2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第3页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
A
主题语境:公益事业与志愿服务 语篇类型:记叙文 难易度:★★☆ 建议用时:6min
(2024广东松湖莞中、深大附中联考)
Kurth Reis of San Francisco, California, has been through many hard times in his life. In 2018, Reis had a serious motorcycle accident and spent time in a hospital. The accident affected him deeply, his body and spirits. He had several medical operations. Reis said he felt like he was “reborn” each time he woke after an operation. Following 88 days in the hospital, Reis was released and felt ready to change his ways.
Lately, he says he just wants to cheer people up by making bubbles (泡泡). You can watch him perform his bubble art for hours at a time around the city’s streets and in amusement parks. Sometimes he puts out a glass container called a tip jar. People who watch his show can drop money into it if they want to.
If the weather is good for bubbles, Reis makes a special mixture that can make bubbles the size of a small car. To make his large bubble, he puts a small rope hanging from two long sticks into the bubble mixture. As he removes it, he opens his arms wide and the bubbles begin to form. Once enough air is inside the bubble, he moves his arms back together to set the bubble free. Some people feel it looks like a bubble “ballet”.
While Reis may seem like a bubble - making expert, he only got started in April 2020. Reis can support himself with donations from the audiences. But money is not what stirs him to make bubbles. He feels his art is useful in more important ways. Not long ago, a woman told Reis after a performance that his bubbles had lifted her spirits when her dad died.
Reis can see smiles rise from under the face covers worn by those watching him perform. Children crack a smile and clap their hands. Reis said such reactions make him feel like an essential worker whose job is to spread joy.
“I’m just trying to put a smile on somebody’s face by doing some bubbles,” said Reis. Such a small act will be remembered by others and warm others.
1. What can we know about Kurth Reis from Paragraph 1?
A. He had to repay his operation fees.
B. He intended to do something different.
C. He suffered a minor motorcycle accident.
D. He gave up his career as a motorcyclist.
2. What can people do when they watch Reis’ performances?
A. Put some money into a tip jar near him.
B. Give him applause when he sets a bubble free.
C. Grasp a small rope hanging from two long sticks.
D. Add a special mixture to help him make large bubbles.
3. What does the underlined word “stirs” mean in Paragraph 4?
A. Enables.
B. Determines.
C. Requires.
D. Encourages.
4. What can you learn from the passage?
A. Believe you can and you are halfway there.
B. Every dog has its day.
C. Everything comes to him who waits.
D. Small actions can have a big impact.
主题语境:公益事业与志愿服务 语篇类型:记叙文 难易度:★★☆ 建议用时:6min
(2024广东松湖莞中、深大附中联考)
Kurth Reis of San Francisco, California, has been through many hard times in his life. In 2018, Reis had a serious motorcycle accident and spent time in a hospital. The accident affected him deeply, his body and spirits. He had several medical operations. Reis said he felt like he was “reborn” each time he woke after an operation. Following 88 days in the hospital, Reis was released and felt ready to change his ways.
Lately, he says he just wants to cheer people up by making bubbles (泡泡). You can watch him perform his bubble art for hours at a time around the city’s streets and in amusement parks. Sometimes he puts out a glass container called a tip jar. People who watch his show can drop money into it if they want to.
If the weather is good for bubbles, Reis makes a special mixture that can make bubbles the size of a small car. To make his large bubble, he puts a small rope hanging from two long sticks into the bubble mixture. As he removes it, he opens his arms wide and the bubbles begin to form. Once enough air is inside the bubble, he moves his arms back together to set the bubble free. Some people feel it looks like a bubble “ballet”.
While Reis may seem like a bubble - making expert, he only got started in April 2020. Reis can support himself with donations from the audiences. But money is not what stirs him to make bubbles. He feels his art is useful in more important ways. Not long ago, a woman told Reis after a performance that his bubbles had lifted her spirits when her dad died.
Reis can see smiles rise from under the face covers worn by those watching him perform. Children crack a smile and clap their hands. Reis said such reactions make him feel like an essential worker whose job is to spread joy.
“I’m just trying to put a smile on somebody’s face by doing some bubbles,” said Reis. Such a small act will be remembered by others and warm others.
1. What can we know about Kurth Reis from Paragraph 1?
A. He had to repay his operation fees.
B. He intended to do something different.
C. He suffered a minor motorcycle accident.
D. He gave up his career as a motorcyclist.
2. What can people do when they watch Reis’ performances?
A. Put some money into a tip jar near him.
B. Give him applause when he sets a bubble free.
C. Grasp a small rope hanging from two long sticks.
D. Add a special mixture to help him make large bubbles.
3. What does the underlined word “stirs” mean in Paragraph 4?
A. Enables.
B. Determines.
C. Requires.
D. Encourages.
4. What can you learn from the passage?
A. Believe you can and you are halfway there.
B. Every dog has its day.
C. Everything comes to him who waits.
D. Small actions can have a big impact.
答案:
A
语篇解读 本文是一篇记叙文。文章讲述了Kurth Reis因为车祸住院,出院后决定改变自己。他通过泡泡表演给人们带来了快乐,振奋人们的精神。
1.B 细节理解题。根据第一段中“Following 88 days in the hospital, Reis was released and felt ready to change his ways.”可知,Reis住院88天后出院,已经准备好改变自己的生活方式,即他打算做一些不同的事情。故选B项。
2.A 细节理解题。根据第二段中“Sometimes he puts out a glass container called a tip jar. People who watch his show can drop money into it if they want to.”可知,观看他表演的人如果愿意就可以把小费投入一个玻璃容器中。故选A项。
3.D 词义猜测题。根据第四段中“Reis can support himself with donations from the audiences. (Reis可以通过观看他表演的人群的捐款来养活自己。)”以及“He feels his art is useful...lifted her spirits when her dad died.(他觉得他的艺术在更重要的方面是有用的。不久前,一位女士在一次演出后告诉Reis,当她父亲去世时,他的泡泡振奋了她的精神。)”可推知,虽然Reis通过泡泡表演可以赚钱,但赚钱并不是激励他进行泡泡表演的东西,还有其他的东西促使他进行泡泡表演。由此推断画线词意为“促使,激励”,故选D项。enable使能够;determine查明,决定;require要求。
4.D 推理判断题。根据倒数第二段中“Reis can see smiles rise from under the face covers worn by those watching him perform. Children crack a smile and clap their hands.”和最后一段中“Such a small act will be remembered by others and warm others.”可推知,虽然Reis的表演是微不足道的,但是可以使观看表演的人快乐,小小的泡泡表演产生了巨大的影响。故选D项。
[高频词汇] 1.release v.释放,放出 2.at a time一次 3.tip n.小费 4.mixture n.混合物 5.remove v.移除,拿走 6.set sth. free释放某物,使某物获得自由 7.donation n.捐赠,捐款 8.lift one’s spirits振奋某人的精神 9.clap one’s hands拍手,鼓掌 10.reaction n.反应
语篇解读 本文是一篇记叙文。文章讲述了Kurth Reis因为车祸住院,出院后决定改变自己。他通过泡泡表演给人们带来了快乐,振奋人们的精神。
1.B 细节理解题。根据第一段中“Following 88 days in the hospital, Reis was released and felt ready to change his ways.”可知,Reis住院88天后出院,已经准备好改变自己的生活方式,即他打算做一些不同的事情。故选B项。
2.A 细节理解题。根据第二段中“Sometimes he puts out a glass container called a tip jar. People who watch his show can drop money into it if they want to.”可知,观看他表演的人如果愿意就可以把小费投入一个玻璃容器中。故选A项。
3.D 词义猜测题。根据第四段中“Reis can support himself with donations from the audiences. (Reis可以通过观看他表演的人群的捐款来养活自己。)”以及“He feels his art is useful...lifted her spirits when her dad died.(他觉得他的艺术在更重要的方面是有用的。不久前,一位女士在一次演出后告诉Reis,当她父亲去世时,他的泡泡振奋了她的精神。)”可推知,虽然Reis通过泡泡表演可以赚钱,但赚钱并不是激励他进行泡泡表演的东西,还有其他的东西促使他进行泡泡表演。由此推断画线词意为“促使,激励”,故选D项。enable使能够;determine查明,决定;require要求。
4.D 推理判断题。根据倒数第二段中“Reis can see smiles rise from under the face covers worn by those watching him perform. Children crack a smile and clap their hands.”和最后一段中“Such a small act will be remembered by others and warm others.”可推知,虽然Reis的表演是微不足道的,但是可以使观看表演的人快乐,小小的泡泡表演产生了巨大的影响。故选D项。
[高频词汇] 1.release v.释放,放出 2.at a time一次 3.tip n.小费 4.mixture n.混合物 5.remove v.移除,拿走 6.set sth. free释放某物,使某物获得自由 7.donation n.捐赠,捐款 8.lift one’s spirits振奋某人的精神 9.clap one’s hands拍手,鼓掌 10.reaction n.反应
查看更多完整答案,请扫码查看