2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册外研版》


完形填空
主题语境:积极的生活态度 语篇类型:记叙文 难易度:★★☆ 建议用时:12min
(2024广东佛山期中)
For years, Vince Rozmiarek has been the man behind the message board at the Indian Hills Community Center. The father took up the job in 2013 after all his children had 1 the nest. He found himself with a lot of 2 time and had no idea how to use it, so he figured this little side job would keep him 3 . At first, he took things 4 , but when April Fool’s Day came around, he found the perfect 5 to have some fun.
He used the message board to make a joke about the neighboring town, and it received a great 6 from the locals. Realizing that his humor was 7 , Vince decided to entertain more people and make his jokes more of a 8 thing. He looked through books to find great things to write, and each one built up his 9 in the area. Soon enough, everyone in town knew him for his jokes, and they decided to 10 his humor with the world.
It was in 2015 that a resident decided to bring his jokes and puns(双关语) to social media. She created a (n) 11 for the message board on Facebook, and she regularly 12 it with photos whenever Vince presented new jokes and puns. Soon enough, people from all around the world were laughing at his jokes, just like the residents of Indian Hills. He now has over 84,000 13 on social media, many of whom 14 await every new picture that gets posted.
Although Vince never did any of this for 15 , he’s glad he’s able to make so many people smile with his message board posts.
1.A.built B.flown C.feathered D.provided
2.A.free B.precious C.necessary D.interesting
3.A.occupied B.satisfied C.well-informed D.admired
4.A.responsibly B.slowly C.personally D.seriously
5.A.right B.mission C.opportunity D.resource
6.A.donation B.response C.concept D.recommendation
7.A.lost B.returned C.appreciated D.improved
8.A.noble B.creative C.moral D.regular
9.A.fame B.business C.fortune D.confidence
10.A.exchange B.share C.take D.study
11.A.email B.address C.page D.group
12.A.decorated B.surfed C.posted D.updated
13.A.customers B.followers C.volunteers D.contributors
14.A.worriedly B.curiously C.eagerly D.impatiently
15.A.popularity B.fun C.recognition D.memory
答案: 1.B 根据下文“He found himself with a lot of 2 time and had no idea how to use it”可知,这位父亲有很多时间,不知道如何打发,所以此处指孩子们都离开家,独自生活了。fly the nest意为“自立门户,独自生活”。
2.A 根据空后“had no idea how to use it”可知,他有很多空闲的(free)时间,却不知道如何利用这些时间。precious珍贵的;necessary必要的;interesting有趣的。
3.A 根据上文“had no idea how to use it”可知,他不知道如何打发空闲时间,所以他认为这个小兼职会让他有事可忙(occupied)。satisfied满意的;well - informed消息灵通的;admired被钦佩的。
4.D 根据后文表示转折的连词“but”及“have some fun”可知,起初Vince把事情看得很严肃。take things seriously意为“严肃地对待事情”。responsibly负责地;slowly缓慢地;personally亲自。
5.C 根据空后的“to have some fun”可知,愚人节是开玩笑寻找乐趣的好机会(opportunity)。right权利;mission使命;resource资源。
6.B 根据后文“Vince decided to entertain more people and make his jokes more of a 8 thing.”可知,Vince这样做引起了当地人很大的反响(response)。donation捐款;concept概念,观念;recommendation建议,推荐。
7.C 根据上文可知,Vince利用留言板写一些笑话,人们反响热烈,所以推测人们对他的幽默很是欣赏(appreciated)。下文中的“people from all around the world were laughing at his jokes”也验证了答案。lose丢失;return返回;improve提高。
8.D 根据上文内容及下文“He looked through books to find great things to write”可知,意识到自己的幽默受到赏识,Vince就四处搜罗,决定使更多的人开心,让他的笑话成为一件更频繁的(regular)事情。noble崇高的;creative有创意的;moral道德的。
9.A 根据后文“everyone in town knew him for his jokes”可知,镇上的每个人都知道他的笑话,因此他在镇上建立了他的声誉(fame)。business生意;fortune财富;confidence自信。
10.B 根据下文“It was in 2015 that a resident decided to bring his jokes and puns to social media.”可知,镇上的人决定与全世界分享(share)他的幽默。exchange交换;take拿走;study学习。
11.C 结合语境可知,她在Facebook上创建了一个留言板页面(page),每当Vince提出新的笑话和双关语时就定期用照片更新网页。email电子邮件;address地址;group小组。
12.D 空后的it是指上文提到的page,根据“whenever Vince presented new jokes and puns”可知,一旦有新的笑话写出,这位居民就在网页上更新(updated)。decorate装饰;surf上网;post发布。
13.B 根据“many of whom 14 await every new picture that gets posted”可知,等待他更新的应是社交媒体上的追随者(followers)。customer顾客;volunteer志愿者;contributor捐赠者。
14.C 结合语境可知,追随者们应是急切地(eagerly)想看到更新的内容。worriedly担心地;curiously好奇地;impatiently不耐烦地。
15.A 根据上文内容及Although表示的让步语气可知,虽然Vince做这些事从来都不是为了受欢迎(popularity),但他很高兴能让这么多人喜笑颜开。fun快乐;recognition识别,认可;memory记忆。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭