2025年5年中考3年模拟九年级英语下册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟九年级英语下册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟九年级英语下册人教版》

Ⅴ 阅读理解
人与自我·乐学善学(2024新疆库尔勒二模,26—29,★☆☆)
Hi Alan,
I just want to tell you about my music course. I’ve been here for several days. The course started this Tuesday and it’s going well. I haven’t had so much fun learning for a long time.
Every day we do something new. We’ve already learned how to record a song. It’s really hard to get the sound right. And when the singers make mistakes or forget their words, we have to do it again.
Jack, the technology teacher, has just sent me a text about a technology app I was trying to find. He’s really helpful.
Tomorrow we’ll finish a song. We’ve just finished recording the instruments and we’ve nearly finished recording the voices. After we have done that, we need to do mastering (制作母带). Have you ever heard of mastering? It’s the final step in the recording process. We put the tracks (声道) together and check the sound quality. For example, we need to make sure the volume (音量) is the same right through the song. You don’t want to listen to a song while having to turn the volume up and down the whole time!
All in all, the course is just great and I’ve learned lots of new skills. Have you started your school project yet? If you need any help, give me a call.
Yours,
Lisa
19.When did Lisa’s music start start?
A.Last Tuesday. B.Last Friday.
C.This Tuesday. D.This Friday.
20.Which of the following is TRUE about Jack?
A.He is helpful.
B.He is Lisa’s classmate.
C.He wants to be a technology teacher.
D.He wants to develop a music technology app.
21.What does Lisa think of the music course?
A.Expensive. B.Great.
C.Easy. D.Boring.
22. 新考法·写作目的题 Lisa wrote the e-mail to ______.
A.ask Alan for help
B.give Alan suggestions
C.show her love for music
D.share her experiences in the music course
答案: 19. C 细节理解题。根据第一段中“The course started this Tuesday and it's going well.”可知,这个音乐课程是在本周二开始的。故选C。
20. A 细节理解题。根据第三段“Jack,the technology teacher,has just sent me a text about a technology app I was trying to find. He's really helpful.”可知,Lisa认为这位老师很乐于助人。故选A。
21. B 细节理解题。根据最后一段中的“All in all,the course is just great and I've learned lots of new skills.”可知,Lisa认为这个音乐课程很棒,她学到了很多新技能。故选B。
22. D 写作目的题。阅读电子邮件可知,Lisa分享了自己学习音乐课程的经历。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭