2025年黄冈金牌之路练闯考八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年黄冈金牌之路练闯考八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年黄冈金牌之路练闯考八年级英语上册人教版》

阅读理解B
Welcome to your future life!
You get up in the morning and look into the mirror.You are young-looking.In 2045,medical technology is better than ever.Many people of your age could live to be 150,so at 40,you're not old at all.And your parents just had an anti-aging treatment (抗衰老的治疗).Now,all three of you look the same age!
You say to your blue shirt,“Turn red.”It changes from blue to red.In 2045,“smart clothes” have particles (粒子) much smaller than the cells (细胞) in your body.The particles can be programmed to change the colours of your clothes.
You walk into the kitchen.You pick up the milk,but a voice says,“You shouldn't drink that!” Your fridge has read the chip so it has some information about the milk,and it knows the milk has gone bad.In 2045,every article of food in the store has such a chip.
It's time to go to work.In 2045,cars can drive themselves.Just tell your “smart car” where to go.On the way,you can call a friend using your jacket sleeve (袖子).Such “smart technology” is all around you.
Will all these things come true? “For technology to succeed,” says scientist Andrew Zolli,“it has to be so much better that it replaces what we have already.” The Internet is one example.What will be the next?
阅读以上材料,根据其内容回答其后各个小题。
( )26.When were you born according to the passage?
A.In 2005. B.In 2015. C.In 2020. D.In 2045.
( )27.You can learn from Paragraphs 2 and 3 that in the future ______.
A.people will never get old B.everyone will look the same
C.red will be the most popular colour D.clothes can change their colours
( )28.What can we know about life in 2045 according to the passage?
A.People can live to be 200 years old. B.Things at home are much smarter.
C.We can't call our friends with our smartphones. D.Cars can drive themselves without people's orders.
( )29.Which is the right structure of the passage? (①=Paragraph 1...)
A.① B.① C.① D.①②③④
② ②③④⑤⑥ ②③④⑤ ⑤
③④⑤⑥ ⑥ ⑥
( )30.What is the best title for the passage?
A.Food and Clothing in 2045 B.Medical Treatments in 2045
C.Cars in 2045 D.Life in 2045
答案: 26.A 解析:2045年时40岁,出生年份为2045-40=2005。故选A。
27.D 解析:由第2段“smart clothes...can be programmed to change the colours”可知。故选D。
28.B 解析:由第3段智能冰箱和第4段智能汽车可知,家里的东西更智能了。故选B。
29.C 解析:文章结构为①总起(未来生活);②③④⑤分述(医疗、衣服、冰箱、汽车);⑥总结(科技能否实现)。故选C。
30.D 解析:文章主要介绍2045年的生活。故选D。
阅读理解C
The development of Artificial Intelligence (AI) has come a long way since it was first introduced in 1956.Early AI systems could only do simple tasks,like solving maths problems.Today,AI is everywhere—from smartphones to self-driving cars.
One of the biggest breakthroughs is machine learning,which allows AI to learn from data.For example,AI can analyze (分析) millions of medical images to help doctors detect diseases earlier.In education,AI tutors (辅导员) can provide personalized learning plans for students,answering their questions.
However,AI also brings challenges.Some people worry that robots will take away human jobs,especially in factories and customer service.There are also concerns about data privacy (数据隐私)—how AI uses and stores our information.
Scientists are working to make AI safer and more reliable.They hope AI can help solve global problems,like climate change and poverty.“The future of AI depends on how we use it,” said Professor Andrew Ng,a leading AI expert.“It should be a tool to improve human life,but not replace humans.”
阅读以上材料,根据其内容回答其后各个小题。
( )31.How is the passage organized?
A.Problem→Solution→Example B.Introduction→Development→Challenges→Future
C.Story→Opinion→Analysis→Prediction D.History→Advantages→Disadvantages→Conclusion
( )32.What can AI do with machine learning?
A.Analyze medical images. B.Only solve maths problems.
C.Replace all human jobs. D.Change the climate.
( )33.What does the underlined word “breakthroughs” mean in Paragraph 2?
A.Difficulties. B.Big problems. C.New technologies. D.Important progress.
( )34.What does Professor Andrew Ng think of AI?
A.It will save the world. B.It is a tool for better life.
C.It has no future. D.It should replace humans.
( )35.Which of the following is TRUE according to the passage?
A.AI has solved global climate change. B.AI can only do simple maths tasks now.
C.AI tutors can provide personalized learning plans. D.Professor Andrew Ng worries about data privacy.
答案: 31.B 解析:文章结构:①引入(AI的发展);②发展(突破);③挑战;④未来(科学家观点)。故选B。
32.A 解析:由第2段“AI can analyze millions of medical images”可知。故选A。
33.D 解析:breakthroughs意为“突破”,即重要进展(Important progress)。故选D。
34.B 解析:由最后一段“It should be a tool to improve human life”可知。故选B。
35.C 解析:由第2段“AI tutors can provide personalized learning plans”可知。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭