2025年黄冈金牌之路练闯考八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年黄冈金牌之路练闯考八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年黄冈金牌之路练闯考八年级英语上册人教版》

三、阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
A
阅读以下材料,根据其内容回答其后各个小题。
| 图片 | 内容 |
| --- | --- |
| (海洋相关图片) | The Gulf of Mexico is home to different plants and animals. However, the home is now in great danger because of human behaviours(行为). Come to the speech and join the scientists to understand the effects(影响)of human activities on the sea and the sea plants and animals! Time: At 1:30 p.m. on Monday Price: $3 for all | | (蝴蝶相关图片) | Butterfly House is home to hundreds of butterflies and offers visitors a great chance to get close to many kinds of living butterflies from all over the world. Time: At 12:30 p.m. on Friday and Sunday Price: $6; half price for children under 12 |
| (昆虫相关图片) | The O. Orkin Insect Zoo, the oldest insect zoo in the United States, has many kinds of insects. Visitors can look at insects closely and experience daily spider feedings. Time: At 10:30 a.m., 11:30 a.m. from Tuesday to Sunday Price: $7; $4 for children under 12 |
| (珊瑚礁相关图片) | Smithsonian Science How, a research program, will show how scientists work on coral and coral reefs(珊瑚礁)from Oahu Island online. Your questions will also be answered during the show. Website: www.naturalhistory.st.edu Time: At 10:00 a.m. on Saturday and Sunday Price: Free |
( )21. Who made the Gulf of Mexico in danger?
A. Different plants. B. Scientists. C. Sea animals. D. People.
( )22. If Mike, a 14-year-old student, with his 6-year-old sister wants to visit the Butterfly House, they will pay ______.
A. $3 B. $6 C. $9 D. $12
( )23. Where can people feed the spiders?
A. On Oahu Island. B. In the Gulf of Mexico. C. In Butterfly House. D. In the O. Orkin Insect Zoo.
( )24. When can Sarah watch a show about how scientists work on coral reefs online on Sunday?
A. At 10:00 a.m. B. At 10:30 a.m. C. At 12:30 p.m. D. At 1:30 p.m.
( )25. Which type is the article?
A. A timetable. B. A guide book. C. A report. D. A story.
答案: 21. D (根据第一则材料“the home is now in great danger because of human behaviours”可知,是人类行为导致墨西哥湾处于危险中。)
22. C (Butterfly House成人票价6,12岁以下儿童半价即3。Mike 14岁需付6,妹妹6岁需付3,共6+3=9。)
23. D (根据第三则材料“The O. Orkin Insect Zoo... experience daily spider feedings”可知,在该昆虫动物园可以喂蜘蛛。)
24. A (根据第四则材料“Time: At 10:00 a.m. on Saturday and Sunday”可知,周日上午10点可观看珊瑚礁相关节目。)
25. B (文章介绍了四个景点的活动、时间、价格等信息,属于指南类内容,a guide book意为“指南”。)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭