2025年黄冈金牌之路练闯考八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年黄冈金牌之路练闯考八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年黄冈金牌之路练闯考八年级英语上册人教版》

B
Friendship comes before competition. It's easy to say but hard to do. However, 11-year-old Jerome did it and set us a good example.
Jerome was good at running. In all the races he took part in, he was always the first. But last November, after giving up winning a school race, the boy won the hearts of thousands of people. In the race, kind Jerome ran back to help his good friend Seth to stand up again after he fell down. And then he walked with him and let him cross the finishing line first.
Seth, ten years old, was born with cerebral palsy (脑瘫). After he went to the school last year, he got lots of problems. His teacher Mrs Taylor asked Jerome to help him. The two boys soon became good friends. Because of his illness (疾病), Seth had a big head. Some students laughed at him. Jerome usually stopped them.
Seth's father thanked Jerome for looking after his son, "He is such a good kid." The two boys' story spread quickly after Jerome's mother Susan shared it on the Internet. "These boys didn't win but they are champions (冠军)," said the mother.
阅读以上材料,根据其内容回答其后各个小题。
( )26.From the second paragraph, we know Jerome was ________.
A.careful B.helpful C.hard-working D.humorous
( )27.What was wrong with Seth when he was born?
A.He had no arms. B.He could see nothing.
C.He had a serious illness. D.He couldn't hear anything.
( )28.The underlined word "spread" means "________" in Chinese.
A.传播 B.发展 C.产生 D.中断
( )29.Which of the following is TRUE?
A.Jerome was two years older than Seth.
B.Mrs Taylor asked Jerome to help Seth.
C.No one would help Seth except Jerome.
D.Seth's father didn't thank Jerome's mother.
( )30.What's the best title for the text?
A.How to Help Others B.We Should Never Say No
C.Making Fun of Others Is Not Right D.Friendship First, Competition Second
答案: 26. B
解析:由第二段“Jerome ran back to help his good friend Seth”可知Jerome乐于助人(helpful)。故选B。
27. C
解析:由第三段“Seth...was born with cerebral palsy (脑瘫)”可知他患有严重疾病(serious illness)。故选C。
28. A
解析:由“Jerome's mother Susan shared it on the Internet”可知故事在网上“传播”(spread)。故选A。
29. B
解析:由第三段“His teacher Mrs Taylor asked Jerome to help him”可知B项正确。A项Jerome11岁,Seth10岁,大1岁;C项文中未提“只有Jerome帮助”;D项Seth父亲感谢了Jerome。故选B。
30. D
解析:全文讲述Jerome为帮助朋友放弃比赛,体现“友谊第一,比赛第二”。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭