第83页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
Passage 4
题源 2024 福建 话题 跨文化交流 体裁 说明文 难度 ★★★★ 建议用时 8min 正确率 _/5

It was reported in May 2024 that the China Wildlife Conservation Association (CWCA,中国野生动物保护协会) will send giant pandas Yun Chuan and Xin Bao to the San Diego Zoo in the United States, which is a symbol of a new 10 - year period of international conservation partnership. The CWCA has organized experienced caretakers and doctors to go with the pandas to the US. The zoo is getting ready to provide the pandas with a larger and more comfortable living environment. It has also formed a team with special skills related with panda care, daily nursing, and scientific research.
The cooperation (合作) between the CWCA and the San Diego Zoo dates back to 1996 when Bai Yun and Shi Shi became the first pair of pandas to live in the zoo. Giant pandas Hua Mei, born in 1999, and Mei Sheng, born in 2003, who used to live there, are the result of China - US giant panda research cooperation. Over the past twenty years, the two sides have cooperated and solved many technical problems, including important discoveries in key areas like panda raising.
Since the 1990s, China has cooperated on giant panda conservation with 20 countries. “International cooperation in fields such as disease prevention and control, treatment, and wild training and reintroduction to the wild, has achieved good results. Giant pandas will facilitate communication between peoples and let people around the world know China better,” said Li, the leader of the China Conservation and Research Center for the Giant Panda.
“Scientific and educational outreach ( 延伸服务 ) also serves as a key role in international giant panda exchanges, allowing more people to understand giant pandas, which provides very good support for our efforts in protecting wild giant pandas,” Li said.
( ) 1.China’s sending Yun Chuan and Xin Bao to the San Diego Zoo means ______.
A.a good living condition for pandas
B.a new age of conservation cooperation
C.a great achievement in scientific research
D.a long - term plan for training panda caretakers
( ) 2.How long have the CWCA and the San Diego Zoo cooperated?
A.21 years. B.25 years. C.28 years. D.34 years.
( ) 3.What is Paragraph 2 mainly about?
A.The history of the cooperation.
B.The raising of the giant pandas.
C.The lives of the pandas in the US.
D.The process of solving the problems.
( ) 4.What does the underlined word “facilitate” in Paragraph 3 probably mean?
A.Expect. B.Create. C.Improve. D.Receive.
( ) 5.What do we know from the last paragraph?
A.Scientific research is well on its way.
B.The outreach plays an important part.
C.The cooperation requires international support.
D.Education about wildlife protection is a big success.
题源 2024 福建 话题 跨文化交流 体裁 说明文 难度 ★★★★ 建议用时 8min 正确率 _/5
It was reported in May 2024 that the China Wildlife Conservation Association (CWCA,中国野生动物保护协会) will send giant pandas Yun Chuan and Xin Bao to the San Diego Zoo in the United States, which is a symbol of a new 10 - year period of international conservation partnership. The CWCA has organized experienced caretakers and doctors to go with the pandas to the US. The zoo is getting ready to provide the pandas with a larger and more comfortable living environment. It has also formed a team with special skills related with panda care, daily nursing, and scientific research.
The cooperation (合作) between the CWCA and the San Diego Zoo dates back to 1996 when Bai Yun and Shi Shi became the first pair of pandas to live in the zoo. Giant pandas Hua Mei, born in 1999, and Mei Sheng, born in 2003, who used to live there, are the result of China - US giant panda research cooperation. Over the past twenty years, the two sides have cooperated and solved many technical problems, including important discoveries in key areas like panda raising.
Since the 1990s, China has cooperated on giant panda conservation with 20 countries. “International cooperation in fields such as disease prevention and control, treatment, and wild training and reintroduction to the wild, has achieved good results. Giant pandas will facilitate communication between peoples and let people around the world know China better,” said Li, the leader of the China Conservation and Research Center for the Giant Panda.
“Scientific and educational outreach ( 延伸服务 ) also serves as a key role in international giant panda exchanges, allowing more people to understand giant pandas, which provides very good support for our efforts in protecting wild giant pandas,” Li said.
( ) 1.China’s sending Yun Chuan and Xin Bao to the San Diego Zoo means ______.
A.a good living condition for pandas
B.a new age of conservation cooperation
C.a great achievement in scientific research
D.a long - term plan for training panda caretakers
( ) 2.How long have the CWCA and the San Diego Zoo cooperated?
A.21 years. B.25 years. C.28 years. D.34 years.
( ) 3.What is Paragraph 2 mainly about?
A.The history of the cooperation.
B.The raising of the giant pandas.
C.The lives of the pandas in the US.
D.The process of solving the problems.
( ) 4.What does the underlined word “facilitate” in Paragraph 3 probably mean?
A.Expect. B.Create. C.Improve. D.Receive.
( ) 5.What do we know from the last paragraph?
A.Scientific research is well on its way.
B.The outreach plays an important part.
C.The cooperation requires international support.
D.Education about wildlife protection is a big success.
答案:
答案:B 【解析】细节理解题。由第一段中“which is a symbol of a new 10 - year period of international conservation partnership”可知,这次合作象征着一个新的(大熊猫)保护合作时代的开始,故选B。@@答案:C 【解析】细节理解题。由第二段中“The cooperation... dates back to 1996”可知,CWCA和圣地亚哥动物园已经合作了28年,故选C。@@答案:A 【解析】段落大意题。第二段主要介绍了CWCA和圣地亚哥动物园的合作历史,故选A。@@答案:C 【解析】词义猜测题。由下文中的“let people around the world know China better”可知,此处指大熊猫带来的好处。“facilitate”意为“促进”,符合语境。故选C。@@答案:B 【解析】推理判断题。由最后一段中“Scientific and educational outreach also serves as a key role in international giant panda exchanges...”可知选B。
查看更多完整答案,请扫码查看