2025年黄冈金牌之路练闯考八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年黄冈金牌之路练闯考八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年黄冈金牌之路练闯考八年级英语上册人教版》

B
Last weekend,I watched a great movie called Ballerina (《了不起的菲丽西》).It tells me how important a dream is.
Felicia,a young girl,grew up in an orphanage (孤儿院).She wore old clothes and had to do a lot of housework.But she dreamed of going to a dance school in Paris and becoming a ballet (芭蕾) dancer.People in the orphanage knew Felicia's dream,but they all laughed at her.Only her best friend Victor said Felicia's dream would come true.Victor made a flying machine by himself.Using this machine,Felicia and Victor flew out of the orphanage to Paris.
To learn ballet,Felicia told others that her name was Camille and that she was from a rich family.Later,however,the teacher learned that Felicia told a lie.He asked Felicia to join in a dance competition.If she won the competition,she could stay there.But Felicia didn't win.She went back to the orphanage,but kept practising every day.The gatekeeper (门卫) saw her hard work and took Felicia back to Paris.Felicia joined in the competition again.This time,she showed her marvelous dance.Through years of hard work,Felicia became a real ballet dancer at last.
If you want to make your dream come true,you have to work hard.Feel your dream with your heart,and follow it.Never give up—that is what the movie has taught me.
阅读以上材料,根据其内容回答其后各个小题。
( )26.We can infer from the passage that Victor is very ______.
A.creative B.shy C.outgoing D.hard-working
( )27.What name did she use when she learned ballet?
A.Felicia. B.Ballerina. C.Victor. D.Camille.
( )28.From the passage,we can know Felicia ______.
A.was from a rich family B.went to Paris only once C.won the competition at last D.was very talented in ballet dance
( )29.The underlined word "marvelous" probably means ______.
A.funny B.fantastic C.serious D.common
( )30.What's the structure of the passage? (①=Paragraph 1...)
A.① ②③ ④ B.① ② ③④ C.①② ③ ④ D.① ② ③ ④
答案: 26.A 解析:Victor自制飞行器,说明有创造力,选creative。
27.D 解析:原文“Felicia told others that her name was Camille”,选D。
28.C 解析:Felicia再次参赛,“showed her marvelous dance...became a real ballet dancer”,说明最终赢了比赛,选C。
29.B 解析:由“became a real ballet dancer”可知,舞蹈应是“极好的”,fantastic与marvelous同义。
30.A 解析:①总起(电影教的道理);②③分述(Felicia的经历);④总结(道理),结构为总-分-总,选A。
C
What's your dream job? How much do you know about it? A group of students from Tianjin found a common problem among teenagers—Most of them have little idea about their plans for jobs.
To guide teenagers to make job plans,the students started a project. "Our survey shows 72% of the students want to know more about different jobs.Doctors are the top one,followed by teachers,accountants (会计),lawyers and so on," said Wang Xinran,the project leader.
The team interviewed 32 professionals (专业人士) in different fields and posted their interviews online.They shared true stories behind each job,allowing students to learn about the jobs fully.
A team member Lu Jinyan said his most unforgettable interview was with a photographer. "I used to think being a photographer was cool and romantic (浪漫的).But now I know they have to deal with lots of problems,such as a sudden change of weather or the damage to the camera," Lu said. "They also need to communicate with different people,which is not easy."
But the project doesn't mean to let the students down by telling them the truth. "We want to show the professionals' love and hard work rather than the bad sides," said a member Zhao Yajie. "Jobs can not only enrich (丰富) teenagers' life experiences,but help them make quick progress.They are the real meaning of working.We really hope our project can help students know that."
阅读以上材料,根据其内容回答其后各个小题。
( )31.How does the writer begin the text?
A.By showing ideas. B.By asking questions. C.By introducing plans. D.By giving suggestions.
( )32.What are the most popular jobs in the survey?
A.Doctors. B.Lawyers. C.Teachers. D.Accountants.
( )33.What does Lu think of being a photographer now?
A.Cool and romantic. B.Hard and challenging. C.Exciting and amazing. D.Easy and meaningful.
( )34.What is the purpose of the project according to the last paragraph?
A.To help students get jobs. B.To hide the truth of jobs. C.To show the disadvantages of jobs. D.To let students realize the meaning of jobs.
( )35.Which can be a proper title for the text?
A.Bad Sides of a Job B.A Creative Team of Students C.A Helpful Project for Students D.Different Jobs in Different Fields
答案: 31.B 解析:开头以“What's your dream job? How much do you know about it?”提问,选B。
32.A 解析:原文“Doctors are the top one”,选A。
33.B 解析:Lu提到摄影师需处理很多问题,“not easy”,即“艰难且有挑战”,选B。
34.D 解析:最后一段“We want to show...the real meaning of working”,目的是让学生意识到工作的意义,选D。
35.C 解析:文章围绕学生帮助青少年了解职业的项目展开,“有帮助的学生项目”符合主旨,选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭