2025年精彩练习就练这一本九年级英语全一册人教版评议教辅


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年精彩练习就练这一本九年级英语全一册人教版评议教辅 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年精彩练习就练这一本九年级英语全一册人教版评议教辅》

五、阅读理解
Tea drinking was common in China for nearly one thousand years before anyone in Europe ever heard about tea. People in Britain were much slower in finding out what tea was like,mainly because tea was very expensive. It could not be bought in shops. Those people who could afford(买得起) to have it sent from Holland did so only because it was a fashionable curiosity(罕见而有趣之物). Some of them were not sure how to use it. They thought it was a vegetable and tried cooking the leaves. Then they served them mixed with butter and salt.
They soon discovered their mistake but many people used to spread the used tea leaves on bread and give it to their children as sandwiches. Tea remained scarce and very expensive in England until the ships of the East India Company began to bring it direct from China early in the 17th century.
During the next few years so much tea came into the country that the price fell and many people could afford to buy it. At the same time people on the Continent(欧洲大陆) were becoming more and more fond of tea. Until then tea had been drunk without milk in it,but one day a famous French lady named Madame de Sevigne decided to see what tea tasted like when milk was added. She found it so pleasant that she would never drink it without milk again. Madame de Sevigne was such a great lady that her friends thought they must copy everything she did,so they also drank their tea with milk in it. Slowly this habit spread until it reached England and today only very few Britons(British people)drink tea without milk. At first,tea was usually drunk after dinner in the evening. No one ever thought of drinking tea in the afternoon until a duchess(公爵夫人) found that a cup of tea and a piece of cake at three or four o'clock stopped her getting “a sinking feeling”. She invited her friends to have this new meal with her and so,teatime was born.
(
B
)1. What can we learn about the introduction(引进) of tea into Britain?
A. The Britons got expensive tea from India.
B. Tea reached Britain from Holland.
C. The Britons were the first people to drink tea.
D. It was not until the 17th century that the Britons had tea.
(
A
)2. What led to the tradition of afternoon tea in England?
A. A duchess found it prevented her from feeling low-spirited in the afternoon.
B. Tea became too cheap to save for evening only.
C. The ancient Chinese people had such a tradition.
D. British workers needed a break during long workdays.
(
A
)3. What does this passage mainly discuss?
A. The history of tea drinking in Britain.
B. How tea became a popular drink in Britain.
C. How the Britons got into the habit of drinking tea.
D. How teatime was born.
读后词汇拓展
猜出画波浪线单词的词性和中文意思,并收入自己的小词典。
1. scarce
adj.不足的;缺乏的
2. fond
adj.喜爱
答案: 1—3 BAA
读后词汇拓展 1. adj.不足的;缺乏的 2. adj.喜爱
译文
饮茶在中国已经普及近一千年了,之后欧洲人才听说茶。英国人了解茶的情况要慢得多,主要是因为茶非常昂贵,不能在商店里买到。那些买得起的人会从荷兰把茶运过来,只是因为它是一种时髦的稀罕物。他们中的一些人不确定如何使用它,以为它是一种蔬菜,试着煮茶叶,然后把它们和黄油、盐混合起来食用。
他们很快发现了自己的错误,但过去很多人会把用过的茶叶铺在面包上,当作三明治给孩子吃。在英国,茶一直很稀缺且非常昂贵,直到17世纪初东印度公司的船只开始直接从中国运茶过来。
在接下来的几年里,大量的茶进入英国,价格下降,许多人都买得起了。与此同时,欧洲大陆的人们越来越喜欢茶。在那之前,茶是不加牛奶喝的,但有一天,一位著名的法国女士德·塞维涅夫人决定看看加了牛奶的茶是什么味道。她发现味道很宜人,于是再也不喝不加牛奶的茶了。德·塞维涅夫人是如此有影响力的一位女士,她的朋友们认为必须模仿她做的每一件事,所以她们也开始喝加牛奶的茶。这种习惯慢慢传播开来,直到传到英国,如今只有极少数英国人喝茶不加牛奶。起初,茶通常在晚上饭后喝。没有人想过在下午喝茶,直到一位公爵夫人发现,在三四点钟喝一杯茶、吃一块蛋糕可以阻止她产生“消沉感”。她邀请朋友们和她一起享用这顿新餐,于是,下午茶时间就诞生了。

1. 答案:B
句意:关于茶引入英国,我们能了解到什么?
选项含义:A. 英国人从印度得到昂贵的茶;B. 茶从荷兰传到英国;C. 英国人是第一个喝茶的人;D. 直到17世纪英国人才有茶
解析:第一段第四行提到“Those people who could afford to have it sent from Holland...(那些买得起的人会从荷兰把茶运过来……)”,说明茶最初从荷兰进入英国,故B正确;第二段第3行提到“until the ships of the East India Company began to bring it direct from China early in the 17th century(直到17世纪初东印度公司的船只开始直接从中国运茶过来)”,说明A错误;文章开头提到“Tea drinking was common in China for nearly one thousand years before anyone in Europe ever heard about tea(饮茶在中国已经普及近一千年了,之后欧洲人才听说茶)”,故C错误;D选项与“从荷兰引入”的事实矛盾,所以选B。

2. 答案:A
句意:是什么导致了英国下午茶的传统?
选项含义:A. 一位公爵夫人发现它能阻止她下午情绪低落;B. 茶变得太便宜,不能只留到晚上喝;C. 古代中国人有这样的传统;D. 英国工人在漫长的工作日中需要休息
解析:第三段倒数第3行提到“until a duchess found that a cup of tea and a piece of cake at three or four o’clock stopped her getting ‘a sinking feeling’(直到一位公爵夫人发现,在三四点钟喝一杯茶、吃一块蛋糕可以阻止她产生‘消沉感’)”,“a sinking feeling”即情绪低落,故A正确;B、C、D文中均未提及,所以选A。

3. 答案:A
句意:这篇文章主要讨论什么?
选项含义:A. 英国饮茶的历史;B. 茶如何在英国成为流行饮品;C. 英国人如何养成喝茶的习惯;D. 下午茶时间如何诞生
解析:文章从茶引入英国的过程、价格变化、喝法(加牛奶)、下午茶的诞生等方面,整体讲述英国饮茶的历史发展,故A正确;B、C、D仅涉及部分内容,不能概括全文,所以选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭