2025年黄冈金牌之路练闯考八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年黄冈金牌之路练闯考八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年黄冈金牌之路练闯考八年级英语上册人教版》

三、阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
A Technologies Making School Life “SMART”
E-books
In the future, students may only need to bring e-books to school. In fact, some schools are already doing this. E-books can store notes and students feel relaxed with lighter schoolbags.
Robot teachers
There are robot teachers in the schools in some cities. These robots can help students with their studies. They can also help them solve problems.
E-skates
With a pair of e-skates, you can walk to school faster! E-skates can be tied to your shoes easily. And there are four speed settings you can choose from.
Flying aids
If students get hurt and need help at school, drones (无人机) can be of great use. They can offer help faster than people and they can also carry medicine or clothes.
阅读以上材料,根据其内容回答其后各个小题。
( )21.How many technologies are mentioned in the passage?
A.One. B.Two. C.Three. D.Four.
( )22.How do students feel with lighter schoolbags?
A.Worried. B.Relaxed. C.Bored. D.Surprised.
( )23.Who can help students with their studies according to the passage?
A.The robot teachers. B.The parents. C.The workers. D.The friends.
( )24.Which is the best choice if you want to walk to school faster?
A.Flying aids. B.E-skates. C.Clothes. D.Schoolbags.
( )25.Where does the passage probably come from?
A.A travel magazine. B.A movie magazine. C.A technology magazine. D.A music magazine.
答案: 21.D 解析:文中提到E-books, Robot teachers, E-skates, Flying aids共四种技术。故选D。
22.B 解析:由E-books部分“students feel relaxed with lighter schoolbags”可知。故选B。
23.A 解析:由Robot teachers部分“These robots can help students with their studies”可知。故选A。
24.B 解析:由E-skates部分“With a pair of e-skates, you can walk to school faster”可知。故选B。
25.C 解析:文章介绍让学校生活更智能的技术,应来自科技杂志。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭