第66页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
四、阅读理解
Sydney McLaughlin was perhaps born to be an athlete. Sydney's father tried out for the 1984 Olympics in the 400-metre race,while her mother was also a runner. She met Sydney's father in college when she was training with the men's track team(田径队)because there was no women's team. Following their parents' footsteps,Sydney McLaughlin and three other children in her family started running at an early age. Her father finally had to give up the sport because of a serious heart problem.
So how did Sydney get into running as a young child? It was the promise of a chocolate bar at the age of 6 that motivated(激励)her in the beginning. Sydney's dad told her that if she won a kids' race,she would get a chocolate bar. When she was 7,she did just that. She said she stayed with running after that so that she could continue to get chocolate!
At 16,Sydney qualified(取得资格)for the Rio 2016 Olympics. At that time,she was the youngest to run for the USA track team in 36 years. Sadly,she didn't make it to the final. Three years later at the World Championship,the young athlete won gold in the 4×100-metre relay(接力赛)and silver in the 400-metre hurdles(跨栏). Then in the 2020 Olympics,she won golds in both races. In the 2024 Olympics,she won golds in the two events again.
Sydney said,“Everyone has their own hurdles,and you don't know who's getting over them faster than anybody else. It's really about devoting yourself to what you have control of.” Her ability to do that is considered one of her greatest strengths.
In 2024,Sydney lowered her time to 50.37 seconds in 400-metre hurdles,breaking the world record! When asked how she had achieved it,she replied that her faith(信念)had given her the strength to achieve that much.
Although Sydney has achieved a lot,she never stops looking for ways to improve. And what about her performance at the 2028 Olympics? Let's look forward to it.

(
A. Her father used to be an athlete.
B. There are three children in her family.
C. Her parents met at junior high school.
D. Her father gave up running because of age.
(
A. To follow her grandparents' footsteps. B. To win the Olympic medal.
C. To take her mother's advice. D. To get a bar of chocolate.
(
A. By listing facts and numbers. B. By showing others' praise.
C. By comparing(比较)with others. D. By interviewing her fans.
(
A. Winning Is Everything. B. A Good Beginning Is Half Done.
C. Interest Is the Best Teacher. D. Running Is in Her Blood.
Sydney McLaughlin was perhaps born to be an athlete. Sydney's father tried out for the 1984 Olympics in the 400-metre race,while her mother was also a runner. She met Sydney's father in college when she was training with the men's track team(田径队)because there was no women's team. Following their parents' footsteps,Sydney McLaughlin and three other children in her family started running at an early age. Her father finally had to give up the sport because of a serious heart problem.
So how did Sydney get into running as a young child? It was the promise of a chocolate bar at the age of 6 that motivated(激励)her in the beginning. Sydney's dad told her that if she won a kids' race,she would get a chocolate bar. When she was 7,she did just that. She said she stayed with running after that so that she could continue to get chocolate!
At 16,Sydney qualified(取得资格)for the Rio 2016 Olympics. At that time,she was the youngest to run for the USA track team in 36 years. Sadly,she didn't make it to the final. Three years later at the World Championship,the young athlete won gold in the 4×100-metre relay(接力赛)and silver in the 400-metre hurdles(跨栏). Then in the 2020 Olympics,she won golds in both races. In the 2024 Olympics,she won golds in the two events again.
Sydney said,“Everyone has their own hurdles,and you don't know who's getting over them faster than anybody else. It's really about devoting yourself to what you have control of.” Her ability to do that is considered one of her greatest strengths.
In 2024,Sydney lowered her time to 50.37 seconds in 400-metre hurdles,breaking the world record! When asked how she had achieved it,she replied that her faith(信念)had given her the strength to achieve that much.
Although Sydney has achieved a lot,she never stops looking for ways to improve. And what about her performance at the 2028 Olympics? Let's look forward to it.
(
A
)1. What do we know about Sydney's family? A. Her father used to be an athlete.
B. There are three children in her family.
C. Her parents met at junior high school.
D. Her father gave up running because of age.
(
D
)2. Why did Sydney start running? A. To follow her grandparents' footsteps. B. To win the Olympic medal.
C. To take her mother's advice. D. To get a bar of chocolate.
(
A
)3. How does the writer introduce Sydney's achievements? A. By listing facts and numbers. B. By showing others' praise.
C. By comparing(比较)with others. D. By interviewing her fans.
(
D
)4. What would be the best title for the passage? A. Winning Is Everything. B. A Good Beginning Is Half Done.
C. Interest Is the Best Teacher. D. Running Is in Her Blood.
答案:
【解析】:本题主要考查了阅读理解的能力,包括细节理解、推理判断以及主旨大意等。
1题:根据文章第一段"Sydney's father tried out for the 1984 Olympics in the 400-metre race, while her mother was also a runner."可知,Sydney的父亲曾参加过1984年奥运会的400米比赛选拔,因此他曾经是一名运动员,选项A正确。而文章中提到Sydney家中有四个孩子,所以B选项错误;她的父母是在大学相遇的,所以C选项错误;她的父亲是因为严重的心脏问题而放弃运动的,所以D选项错误。
2题:根据文章第二段"It was the promise of a chocolate bar at the age of 6 that motivated her in the beginning."可知,Sydney开始跑步是因为她6岁时,父亲承诺如果她赢得儿童比赛,就会给她一块巧克力,因此选项D正确。
3题:文章在介绍Sydney的成就时,列举了她在不同年份的奥运会和世锦赛中的成绩,如"At 16, Sydney qualified for the Rio 2016 Olympics."、"Three years later at the World Championship, the young athlete won gold in the 4×100-metre relay and silver in the 400-metre hurdles."等,这些都是通过列举事实和数据来介绍的,因此选项A正确。
4题:文章主要讲述了Sydney McLaughlin的跑步生涯和成就,从她的家庭背景、开始跑步的原因、到她在不同比赛中的表现,都体现了她对跑步的热爱和投入,因此选项D "Running Is in Her Blood"最能概括文章的主旨。
【答案】:1. A;2. D;3. A;4. D。
1题:根据文章第一段"Sydney's father tried out for the 1984 Olympics in the 400-metre race, while her mother was also a runner."可知,Sydney的父亲曾参加过1984年奥运会的400米比赛选拔,因此他曾经是一名运动员,选项A正确。而文章中提到Sydney家中有四个孩子,所以B选项错误;她的父母是在大学相遇的,所以C选项错误;她的父亲是因为严重的心脏问题而放弃运动的,所以D选项错误。
2题:根据文章第二段"It was the promise of a chocolate bar at the age of 6 that motivated her in the beginning."可知,Sydney开始跑步是因为她6岁时,父亲承诺如果她赢得儿童比赛,就会给她一块巧克力,因此选项D正确。
3题:文章在介绍Sydney的成就时,列举了她在不同年份的奥运会和世锦赛中的成绩,如"At 16, Sydney qualified for the Rio 2016 Olympics."、"Three years later at the World Championship, the young athlete won gold in the 4×100-metre relay and silver in the 400-metre hurdles."等,这些都是通过列举事实和数据来介绍的,因此选项A正确。
4题:文章主要讲述了Sydney McLaughlin的跑步生涯和成就,从她的家庭背景、开始跑步的原因、到她在不同比赛中的表现,都体现了她对跑步的热爱和投入,因此选项D "Running Is in Her Blood"最能概括文章的主旨。
【答案】:1. A;2. D;3. A;4. D。
查看更多完整答案,请扫码查看