第57页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
When I was young, I loved paper cutting and I was pretty good at it. As I grew up, I became busy and didn’t have much time for it. Later, I stopped doing it.
However, the news I came across online touched my heart and changed my mind. A little girl from Jieyang, Guangdong was practicing lion dance when a professional lion dance performance team(专业舞狮表演队) passed by. As soon as they saw the girl practicing, they started to beat drums and gongs for her and quickly she did a lion dance in return. People around all cheered for her. Her love for the ancient Chinese culture evoked my strong memories of paper cutting.
I remembered the happy times of making paper cuttings with my teacher and friends in the club. When I was ten, I joined the paper cutting club. Every Monday and Friday, I learned to make paper cuttings there. Our teacher, Ms. Li, was very talented. With a pair of scissors and a piece of paper, she could create lively works(作品). That amazed us. And we learned much from her. Together, we created lots of works. They covered many topics, including animals, flowers and things about Chinese history. Every time we held a paper cutting show, our works attracted many visitors. The girl in the news encouraged me to go on with paper cutting. I want to be an inheritor(继承者) of the ancient Chinese culture. Together with other inheritors, I hope to pass down our excellent culture.
( ) 1.What did the girl do after the team began to beat drums and gongs for her?
A.She watched their show carefully.
B.She did a lion dance in return.
C.She cheered for the team.
D.She made a paper cutting for the team.
( ) 2.The underlined word “evoked” means “ ______ ” in Paragraph 2.
A.brought back B.took away
C.cut off D.depended on
( ) 3.What is the main idea of Paragraph 3?
A.The long history of paper cutting.
B.The steps of making paper cuttings.
C.The writer’s happy times of making paper cuttings.
D.The writer’s plans for setting up a paper cutting club.
( ) 4.Which of the following is TRUE?
A.The writer wasn’t good at paper cutting at a young age.
B.Now the writer practices paper cutting twice a week.
C.The writer hopes to be an inheritor of paper cutting.
D.After watching the news, the writer decided to learn lion dance.
However, the news I came across online touched my heart and changed my mind. A little girl from Jieyang, Guangdong was practicing lion dance when a professional lion dance performance team(专业舞狮表演队) passed by. As soon as they saw the girl practicing, they started to beat drums and gongs for her and quickly she did a lion dance in return. People around all cheered for her. Her love for the ancient Chinese culture evoked my strong memories of paper cutting.
I remembered the happy times of making paper cuttings with my teacher and friends in the club. When I was ten, I joined the paper cutting club. Every Monday and Friday, I learned to make paper cuttings there. Our teacher, Ms. Li, was very talented. With a pair of scissors and a piece of paper, she could create lively works(作品). That amazed us. And we learned much from her. Together, we created lots of works. They covered many topics, including animals, flowers and things about Chinese history. Every time we held a paper cutting show, our works attracted many visitors. The girl in the news encouraged me to go on with paper cutting. I want to be an inheritor(继承者) of the ancient Chinese culture. Together with other inheritors, I hope to pass down our excellent culture.
( ) 1.What did the girl do after the team began to beat drums and gongs for her?
A.She watched their show carefully.
B.She did a lion dance in return.
C.She cheered for the team.
D.She made a paper cutting for the team.
( ) 2.The underlined word “evoked” means “ ______ ” in Paragraph 2.
A.brought back B.took away
C.cut off D.depended on
( ) 3.What is the main idea of Paragraph 3?
A.The long history of paper cutting.
B.The steps of making paper cuttings.
C.The writer’s happy times of making paper cuttings.
D.The writer’s plans for setting up a paper cutting club.
( ) 4.Which of the following is TRUE?
A.The writer wasn’t good at paper cutting at a young age.
B.Now the writer practices paper cutting twice a week.
C.The writer hopes to be an inheritor of paper cutting.
D.After watching the news, the writer decided to learn lion dance.
答案:
B【解析】细节理解题。根据第二段第三句“As soon as they saw the girl practicing, they started to beat drums and gongs for her and quickly she did a lion dance in return.”可知小女孩舞狮作为回应,故选B。@@A【解析】词义猜测题。根据该词所在句中的my strong memories of paper cutting及第三段第一句“I remembered the happy times of making paper cuttings with my teacher and friends in the club.”可知,这让作者回想起了有关剪纸的记忆,故evoke与bring back意思相近。故选A。@@C【解析】段落大意题。根据第三段,尤其是第一句“I remembered the happy times of making paper cuttings with my teacher and friends in the club.”可知,该段讲述了作者过去剪纸的快乐时光。故选C。@@C【解析】细节理解题。根据最后一段中“I want to be an inheritor of the ancient Chinese culture.”可知作者想成为一名剪纸的传承人,故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看