2025年评优监测课时作业八年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年评优监测课时作业八年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年评优监测课时作业八年级英语上册译林版》

第162页
六、短文填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词或括号内单词的正确形式。
The Angsai Grand Canyon is in Qinghai Province. It is 1 (home) to many different cats, such as snow leopards (雪豹).
Dajie is a local herder (牧民). In 2008, he bought a second - hand camera and 2 (start) to take photos of the wild animals there. Later two of his friends bought their own cameras 3 joined him. "We like to record the 4 (beautiful) around us," said one of them. "If a flower or an animal 5 (catch) my eye, I just take a picture of it."
In 2016, the herders saved a snow leopard. Wildlife photographer Xi Zhinong learned the news and went to Angsai. Xi met the herders and saw their snow leopard photos. Soon after, he invited them to 6 (join) a photography group.
Later, they and Xi's team 7 (decide) to make a snow leopard film. Snow leopards are not 8 (easily) to find. It took them six years to film the animals. This was a test of patience. Once in 2019, for 9 , the team came across a snow leopard and her cubs. They set up a tent and spent 35 days filming the mother nursing her cubs.
Their documentary (纪录片) *Snow Leopards and Friends* came out 10 August 2023. On November 4, the film won Best Documentary/Science and Education Film at the 36th China Golden Rooster Awards. The team's hard work and patience paid off. They were filled with joy.
答案: 1. home 2. started 3. and 4. beauty 5. catches 6. join 7. decided 8. easy 9. example 10. in
七、阅读表达(共3小题;第1小题2分,第2小题2分,第3小题3分,满分7分)
阅读下面短文,根据短文内容回答问题。
A stag (雄鹿), which lived in a forest, decided to go to another forest with his family. The stag and his family enjoyed the new forest, which had thick bushes and trees. There was plenty to eat for all of them.
All of a sudden, the antlers (鹿角) of the stag got caught in the overhanging branches (树枝) of a tree. The stag tried hard, but could not free himself. His wife and baby kept on watching helplessly.
The stag fought for some more time but he was very tired. He thought, "We won't be able to reach our home until I have my antlers free. We came here for having a good time. I must be strong and wait." He finally gave up and kept standing there helplessly. His wife and baby spent the whole night with him.
The next morning, a woodcutter whom came along saw the stag. He took pity on the stag. Soon, the woodcutter cut down the branches of the tree and set him free.
The stag thanked the woodcutter and rushed back home with his family. On reaching home, he was very surprised to learn that a pack of lions had attacked (攻击) their area yesterday. Many lives were lost.
1. What was the new forest like?

2. What happened to the antlers of the stag?

3. What will you do if you are the woodcutter? Why?
答案: 1. It had thick bushes and trees (with plenty to eat).
2. They got caught in the overhanging branches of a tree.
3. I will help set the stag free. Because I should be kind and help others in trouble.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭