2025年5年中考3年模拟中考英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟中考英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟中考英语》

Passage 4
题源 2024 安徽 话题 情绪管理 体裁 说明文 难度 ★★ 建议用时 5min 正确率 _/4
If you get angry many times in a day, it is time for you to think about how to deal with it. Here are some of my suggestions.
When you are angry, try to tell yourself through another voice that you are angry and that it is not a bad thing. It just shows that you have different ideas. Accept that many things are not 100% right or wrong. In our communication with others, the final purpose is not to decide who is right or who is wrong, but to look for something in common.
If you still feel strong anger, try taking a deep breath(呼吸) and let anger out of your body along with the breath. Don’t say angry words when you are very angry, for you will regret saying them when you cool down.
Discussing with a third party is helpful. It is hard for the two parties in anger to understand each other, but the idea of an outsider can help both parties to get mutual(相互的) understanding.
Anger is just one of the many emotions(情绪) that make us human, and to well manage it adds to our ability to truly understand the world.
( ) 1.What is the final purpose of communication with other people?
A.To show different ideas.
B.To look for something in common.
C.To accept useful suggestions.
D.To decide whether one is right or not.
( ) 2.What does the writer advise us to do when we can’t cool down?
A.Say angry words.
B.Try taking a deep breath.
C.Control our voices.
D.Stop talking with others.
( ) 3.What does the underlined word “party” in paragraph 4 mean?
A.An activity. B.A visitor. C.A person. D.A meeting.
( ) 4.What is the text mainly about?
A.How to manage anger. B.How to show feelings.
C.How to deal with regrets. D.How to understand the world.
答案: B 【解析】细节理解题。根据第二段最后一句“In our communication with others, the final purpose is not to decide who is right or who is wrong, but to look for something in common.”可知,选 B。@@B 【解析】细节理解题。根据第三段第一句“If you still feel strong anger, try taking a deep breath and let anger out of your body along with the breath.”可知,选 B。@@C 【解析】词义猜测题。根据下文“It is hard for the two parties in anger to understand each other, but the idea of an outsider can help both parties to get mutual understanding.”可知愤怒的双方很难理解对方,但局外人的想法可以帮助双方相互理解,由此可推知,a person 与 party 意思相近,故选 C。@@A 【解析】主旨大意题。通读文章内容可知,文章讲述的是如何应对自己的愤怒情绪,故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭