2025年5年中考3年模拟中考英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟中考英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟中考英语》

Passage 1
题源 2024安徽 话题 志愿服务 体裁 记叙文 难度 ★★ 建议用时 3min 正确率 /4
It’s always a good thing to have a hobby. For Miss Patty, a school bus driver in Erie County, her hobby of knitting(编织) has made her really touch the community.
Miss Patty always wanted to do something with her spare time to help the students. After a conversation with one of the students, things took a turn from knitting one hat to knitting more hats.
“The one boy gets on the bus, and he goes ‘What are you doing?’ I said, ‘I’m making a hat.’ He said, ‘It would be great having such a warm hat in icy winter.’ So I said, ‘What color would you like?’ That started everything.” Miss Patty told the local newspaper.
Several years have passed since that day, and Miss Patty has already knitted 7,083 hats for students in her spare time. Sometimes she will get the student’s favorite color before she begins the project.
What is more moving is that Miss Patty buys all the materials (材料) using her own money. Some people do give her gift cards around the holidays to help, but she still puts out a lot of her own money.
Along with making hats for the students that will keep them warm, Miss Patty also gets praise for being a trusted friend to the students.
( ) 1.What made Miss Patty decide to knit more hats?
A.A drive to Erie County.
B.A show of colorful hats.
C.A letter in the newspaper.
D.A conversation with a boy.
( ) 2.Why does Miss Patty knit so many hats in her spare time?
A.To practice her skill.
B.To better her business.
C.To make more friends.
D.To gift students for winter.
( ) 3.What makes Miss Patty’s act more moving?
A.She refuses others’ help.
B.She buys materials with her own money.
C.She works during holidays.
D.She knits hats of different colors for kids.
( ) 4.Which of the following best describes Miss Patty?
A.Humorous. B.Honest.
C.Caring. D.Shy.
答案: 语篇解读:这是一篇记叙文。文章介绍了校车驾驶员Patty小姐为学生免费编织帽子的故事。1. D 【解析】细节理解题。根据第二段中“After a conversation with one of the students, things took a turn from knitting one hat to knitting more hats.”并结合第三段可知,Patty小姐在与一个男孩交谈后开始编织更多的帽子,故选D。@@2. D 【解析】细节理解题。根据第三段中男孩的一句话“It would be great having such a warm hat in icy winter.”及后文可知,Patty小姐编织帽子是为了送给学生过冬,故选D。@@3. B 【解析】细节理解题。根据第五段第一句“What is more moving is that Miss Patty buys all the materials using her own money.”可知,选B。@@4. C 【解析】推理判断题。根据文章内容,Patty小姐自掏腰包为学生们编织帽子过冬,可知Patty小姐乐于助人,关心他人,故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭