C
Do you know E-person and I-person? These two kinds of personalities are much discussed online. Even twins may be quite different from each other, such as personalities, hobbies and friends. To learn more about that, let's listen to the following twins.
Andy, an extrovert
I enjoy trying new things and playing with many friends. Ken and I head to the beach on Saturdays to surf, and on Sundays, I hang out with Tom, eating and riding bikes. At school, Larry is my best friend. I don't spend much time with him at weekends because he likes to play video games at home just by himself. I'm cool with it because I can visit other friends. I value (重视) our friendship a lot because Larry cares about me and often gives great advice on my problems.
Anna, an introvert
I think nothing is more enjoyable than staying on a sofa by myself with a great book in hand. However, I do also need time with my two best friends, Sue and Tina. Sue is so full of life that her jokes bring much joy to my quiet days. Tina is more like me, and she understands me better than I do. We often take a long walk to share our feelings. I love both my friends and need their different personalities to make my life colourful.
Well, there we have it from the horse's mouth. From Andy and Anna, introverts and extroverts can be friends and also need friends with different personalities. So start to make different friends and enjoy the special friendship!
阅读以上材料,根据其内容回答其后各个小题。
( )31.What does Andy do on Saturdays with Ken?
A.Surf on the beach. B.Ride bikes. C.Play video games. D.Take a long walk.
( )32.Which of the following word can best describe Sue?
A.Hard-working. B.Understanding. C.Good-looking. D.Outgoing.
( )33.The idiom "from the horse's mouth" means "to hear from someone ________".
A.who read it B.who experienced it C.who fed it D.who promised it
( )34.What is the structure of the passage? (①=Paragraph 1...)
A.① B.① ② C.① D.①
② ③ ④ ② ③ ② ③ ② ④
④ ④ ③ ④
( )35.What can we learn from the passage?
A.Friends in need are friends indeed. B.Friends bring out the best in each other.
C.Friends need not be the same. D.Friends reach for your hands and touch your hearts.
Do you know E-person and I-person? These two kinds of personalities are much discussed online. Even twins may be quite different from each other, such as personalities, hobbies and friends. To learn more about that, let's listen to the following twins.
Andy, an extrovert
I enjoy trying new things and playing with many friends. Ken and I head to the beach on Saturdays to surf, and on Sundays, I hang out with Tom, eating and riding bikes. At school, Larry is my best friend. I don't spend much time with him at weekends because he likes to play video games at home just by himself. I'm cool with it because I can visit other friends. I value (重视) our friendship a lot because Larry cares about me and often gives great advice on my problems.
Anna, an introvert
I think nothing is more enjoyable than staying on a sofa by myself with a great book in hand. However, I do also need time with my two best friends, Sue and Tina. Sue is so full of life that her jokes bring much joy to my quiet days. Tina is more like me, and she understands me better than I do. We often take a long walk to share our feelings. I love both my friends and need their different personalities to make my life colourful.
Well, there we have it from the horse's mouth. From Andy and Anna, introverts and extroverts can be friends and also need friends with different personalities. So start to make different friends and enjoy the special friendship!
阅读以上材料,根据其内容回答其后各个小题。
( )31.What does Andy do on Saturdays with Ken?
A.Surf on the beach. B.Ride bikes. C.Play video games. D.Take a long walk.
( )32.Which of the following word can best describe Sue?
A.Hard-working. B.Understanding. C.Good-looking. D.Outgoing.
( )33.The idiom "from the horse's mouth" means "to hear from someone ________".
A.who read it B.who experienced it C.who fed it D.who promised it
( )34.What is the structure of the passage? (①=Paragraph 1...)
A.① B.① ② C.① D.①
② ③ ④ ② ③ ② ③ ② ④
④ ④ ③ ④
( )35.What can we learn from the passage?
A.Friends in need are friends indeed. B.Friends bring out the best in each other.
C.Friends need not be the same. D.Friends reach for your hands and touch your hearts.
答案:
31. A
解析:由Andy的内容“Ken and I head to the beach on Saturdays to surf”可知。故选A。
32. D
解析:由Anna的内容“Sue is so full of life that her jokes bring much joy”可知Sue外向(outgoing)。故选D。
33. B
解析:“from the horse's mouth”意为“来自亲历者的说法”,此处指Andy和Anna的亲身经历。故选B。
34. A
解析:①引出话题(性格不同的人);②介绍Andy(外向);③介绍Anna(内向);④总结观点。结构为①总-②③分-④总。故选A。
35. C
解析:由最后一段“introverts and extroverts can be friends and also need friends with different personalities”可知朋友不必相同。故选C。
解析:由Andy的内容“Ken and I head to the beach on Saturdays to surf”可知。故选A。
32. D
解析:由Anna的内容“Sue is so full of life that her jokes bring much joy”可知Sue外向(outgoing)。故选D。
33. B
解析:“from the horse's mouth”意为“来自亲历者的说法”,此处指Andy和Anna的亲身经历。故选B。
34. A
解析:①引出话题(性格不同的人);②介绍Andy(外向);③介绍Anna(内向);④总结观点。结构为①总-②③分-④总。故选A。
35. C
解析:由最后一段“introverts and extroverts can be friends and also need friends with different personalities”可知朋友不必相同。故选C。
四、词汇运用(共10小题;每小题1分,满分10分)
A)根据句意及汉语提示填写单词。
36.Try to find something good even in a bad ________ (情况).
37.Ne Zha is a famous ________ (人物) in Chinese culture.
38.The film is so boring and it doesn't ________ (使感兴趣) me.
39.What ________ (宜人的) weather it is today! Let's go for a picnic.
40.We students shouldn't sleep ________ (更少地) than 8 hours every night.
B)用方框中所给单词的适当形式填空。
solve slim similar pleasure lazy
41.Sam always gets great ________ from helping others.
42.To keep ________, Sandy never eats any snacks or sweet food.
43.The ________ a person is, the more he needs to do tomorrow.
44.AI can help us a lot in ________ problems in our daily life.
45.Friends share a lot of ________, although there are some differences.
A)根据句意及汉语提示填写单词。
36.Try to find something good even in a bad ________ (情况).
37.Ne Zha is a famous ________ (人物) in Chinese culture.
38.The film is so boring and it doesn't ________ (使感兴趣) me.
39.What ________ (宜人的) weather it is today! Let's go for a picnic.
40.We students shouldn't sleep ________ (更少地) than 8 hours every night.
B)用方框中所给单词的适当形式填空。
solve slim similar pleasure lazy
41.Sam always gets great ________ from helping others.
42.To keep ________, Sandy never eats any snacks or sweet food.
43.The ________ a person is, the more he needs to do tomorrow.
44.AI can help us a lot in ________ problems in our daily life.
45.Friends share a lot of ________, although there are some differences.
答案:
A)36. situation
解析:“情况”译为situation,空前有a,用单数。
37. character
解析:“人物”译为character,空前有a,用单数。
38. interest
解析:“使感兴趣”译为interest,助动词后用动词原形。
39. pleasant
解析:“宜人的”译为pleasant,修饰weather。
40. less
解析:“更少地”译为less,修饰动词sleep。
B)41. pleasure
解析:“获得极大的快乐”,用名词pleasure。
42. slim
解析:keep slim(保持苗条),形容词作表语。
43. lazier
解析:“越懒的人明天要做的越多”,the+比较级,the+比较级,用lazier。
44. solving
解析:help in doing sth(帮助做某事),solve problems(解决问题)。
45. similarities
解析:“分享很多相似之处”,用名词similarity的复数形式similarities。
解析:“情况”译为situation,空前有a,用单数。
37. character
解析:“人物”译为character,空前有a,用单数。
38. interest
解析:“使感兴趣”译为interest,助动词后用动词原形。
39. pleasant
解析:“宜人的”译为pleasant,修饰weather。
40. less
解析:“更少地”译为less,修饰动词sleep。
B)41. pleasure
解析:“获得极大的快乐”,用名词pleasure。
42. slim
解析:keep slim(保持苗条),形容词作表语。
43. lazier
解析:“越懒的人明天要做的越多”,the+比较级,the+比较级,用lazier。
44. solving
解析:help in doing sth(帮助做某事),solve problems(解决问题)。
45. similarities
解析:“分享很多相似之处”,用名词similarity的复数形式similarities。
五、还原型阅读(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从方框中选出能填入空白处的最佳选项。(其中有一项为多余选项)
Do you have any foreign friends? Do you know their characteristics (特征)?
The Germans are very quiet and they always keep calm. 46.________ They look very serious. The Germans are very hard-working. They like being tidy, especially the women, so they always keep their houses clean.
47.________ They are very quiet and never talk too much with strangers. They are really polite, so we often hear them say "Thank you" or "Sorry". The gentlemen are also the Englishmen.
48.________ French people like travelling and usually spend their long time staying in other countries.
49.________ It is very easy to make friends with them.
Compared to the French people, Americans are more outgoing. 50.________ They don't like to depend on (依赖) others. So it is very common that the students do part-time jobs in their free time. And in Americans' eyes, success is an important part of their life.
A.Holidays are very long in France.
B.They don't like to speak many words.
C.They are more outgoing than the Germans.
D.But Europeans don't seem to share the same habits.
E.And they are even more open than all of the Europeans.
F.In some ways, the English people look the same as the Germans.
根据短文内容,从方框中选出能填入空白处的最佳选项。(其中有一项为多余选项)
Do you have any foreign friends? Do you know their characteristics (特征)?
The Germans are very quiet and they always keep calm. 46.________ They look very serious. The Germans are very hard-working. They like being tidy, especially the women, so they always keep their houses clean.
47.________ They are very quiet and never talk too much with strangers. They are really polite, so we often hear them say "Thank you" or "Sorry". The gentlemen are also the Englishmen.
48.________ French people like travelling and usually spend their long time staying in other countries.
49.________ It is very easy to make friends with them.
Compared to the French people, Americans are more outgoing. 50.________ They don't like to depend on (依赖) others. So it is very common that the students do part-time jobs in their free time. And in Americans' eyes, success is an important part of their life.
A.Holidays are very long in France.
B.They don't like to speak many words.
C.They are more outgoing than the Germans.
D.But Europeans don't seem to share the same habits.
E.And they are even more open than all of the Europeans.
F.In some ways, the English people look the same as the Germans.
答案:
46. B
解析:由“The Germans are very quiet”可知“他们不喜欢说很多话”,B项符合。
47. F
解析:下文讲英国人的特征,F项“在某些方面,英国人看起来和德国人一样”承上启下。
48. A
解析:由“French people like travelling...spend their long time”可知“法国假期很长”,A项符合。
49. C
解析:由“easy to make friends”可知法国人比德国人外向,C项符合。
50. E
解析:由“Americans are more outgoing”可知“他们比所有欧洲人更开放”,E项符合。
解析:由“The Germans are very quiet”可知“他们不喜欢说很多话”,B项符合。
47. F
解析:下文讲英国人的特征,F项“在某些方面,英国人看起来和德国人一样”承上启下。
48. A
解析:由“French people like travelling...spend their long time”可知“法国假期很长”,A项符合。
49. C
解析:由“easy to make friends”可知法国人比德国人外向,C项符合。
50. E
解析:由“Americans are more outgoing”可知“他们比所有欧洲人更开放”,E项符合。
查看更多完整答案,请扫码查看