school,fourth graders need to learn different dances,and then dress up for a fancy party where we ask partners to dance with us. This makes me nervous,and I'm not looking forward to it. How should I deal with this situation?
My sister is home for college break,and lucky me,she's my roommate. As I'm 12 and she's almost 19,we both want our own space. I know she doesn't mean it personally,but she always complains that she doesn't have a home,which makes me feel as if I'm intruding(闯入)in my own room. Do I tell her how I feel or let it go?
(
A. Name,age and social media. B. Age,school and hometown.
C. Age,hometown and questions. D. Name,school and questions.
(
A. the ability to plan time B. the chance to set up camps
C. the right to make decisions D. the plan to enjoy activities
(
A. show kids ways of solving problems B. give kids examples of what to write about
C. share Harper and Philip's advice with kids D. offer kids a chance to complain about their lives
(
A. help kids deal with their trouble B. train kids to write
C. have kids introduce themselves D. advise kids to behave well
LIFE IS AWKWARD. What should you do when your parents are embarrassing(使尴尬)you in front of your friends? Or what if you see a classmate stealing(偷)someone else's headphones? In our column(专栏)"Social Q's",the teenager Harper Ediger and the adult Philip Glances give their best advice to kids looking for help dealing with real-life situations. Now it's your turn:Do you have a question about an uncomfortable social situation at school,at home,on social media(社交媒体)or among friends? Email it to us at Kjdsqs@njpost.com and Harper and Philip may answer it in a future issue. Please include your age and hometown. Come on,we know you have one.
To inspire(启发)you,here are readers' questions we have published:
My mom signs me up for camps and activities without asking what I want to do. I only learn what I'm doing at the last minute. I don't like this surprise,and I feel that I should be able to help plan my time. How can I have more of a say?
At my school,fourth graders need to learn different dances,and then dress up for a fancy party where we ask partners to dance with us. This makes me nervous,and I'm not looking forward to it. How should I deal with this situation?
My sister is home for college break,and lucky me,she's my roommate. As I'm 12 and she's almost 19,we both want our own space. I know she doesn't mean it personally,but she always complains that she doesn't have a home,which makes me feel as if I'm intruding(闯入)in my own room. Do I tell her how I feel or let it go?
(
C
)1. What should be included in your email to the column "Social Q's"?A. Name,age and social media. B. Age,school and hometown.
C. Age,hometown and questions. D. Name,school and questions.
(
C
)2. The underlined word "say" in the passage means "______".A. the ability to plan time B. the chance to set up camps
C. the right to make decisions D. the plan to enjoy activities
(
B
)3. The writer uses some published readers' questions in order to ______.A. show kids ways of solving problems B. give kids examples of what to write about
C. share Harper and Philip's advice with kids D. offer kids a chance to complain about their lives
(
A
)4. The column is designed to ______.A. help kids deal with their trouble B. train kids to write
C. have kids introduce themselves D. advise kids to behave well
答案:
【解析】:
1. 这是一道细节理解题,需要从文中找到给专栏"Social Q's"写邮件时应包含的内容。
文中提到"Email it to us at Kjdsqs@njpost.com and Harper and Philip may answer it in a future issue. Please include your age and hometown.",说明邮件中应包含年龄和家乡,同时根据前文可知读者需要提出问题,所以还应包含问题。
2. 这是一道词义猜测题,要根据上下文来推断"say"的含义。
文中提到"I only learn what I'm doing at the last minute. I don't like this surprise, and I feel that I should be able to help plan my time. How can I have more of a say?",说明作者希望能更多地参与计划自己的时间,即有更多的决策权,所以"say"在这里指的是"the right to make decisions"。
3. 这是一道推理判断题,需要分析作者使用已发表的读者问题的目的。
文中提到"To inspire you, here are readers' questions we have published",说明作者使用这些问题是为了给孩子们提供写作的例子,即"give kids examples of what to write about"。
4. 这是一道主旨大意题,需要概括专栏的主要目的。
文中提到"the teenager Harper Ediger and the adult Philip Glances give their best advice to kids looking for help dealing with real-life situations",说明专栏的主要目的是帮助孩子们处理他们的问题,即"help kids deal with their trouble"。
【答案】:
1. C
2. C
3. B
4. A
1. 这是一道细节理解题,需要从文中找到给专栏"Social Q's"写邮件时应包含的内容。
文中提到"Email it to us at Kjdsqs@njpost.com and Harper and Philip may answer it in a future issue. Please include your age and hometown.",说明邮件中应包含年龄和家乡,同时根据前文可知读者需要提出问题,所以还应包含问题。
2. 这是一道词义猜测题,要根据上下文来推断"say"的含义。
文中提到"I only learn what I'm doing at the last minute. I don't like this surprise, and I feel that I should be able to help plan my time. How can I have more of a say?",说明作者希望能更多地参与计划自己的时间,即有更多的决策权,所以"say"在这里指的是"the right to make decisions"。
3. 这是一道推理判断题,需要分析作者使用已发表的读者问题的目的。
文中提到"To inspire you, here are readers' questions we have published",说明作者使用这些问题是为了给孩子们提供写作的例子,即"give kids examples of what to write about"。
4. 这是一道主旨大意题,需要概括专栏的主要目的。
文中提到"the teenager Harper Ediger and the adult Philip Glances give their best advice to kids looking for help dealing with real-life situations",说明专栏的主要目的是帮助孩子们处理他们的问题,即"help kids deal with their trouble"。
【答案】:
1. C
2. C
3. B
4. A
查看更多完整答案,请扫码查看