2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册外研版》

B
主题语境:体育运动 语篇类型:议论文 难易度:★★☆ 建议用时:7min
(2023天津市第二南开学校期中)
If children are playing sport, they should have fun. However, I believe learning that sometimes you will lose is just as important. Participation is great, but let’s also give them a goal to reach.
Sport has winners and losers, which is an important part of its make - up. I believe the greatest joy you can get from sport is when you play hard and produce a win or when you and your teammates work together for your goal.
I am a competitive person, but I don’t think you’re ever too young to start learning that putting effort into something can result in reward. I’m not saying winning should be the be - all and end - all of the experience for children, but it should at least be a choice.
Michael Jordan once said, “I’ve missed more than 9,000 shots in my career. I’ve lost almost 300 games. Twenty - six times I’ve been trusted to take the game winning shot but missed. I’ve failed over and over again in my life. And that is why I succeed.”
Without learning how it feels to win, and just as importantly how it feels to lose, we will bring up children who expect life to be easy. Life is not easy and I believe the sooner children learn that, the better off they are in the long run. But, there does need to be a balance. There are parents who always want to see their children win and will punish them when they make mistakes.
I believe the key is to teach children that they should give their all in an effort to be victorious. It does need to be fun or they won’t be interested, but they should be graceful(有风度的) in failure. Australian tennis player Nick Kyrgios is an example of someone who appears to be the opposite, always in the news for his terrible attitude on court.
5.Which of the following will the author agree with?
A.Fewer kids play sport nowadays.
B.It is participation that matters most.
C.Competitive sport is important for kids.
D.Kids often have unrealistic goals in sport.
6.What does the author want to show by using Jordan’s words?
A.Life lies in sport.
B.Nothing is impossible.
C.Great hopes make great men.
D.Failure is the mother of success.
7.What will winning and losing in sport teach children?
A.The difficulty of life.
B.The role of hard work.
C.The power of teamwork.
D.The need for dreaming big.
8.What does the author think of Nick Kyrgios?
A.He is not skilled.
B.He is not graceful.
C.He sets a good example to kids.
D.He pays little attention to success.
答案: B
语篇解读 本文是一篇议论文,论述了孩子们在参加体育比赛的时候输也是有意义的。
5.C 推理判断题。根据第一段中“Participation is great, but let’s also give them a goal to reach.(参与很棒,但我们也要给他们一个要实现的目标。)”和第二段中“I believe the greatest joy you can...together for your goal.(我认为当你努力地比赛创造了胜利时或当你和你的队员为了你们的目标共同努力时,你可以从运动中获得最大的喜悦。)”可推断出,作者会同意这样的观点:竞技运动对孩子们很重要。故选C项。
6.D 推理判断题。根据第四段中迈克尔·乔丹的话中“I’ve failed over and over again in my life. And that is why I succeed.(在我的生活中,我失败了一次又一次。那就是我成功的原因。)”可推断出,作者想用乔丹的话来说明“失败是成功之母”这个道理。故选D项。
7.A 细节理解题。根据倒数第二段中“Without learning how it feels to win...the better off they are in the long run.(如果不了解胜利是什么感觉,同样重要的是,不了解失败是什么感觉,我们就会把孩子培养成期望生活轻松的人。生活并不容易,我相信孩子们越早认识到那一点,从长远来看他们生活得就会越好。)”可知,体育比赛的输赢会教会孩子们生活的困难。故选A项。
8.B 推理判断题。根据最后一段中“they should be graceful in failure. Australian tennis player Nick Kyrgios is an example of someone who appears to be the opposite, always in the news for his terrible attitude on court(他们应该在失败中保持风度。澳大利亚网球运动员Nick Kyrgios似乎就是一个反面例子,他总是因为在球场上糟糕的态度而出现在新闻中)”可推断出,作者认为Nick Kyrgios在失败时不优雅,没有风度。故选B项。
【高频词汇】 1.competitive adj.一心求胜的;有竞争力的;竞争的 2.reward n.奖励;回报 3.bring up养育,抚养 4.in the long run从长远来看 5.punish v.惩罚 6.in an effort to do sth.努力做某事
【差距词汇】 1.make - up n.组成成分 2.be - all and end - all一切的一切;特定活动唯一重要的特征 3.well off境况良好的
长难句
原句 Without learning how it feels to win, and just as importantly how it feels to lose, we will bring up children who expect life to be easy.
分析 本句为主从复合句。“how it feels to win”和“how it feels to lose”均为how引导的宾语从句,作learning的宾语;who引导定语从句,修饰先行词children。
译文 如果不了解胜利是什么感觉,同样重要的是,不了解失败是什么感觉,我们就会把孩子培养成期望生活轻松的人。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭