2025年黄冈金牌之路练闯考八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年黄冈金牌之路练闯考八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年黄冈金牌之路练闯考八年级英语上册人教版》

B
阅读以上材料,根据其内容回答其后各个小题。
Are you looking at me? Do you know me? I am a dodo. You may think I'm just a character(角色)in the book *Alice's Adventures in Wonderland*. In fact, there were thousands of us—for real. But now you can only see us in museums.
We lived on an island in the Indian Ocean. In the happy old days, there was a lot of food to eat. All the other animals were friendly. What a happy life!
In 1598, some people arrived. They cut down the trees and we lost our lovely forest. They killed us because we were slow and couldn't fly. What's more, their pigs, cats and dogs ate our eggs. Soon there was no dodo in the world.
So today we are standing in museums. When you see us, please remember our sad story. The world is full of great animals. Please try your best to help them. Don't make them as dead as a dodo.
( )26. Why is the dodo "just a character" to some readers?
A. Because they don't visit museums. B. Because they love this book very much.
C. Because they can't see real dodos in life. D. Because there are thousands of dodos now.
( )27. What are the reasons for dodo's disappearing in the world?
①There were many animals on the island. ②Dodos didn't have a lot of food to eat.
③People cut down the trees. ④People killed dodos. ⑤People's pigs, cats and dogs ate dodos' eggs.
A. ①②③ B. ①③④ C. ②③④ D. ③④⑤
( )28. From the reading, which chart best shows the number of dodos? (注:选项C图表为“1598年前数量多,之后快速下降至0”)
A. (图表:数量缓慢下降) B. (图表:数量先降后升) C. (图表:1598年前多,之后快速下降至0) D. (图表:数量波动下降)
( )29. Which of the following animals is "as dead as a dodo"?
A. Dinosaurs. B. Pandas. C. Elephants. D. Sharks.
( )30. What's the purpose(目的)of the passage?
A. To ask people to visit the museums. B. To tell us a story of the dodo.
C. To show us a famous book. D. To ask people to save animals.
答案: 26. C (根据第一段“But now you can only see us in museums”可知,人们在生活中看不到真实的渡渡鸟,所以只认为它是书中的角色。)
27. D (根据第三段“They cut down the trees... They killed us... their pigs, cats and dogs ate our eggs”可知,渡渡鸟灭绝的原因是③④⑤。)
28. C (根据文章,渡渡鸟在1598年前数量多,人类到来后数量快速下降直至灭绝,选项C图表符合。)
29. A (“as dead as a dodo”意为“彻底灭绝”,恐龙已灭绝,与渡渡鸟情况一致。)
30. D (根据最后一段“Please try your best to help them. Don't make them as dead as a dodo”可知,文章目的是呼吁人们保护动物。)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭