阅读理解C In the village of Luke in China, houses are made of dark bricks (砖) and red windows. They stand there among tall and green trees. Let me introduce (介绍) it to you. Many tourists have come to Luke Village to enjoy its landscape. "This is just beautiful," says Zhao Mingzhuo, a tourist from east China's Zhejiang Province. "The kids get to enjoy the fields here, the old enjoy the landscape quietly, and the young people can go camping. It's quite a good experience here." Luke is one of the ancient villages that are by the Wanquan River in Hainan. The Wanquan River is 163 kilometres long. A famous song shows the clear (清澈的) water of the river. And now, the Wanquan River is a calling card for Hainan, thanks to its rich stories and history. In the old days, when villagers needed to travel to other villages, they had to go by this village. Then the village became a stopover for tourists, so it got its name, Luke. So many tourists come to the village to enjoy its beautiful landscape. Now the village has not only attracted (吸引) tourists, but also helped villagers stay. In this way, the village will become more famous soon. ( )31.What can tourists do in Luke Village? A.They can plant tall and green trees. B.They can enjoy the modern buildings. C.They can take a boat trip up the Wanquan River. D.They can see houses made of dark bricks and red windows. ( )32.Why is the Wanquan River a calling card for Hainan? A.Because the landscape is very beautiful. B.Because it's very quiet. C.Because it has rich stories and history. D.Because its water is very clear. ( )33.What does the underlined word "stopover" mean in the text? A.A stopping place on a journey. B.A clean hotel. C.Some delicious food. D.Fantastic landscape. ( )34.What does Paragraph 4 mainly tell us? A.Where Luke Village is. B.How Luke Village got its name. C.Why Luke Village becomes famous. D.What Luke Village used to look like. ( )35.What is the writer's purpose (目的) in writing the text? A.To introduce an ancient village. B.To hope to get help from tourists. C.To tell a story about an old village. D.To show rich stories and rich culture.
答案:
31.D 32.C 33.A 34.B 35.A
解析:
31. 第一段提到"houses are made of dark bricks and red windows",游客能看到这些房子,选D。
32. 第三段"thanks to its rich stories and history",选C。
33. 第四段"had to go by this village"可知是"中途停留点",选A。
34. 第四段讲"so it got its name, Luke",即名字由来,选B。
35. 第一段"Let me introduce it to you",目的是介绍古村落,选A。
解析:
31. 第一段提到"houses are made of dark bricks and red windows",游客能看到这些房子,选D。
32. 第三段"thanks to its rich stories and history",选C。
33. 第四段"had to go by this village"可知是"中途停留点",选A。
34. 第四段讲"so it got its name, Luke",即名字由来,选B。
35. 第一段"Let me introduce it to you",目的是介绍古村落,选A。
查看更多完整答案,请扫码查看