C
阅读以上材料,根据其内容回答其后各个小题。
Have you ever seen this flower? The flower is really big. Its colour is red. Look closely, and you can find that it has teeth. It is called Rafflesia. It is the world's biggest flower. You can see it in the documentary(纪录片)*The Green Planet*.
*The Green Planet* is a great documentary. It shows us the world of plants. To find different plants from the world, the film workers travelled from the rainforest to some snowy places. They also climbed mountains and walked into deserts(沙漠). Those film workers travelled to twenty-seven countries and it took them about four years to finish the documentary.
The documentary opens our eyes to the natural world, and it shares an important message with us. Plants are really vital in nature. They help us in many ways, such as making oxygen, cleaning the air and giving us food. They are our best friends. We shouldn't damage(伤害)them. We need to protect them. Always remember, what we do in the next 20 years will decide the future of plants in the world.
( )31. How does the writer begin the passage?
A. By telling a story. B. By showing a saying. C. By listing numbers. D. By asking a question.
( )32. What is Rafflesia?
A. The name of a place. B. The name of a man. C. The name of a flower. D. The name of a documentary.
( )33. What do we know about the documentary?
A. It is about the world of animals. B. Its film workers worked hard to find plants.
C. It makes us know little about the natural world. D. Its film workers travelled to 27 countries just for fun.
( )34. What does the underlined word "vital" in Paragraph 3 mean?
A. Important. B. Dangerous. C. Fresh. D. Terrible.
( )35. What's the best title for the passage?
A. Our World B. Different Plants C. A New Documentary D. The Future of Plants
阅读以上材料,根据其内容回答其后各个小题。
Have you ever seen this flower? The flower is really big. Its colour is red. Look closely, and you can find that it has teeth. It is called Rafflesia. It is the world's biggest flower. You can see it in the documentary(纪录片)*The Green Planet*.
*The Green Planet* is a great documentary. It shows us the world of plants. To find different plants from the world, the film workers travelled from the rainforest to some snowy places. They also climbed mountains and walked into deserts(沙漠). Those film workers travelled to twenty-seven countries and it took them about four years to finish the documentary.
The documentary opens our eyes to the natural world, and it shares an important message with us. Plants are really vital in nature. They help us in many ways, such as making oxygen, cleaning the air and giving us food. They are our best friends. We shouldn't damage(伤害)them. We need to protect them. Always remember, what we do in the next 20 years will decide the future of plants in the world.
( )31. How does the writer begin the passage?
A. By telling a story. B. By showing a saying. C. By listing numbers. D. By asking a question.
( )32. What is Rafflesia?
A. The name of a place. B. The name of a man. C. The name of a flower. D. The name of a documentary.
( )33. What do we know about the documentary?
A. It is about the world of animals. B. Its film workers worked hard to find plants.
C. It makes us know little about the natural world. D. Its film workers travelled to 27 countries just for fun.
( )34. What does the underlined word "vital" in Paragraph 3 mean?
A. Important. B. Dangerous. C. Fresh. D. Terrible.
( )35. What's the best title for the passage?
A. Our World B. Different Plants C. A New Documentary D. The Future of Plants
答案:
31. D (文章开头以“Have you ever seen this flower?”提问,引出话题。)
32. C (根据第一段“It is called Rafflesia. It is the world's biggest flower”可知,Rafflesia是一种花的名字。)
33. B (根据第二段“the film workers travelled... climbed mountains... walked into deserts... travelled to twenty-seven countries”可知,工作人员努力寻找植物。)
34. A (根据下文“They help us in many ways...”可知,植物在自然界中很“重要”,vital意为“重要的”。)
35. C (文章主要介绍纪录片《绿色星球》的内容、拍摄过程及传达的信息,最佳标题为“A New Documentary”。)
32. C (根据第一段“It is called Rafflesia. It is the world's biggest flower”可知,Rafflesia是一种花的名字。)
33. B (根据第二段“the film workers travelled... climbed mountains... walked into deserts... travelled to twenty-seven countries”可知,工作人员努力寻找植物。)
34. A (根据下文“They help us in many ways...”可知,植物在自然界中很“重要”,vital意为“重要的”。)
35. C (文章主要介绍纪录片《绿色星球》的内容、拍摄过程及传达的信息,最佳标题为“A New Documentary”。)
四、词汇运用(共10小题;每小题1分,满分10分)
A) 根据句意及汉语提示填写单词。
36. We cannot live ______(没有)air or water.
37. Ted is always ______(精力充沛的)and he never gets tired.
38. As a student, we must understand the ______(重要性)of learning.
39. Parents should learn how to ______(沟通)with their children well.
40. If you put your heart into your study, the result won't ______(使失望)you.
B) 用方框中所给单词的适当形式填空。
land action connect popular butterfly
41. In spring, bees fly and ______ dance around flowers.
42. We need to take ______ to protect the wild animals in danger.
43. I'm having problems with my Internet ______, so I can't send emails.
44. Our plane ______ at Beijing Daxing International Airport in 30 minutes.
45. I think the Chinese food is ______ food around the world.
A) 根据句意及汉语提示填写单词。
36. We cannot live ______(没有)air or water.
37. Ted is always ______(精力充沛的)and he never gets tired.
38. As a student, we must understand the ______(重要性)of learning.
39. Parents should learn how to ______(沟通)with their children well.
40. If you put your heart into your study, the result won't ______(使失望)you.
B) 用方框中所给单词的适当形式填空。
land action connect popular butterfly
41. In spring, bees fly and ______ dance around flowers.
42. We need to take ______ to protect the wild animals in danger.
43. I'm having problems with my Internet ______, so I can't send emails.
44. Our plane ______ at Beijing Daxing International Airport in 30 minutes.
45. I think the Chinese food is ______ food around the world.
答案:
A) 36. without (“没有”译为without,介词。)
37. energetic (“精力充沛的”译为energetic,形容词。)
38. importance (“重要性”译为importance,名词。)
39. communicate (“沟通”译为communicate,动词,“how to do”后接动词原形。)
40. disappoint (“使失望”译为disappoint,动词,won't后接动词原形。)
B) 41. butterflies (“蝴蝶在花周围飞舞”,用复数形式butterflies。)
42. action (固定短语“take action to do sth”,意为“采取行动做某事”。)
43. connection (“网络连接”译为connection,名词。)
44. will land (“in 30 minutes”提示用一般将来时,will land意为“将降落”。)
45. popular (“受欢迎的”译为popular,形容词,修饰名词food。)
37. energetic (“精力充沛的”译为energetic,形容词。)
38. importance (“重要性”译为importance,名词。)
39. communicate (“沟通”译为communicate,动词,“how to do”后接动词原形。)
40. disappoint (“使失望”译为disappoint,动词,won't后接动词原形。)
B) 41. butterflies (“蝴蝶在花周围飞舞”,用复数形式butterflies。)
42. action (固定短语“take action to do sth”,意为“采取行动做某事”。)
43. connection (“网络连接”译为connection,名词。)
44. will land (“in 30 minutes”提示用一般将来时,will land意为“将降落”。)
45. popular (“受欢迎的”译为popular,形容词,修饰名词food。)
查看更多完整答案,请扫码查看