2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第40页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
A
主题语境:体育运动 语篇类型:记叙文 难易度:★★☆ 建议用时:7min
(2024江苏省泰州中学第二次质量检测)
At the end of the nineteenth century, an Englishman living in Brazil sent his son Charles Miller across the Atlantic to be educated in England. During his stay in England, Charles grew passionately keen on football and often sharpened his skills in the playground. In 1894, he packed his bags and returned to his family in Brazil. In his bags, he took a football as a souvenir.
Back in Brazil, Charles was willing to consider and accept other people’s opinions. When he talked to local people about their leisure activities, it suddenly hit him that he could try to get them interested in football. At first he had little success; the only people who showed any interest were young Englishmen who walked on the street; thus the first game of football in Brazil was played between two teams of young Englishmen, on a field from which the goats and cows had been removed.
Charles asked some journalists to come and see this new English game, but none came along. However, as the weeks went past, the scene of twenty - two young people running around after a ball began attracting viewers from schools nearby. Then, young local men began kicking balls around too.
“Balls” is perhaps the wrong word—the only football in Brazil at the time was the one that Charles Miller had brought back with him from England. The Brazilian viewers had to create their own footballs, using cans or whatever they could find to make them with. After a short period of time, these local viewers could defeat the foreign players easily without proper training. They were gifted in playing the game because they could move more quickly and easily with the ball.
Then, the football game became a great attraction in Sao Paulo. By 1901, there was already a league of clubs in Sao Paulo. The football game burst onto the stage of Brazil’s history.
1.Why did Charles Miller take a football to Brazil?
A.To be a professional player.
B.To organize a football club.
C.To remember his days in the UK.
D.To get Brazilians interested in the game.
2.Which word can best describe Charles Miller?
A.Talented.
B.Successful.
C.Popular.
D.Open - minded.
3.Where did Charles Miller hold the first football game in Brazil?
A.In the playground.
B.On a livestock farm.
C.On the street.
D.At the stadium.
4.What do we know about the local players?
A.They bought footballs from Charles Miller.
B.They were trained by professional players.
C.They were swifter in handling the ball.
D.They attracted many journalists when playing the ball.
主题语境:体育运动 语篇类型:记叙文 难易度:★★☆ 建议用时:7min
(2024江苏省泰州中学第二次质量检测)
At the end of the nineteenth century, an Englishman living in Brazil sent his son Charles Miller across the Atlantic to be educated in England. During his stay in England, Charles grew passionately keen on football and often sharpened his skills in the playground. In 1894, he packed his bags and returned to his family in Brazil. In his bags, he took a football as a souvenir.
Back in Brazil, Charles was willing to consider and accept other people’s opinions. When he talked to local people about their leisure activities, it suddenly hit him that he could try to get them interested in football. At first he had little success; the only people who showed any interest were young Englishmen who walked on the street; thus the first game of football in Brazil was played between two teams of young Englishmen, on a field from which the goats and cows had been removed.
Charles asked some journalists to come and see this new English game, but none came along. However, as the weeks went past, the scene of twenty - two young people running around after a ball began attracting viewers from schools nearby. Then, young local men began kicking balls around too.
“Balls” is perhaps the wrong word—the only football in Brazil at the time was the one that Charles Miller had brought back with him from England. The Brazilian viewers had to create their own footballs, using cans or whatever they could find to make them with. After a short period of time, these local viewers could defeat the foreign players easily without proper training. They were gifted in playing the game because they could move more quickly and easily with the ball.
Then, the football game became a great attraction in Sao Paulo. By 1901, there was already a league of clubs in Sao Paulo. The football game burst onto the stage of Brazil’s history.
1.Why did Charles Miller take a football to Brazil?
A.To be a professional player.
B.To organize a football club.
C.To remember his days in the UK.
D.To get Brazilians interested in the game.
2.Which word can best describe Charles Miller?
A.Talented.
B.Successful.
C.Popular.
D.Open - minded.
3.Where did Charles Miller hold the first football game in Brazil?
A.In the playground.
B.On a livestock farm.
C.On the street.
D.At the stadium.
4.What do we know about the local players?
A.They bought footballs from Charles Miller.
B.They were trained by professional players.
C.They were swifter in handling the ball.
D.They attracted many journalists when playing the ball.
答案:
A
语篇解读 本文是一篇记叙文。文章讲述了Charles Miller将足球引入巴西圣保罗的故事。
1.C 细节理解题。根据第一段中“In his bags, he took a football as a souvenir.(在他的包里,他带了一个足球作为纪念品。)”可知,Charles Miller带一个足球回巴西是为了纪念他在英国的日子。故选C。
2.D 推理判断题。根据第二段中“Back in Brazil, Charles was willing to consider and accept other people’s opinions.”可知,Charles愿意考虑并接受别人的意见。故可推知,他是一个思想开明的人。故选D。
3.B 推理判断题。根据第二段中“thus the first game of football in Brazil was played between two teams of young Englishmen, on a field from which the goats and cows had been removed(因此,巴西的第一场足球比赛是两支由英国年轻人组成的球队在一块山羊和奶牛被清除的场地上进行的)”可推知,巴西的第一场足球赛是在一个畜牧场举行的。B项中的livestock意为“牲畜”,故选B。
4.C 细节理解题。根据第四段中“After a short period of time...They were gifted in playing the game because they could move more quickly and easily with the ball.(经过很短的时间,这些本地观众没有经过适当的训练就能轻松击败外国选手。他们在做这项运动上很有天赋,因为他们能更快更轻松地带球移动。)”可知,巴西本地运动员带球速度更快。C项中的swifter对应文中的more quickly,故选C。
【高频词汇】 1.passionately adv.狂热地;热情地 2.grow keen on变得热衷于…… 3.souvenir n.纪念品 4.leisure n.休闲,闲暇 5.scene n.场景 6.be gifted in在……方面有天赋
长难句
原句 At first he had little success; the only people who showed any interest were young Englishmen who walked on the street; thus the first game of football in Brazil was played between two teams of young Englishmen, on a field from which the goats and cows had been removed.
分析 “who showed any interest”为who引导的定语从句,修饰先行词people;“who walked on the street”也是who引导的定语从句,修饰先行词Englishmen;“from which the goats and cows had been removed”为from which引导的定语从句,修饰先行词field。
译文 起初他几乎没有成功;唯一表现出兴趣的人是走在街上的年轻的英国人;因此,巴西的第一场足球赛是两支由年轻的英国人组成的球队在一块山羊和奶牛被移走的场地上进行的。
语篇解读 本文是一篇记叙文。文章讲述了Charles Miller将足球引入巴西圣保罗的故事。
1.C 细节理解题。根据第一段中“In his bags, he took a football as a souvenir.(在他的包里,他带了一个足球作为纪念品。)”可知,Charles Miller带一个足球回巴西是为了纪念他在英国的日子。故选C。
2.D 推理判断题。根据第二段中“Back in Brazil, Charles was willing to consider and accept other people’s opinions.”可知,Charles愿意考虑并接受别人的意见。故可推知,他是一个思想开明的人。故选D。
3.B 推理判断题。根据第二段中“thus the first game of football in Brazil was played between two teams of young Englishmen, on a field from which the goats and cows had been removed(因此,巴西的第一场足球比赛是两支由英国年轻人组成的球队在一块山羊和奶牛被清除的场地上进行的)”可推知,巴西的第一场足球赛是在一个畜牧场举行的。B项中的livestock意为“牲畜”,故选B。
4.C 细节理解题。根据第四段中“After a short period of time...They were gifted in playing the game because they could move more quickly and easily with the ball.(经过很短的时间,这些本地观众没有经过适当的训练就能轻松击败外国选手。他们在做这项运动上很有天赋,因为他们能更快更轻松地带球移动。)”可知,巴西本地运动员带球速度更快。C项中的swifter对应文中的more quickly,故选C。
【高频词汇】 1.passionately adv.狂热地;热情地 2.grow keen on变得热衷于…… 3.souvenir n.纪念品 4.leisure n.休闲,闲暇 5.scene n.场景 6.be gifted in在……方面有天赋
长难句
原句 At first he had little success; the only people who showed any interest were young Englishmen who walked on the street; thus the first game of football in Brazil was played between two teams of young Englishmen, on a field from which the goats and cows had been removed.
分析 “who showed any interest”为who引导的定语从句,修饰先行词people;“who walked on the street”也是who引导的定语从句,修饰先行词Englishmen;“from which the goats and cows had been removed”为from which引导的定语从句,修饰先行词field。
译文 起初他几乎没有成功;唯一表现出兴趣的人是走在街上的年轻的英国人;因此,巴西的第一场足球赛是两支由年轻的英国人组成的球队在一块山羊和奶牛被移走的场地上进行的。
查看更多完整答案,请扫码查看