2025年精彩练习就练这一本九年级英语全一册人教版评议教辅


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年精彩练习就练这一本九年级英语全一册人教版评议教辅 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年精彩练习就练这一本九年级英语全一册人教版评议教辅》

五、阅读理解
Do you know when restaurants were invented? The first restaurants were invented thousands of years ago. However, they were very different from restaurants today.
The first restaurants were in ancient Greece and ancient Rome. These restaurants served food in large stone bowls. People didn’t order food from a menu. Everyone used to share the food from big bowls. People believe that these places were very popular because most homes in ancient Greece and ancient Rome did not have kitchens. Also, people didn’t have to store food at home if they ate their meals at these restaurants.
Later, restaurants began to open in China. In the early 1100s, more than 1 million people lived in the city of Hangzhou, China. It was a very busy city, and people had money. All of these people had to eat. Smart cooks started cooking and selling food along the Imperial Way, a very big street in the city. Unlike in ancient Greece and ancient Rome, people in China could choose food from a menu. They didn’t have to eat the same food as everyone else.
For the next several centuries, there were restaurants all over the world. People could buy food on the street or at inns—small hotels. Then, in the middle of the 1700s, restaurants started opening in Paris. These restaurants were more similar to restaurants we know today. There was a bigger variety of food, and eating at these restaurants was a more enjoyable experience. In the 19th century, trains made travel much faster and simpler. In the end, this kind of restaurant began to appear all over Europe and in other parts of the world.
Now, restaurants are everywhere. You can buy a variety of different kinds of foods. You can have food sent to your door.
(
D
)1. Why were these first restaurants popular according to Paragraph 2?
A. Because people could eat different food.
B. Because the food there was very cheap.
C. Because people were too busy to cook.
D. Because most homes didn’t have kitchens.
(
A
)2. How were the restaurants in Hangzhou different from the first restaurants?
A. They offered menus to customers.
B. They usually served the same food.
C. They served the food in large stone bowls.
D. They prepared food for all people in the city.
(
C
)3. What does the underlined part “these restaurants” in Paragraph 4 refer to?
A. Restaurants in ancient Greece and ancient Rome.
B. Restaurants in Hangzhou in the early 1100s.
C. Restaurants in Paris in the middle of the 1700s.
D. Restaurants all over Europe in the 19th century.
读后词汇拓展
猜出画波浪线短语的中文意思,并收入自己的小词典。
a variety of
各种各样的
答案: 1.D 2.A 3.C
读后词汇拓展 各种各样的
译文
你知道餐馆是什么时候出现的吗?第一批餐馆出现在几千年前。然而,它们和今天的餐馆大不相同。
第一批餐馆出现在古希腊和古罗马。这些餐馆用大石碗盛食物。人们不会从菜单上点餐。过去每个人都从大碗里分食。人们认为这些地方很受欢迎,因为古希腊和古罗马的大多数家庭都没有厨房。而且,如果人们在这些餐馆吃饭,就不用在家里储存食物了。
后来,餐馆开始在中国出现。在12世纪早期,中国杭州有超过100万人居住。那是一个非常繁华的城市,人们有钱。所有这些人都得吃饭。聪明的厨师开始在京城的一条大街——御道旁做饭并售卖食物。与古希腊和古罗马不同,中国人可以从菜单上选择食物。他们不必和其他人吃一样的食物。
在接下来的几个世纪里,世界各地都有了餐馆。人们可以在街上或小旅馆(小酒店)里买食物。然后,在18世纪中叶,餐馆开始在巴黎出现。这些餐馆更类似于我们今天所熟知的餐馆。食物种类更丰富,在这些餐馆用餐是一种更愉悦的体验。19世纪,火车使旅行更快、更简便。最终,这种类型的餐馆开始出现在整个欧洲和世界其他地区。
现在,餐馆无处不在。你可以买到各种各样不同的食物。你可以让人把食物送到家门口。

1. 答案:D
句意:根据第二段,这些第一批餐馆受欢迎的原因是什么?
选项含义:A. 因为人们可以吃不同的食物;B. 因为那里的食物很便宜;C. 因为人们太忙而没时间做饭;D. 因为大多数家庭没有厨房
解析:第二段第3行提到“People believe that these places were very popular because most homes in ancient Greece and ancient Rome did not have kitchens.(人们认为这些地方很受欢迎,因为古希腊和古罗马的大多数家庭都没有厨房)”,所以选D。

2. 答案:A
句意:杭州的餐馆与第一批餐馆有何不同?
选项含义:A. 它们为顾客提供菜单;B. 它们通常供应同样的食物;C. 它们用大石碗盛食物;D. 它们为城里所有人准备食物
解析:第三段第4行提到“Unlike in ancient Greece and ancient Rome, people in China could choose food from a menu.(与古希腊和古罗马不同,中国人可以从菜单上选择食物)”,说明杭州的餐馆提供菜单,选A。

3. 答案:C
句意:第四段中划线部分“these restaurants”指的是什么?
选项含义:A. 古希腊和古罗马的餐馆;B. 12世纪早期杭州的餐馆;C. 18世纪中叶巴黎的餐馆;D. 19世纪整个欧洲的餐馆
解析:第四段第2行提到“Then, in the middle of the 1700s, restaurants started opening in Paris. These restaurants were more similar to restaurants we know today.(然后,在18世纪中叶,餐馆开始在巴黎出现。这些餐馆更类似于我们今天所熟知的餐馆)”,所以“these restaurants”指的是18世纪中叶巴黎的餐馆,选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭