三、阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
A
The members of No.1 Middle School English club are talking about their good friends in Whats App Group.
<No.1 Middle School English club Whats App Group...
25 October,2025
By:Tom Brown
4:30 p.m.
Brian is my best friend. He's from the US. We look quite different. I have blonde (金色的) hair but he has red hair. I'm short but he's tall. I'm outgoing but he is very quiet.
By:Amanda Green
4:32 p.m.
My best friend is Anne from Australia. She likes talking a lot and hardly keeps quiet. She always makes me laugh. She is better at maths than me so she often helps me with maths.
By:Donna Jones
4:32 p.m.
My best friend is Joanna from India. I call her Kuttu. She's short with long black hair. You can hardly get sad or angry if you're with her. She often makes me happy.
By:Bill Smith
4:40 p.m.
Kristi is my best friend. She's from America. She's funny and kind. And she really cares about everyone and almost everything. We became good friends when we were five.
阅读以上材料,根据其内容回答其后各个小题。
( )21.Who's Tom Brown's best friend?
A.Anne. B.Brian. C.Amanda. D.Joanna.
( )22.How can we describe Amanda's best friend according to the text?
A.Quiet and shy. B.Tall and beautiful. C.Funny and helpful. D.Short and outgoing.
( )23.Where does Kristi come from?
A.Australia. B.India. C.England. D.America.
( )24.What can we learn from the text?
A.Amanda is better at maths than Anne. B.Donna is as funny as Joanna at school.
C.Tom and Brian are similar in appearance. D.Bill and Kristi were friends when they were five.
( )25.What is the text mainly about?
A.Friendship. B.Sports. C.Health. D.Shopping.
A
The members of No.1 Middle School English club are talking about their good friends in Whats App Group.
<No.1 Middle School English club Whats App Group...
25 October,2025
By:Tom Brown
4:30 p.m.
Brian is my best friend. He's from the US. We look quite different. I have blonde (金色的) hair but he has red hair. I'm short but he's tall. I'm outgoing but he is very quiet.
By:Amanda Green
4:32 p.m.
My best friend is Anne from Australia. She likes talking a lot and hardly keeps quiet. She always makes me laugh. She is better at maths than me so she often helps me with maths.
By:Donna Jones
4:32 p.m.
My best friend is Joanna from India. I call her Kuttu. She's short with long black hair. You can hardly get sad or angry if you're with her. She often makes me happy.
By:Bill Smith
4:40 p.m.
Kristi is my best friend. She's from America. She's funny and kind. And she really cares about everyone and almost everything. We became good friends when we were five.
阅读以上材料,根据其内容回答其后各个小题。
( )21.Who's Tom Brown's best friend?
A.Anne. B.Brian. C.Amanda. D.Joanna.
( )22.How can we describe Amanda's best friend according to the text?
A.Quiet and shy. B.Tall and beautiful. C.Funny and helpful. D.Short and outgoing.
( )23.Where does Kristi come from?
A.Australia. B.India. C.England. D.America.
( )24.What can we learn from the text?
A.Amanda is better at maths than Anne. B.Donna is as funny as Joanna at school.
C.Tom and Brian are similar in appearance. D.Bill and Kristi were friends when they were five.
( )25.What is the text mainly about?
A.Friendship. B.Sports. C.Health. D.Shopping.
答案:
21. B
解析:由Tom Brown的内容“Brian is my best friend.”可知。故选B。
22. C
解析:由Amanda的内容“She always makes me laugh...often helps me with maths”可知Anne风趣(funny)且乐于助人(helpful)。故选C。
23. D
解析:由Bill的内容“Kristi...She's from America.”可知。故选D。
24. D
解析:由Bill的内容“We became good friends when we were five.”可知D项正确。A项Anne比Amanda擅长数学;B项文中未提Donna和Joanna谁更风趣;C项Tom和Brian外貌不同。故选D。
25. A
解析:全文是英语俱乐部成员讨论各自的好朋友,主题是友谊(friendship)。故选A。
解析:由Tom Brown的内容“Brian is my best friend.”可知。故选B。
22. C
解析:由Amanda的内容“She always makes me laugh...often helps me with maths”可知Anne风趣(funny)且乐于助人(helpful)。故选C。
23. D
解析:由Bill的内容“Kristi...She's from America.”可知。故选D。
24. D
解析:由Bill的内容“We became good friends when we were five.”可知D项正确。A项Anne比Amanda擅长数学;B项文中未提Donna和Joanna谁更风趣;C项Tom和Brian外貌不同。故选D。
25. A
解析:全文是英语俱乐部成员讨论各自的好朋友,主题是友谊(friendship)。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看