2025年创新优化学案九年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年创新优化学案九年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年创新优化学案九年级英语上册译林版》

四、阅读理解
When talking about their personalities, people often say they are extrovert(外向型)or introvert(内向型). Introverts, according to Harvard Health, like staying in their own world while extroverts get joy through socializing(社交).
Interest in the personalities is rising with the popularity of MBTI tests online. But some people think that introverts have a social phobia(社恐). Some even make an excuse of being an introvert to avoid any social events.
Sometimes,it's understandable because they hope to keep a safe social distance(距离). However,there is a difference. People with the phobia feel uncomfortable with their body and mind when socializing with others.
On Xiaohongshu,a user by the name of Xiaoyueba shares her experiences with people who use the phobia as an excuse. As a tutor(辅导员)in high school,Xiaoyueba needs to check on her students' studies often. When she asks them questions face to face,some students choose to answer. Others,however,don't answer,turning around and leaving without a word. In Xiaoyueba's mind,some of them are truly shy but others are just labeling(贴标签)themselves as "too cool" to communicate. "It makes me doubt(怀疑)myself," she wrote.
These students may feel "safe" or be showing their true selves. But they may also be pushing away or hurting people who really care about them. Avoiding social situations will not help them in the long term.
Socializing should be a way to connect with others. No matter we are introverts or extroverts,we all need to understand each other.
(
C
)1. Introverts may like ______.
A. talking about their opinions on something openly B. discussing movies and food with others
C. staying at home on their own after school D. spending time with friends for a whole day
(
C
)2. People who use the phobia as an excuse may ______.
A. not care about their own safety B. like labeling others in their own ways
C. give others a feeling of impoliteness D. have problems in their body and mind
(
D
)3. When the tutor's students refuse to communicate,she feels ______.
A. angry B. excited C. bored D. sad
(
C
)4. What is the main purpose of the passage?
A. To advise readers to be polite to anybody around. B. To get readers to help people with real social phobia.
C. To tell readers not to avoid socializing even being an introvert. D. To teach readers how to be extroverts through socializing.
Unit 1 Exercise 2 Reading(Ⅰ)
答案: 【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和推理能力。文章主要讨论了内向型和外向型人格特征,以及一些人滥用“社恐”作为避免社交的借口。题目要求根据文章内容选择正确答案。
1. 第一题考查对内向型人格特征的理解。根据文章第一段,内向型人喜欢待在自己的世界里,而外向型人通过社交获得快乐。因此,内向型人可能更喜欢独处,选项C“放学后独自待在家里”符合这一特征。
2. 第二题考查对滥用“社恐”作为借口的人的行为的理解。文章第四段提到,一些人滥用“社恐”作为避免社交的借口,这种行为可能给他人留下不礼貌的印象。因此,选项C“给他人一种不礼貌的感觉”是正确的。
3. 第三题考查对辅导员在学生拒绝交流时的感受的理解。根据文章第四段,当辅导员的学生拒绝与她交流时,她感到怀疑自己,这表明她感到伤心。因此,选项D“伤心”是正确的。
4. 第四题考查对文章主旨的理解。文章主要讨论了内向型和外向型人格特征,以及滥用“社恐”作为避免社交的借口的问题。文章强调,无论我们是内向型还是外向型,社交都是与他人联系的一种方式,我们应该避免滥用“社恐”作为避免社交的借口。因此,选项C“告诉读者即使是内向型人也不要避免社交”是正确的。
【答案】:
1. C
2. C
3. D
4. C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭