D
There’s nothing like a boiling hot summer with an energetic small child to make you completely aware of the need for outdoor space. And, if you are able-bodied, there’s nothing like having a child to make you look at public spaces differently. Steps instead of ramps(斜坡). A lack of benches(长凳) for giving a baby their snack. No access to changing tables. No fences or gates dividing walking-only space from a busy road. Before your eyes, the urban environment becomes transformed and often unwelcoming.
It’s no wonder, then, that the commercialized “public” spaces that have become common across cities start to feel appealing. Before I had a child, I disliked the new development at Coal Drops Yard in London’s King’s Cross. Walking around it when it reopened, I felt it was cold. Now it’s safe and it is full of children shouting with joy as they run in and out of the fountains. It’s a child-friendly space that isn’t child-dominated: from the food market where adults dine to the outdoor cinema where adults watch movies, it feels happily shared.
But in the UK, actual public, child-friendly spaces, as opposed to commercialized public spaces, are rare. We should look to other countries, China, for example. We might never have the fine weather or culture that makes us a society gathered around a public square, but those countries’ designs for public spaces and how they integrate children’s play with adult socialising, such as creating those lovely shaded playgrounds lined with cafe tables, are inspiring.
To an extent, they exist that way because there’s a recognition that during hot summer days, the evenings become a time for everyone, with spaces used for adult dining and children’s play. That is increasingly becoming the case here, too. It feels as though it’s becoming more common to see children in the playground until quite late in the evening. Surely there has to be a middle ground, a public space that meets the needs of both adults and children during the light evenings that feels safe and inclusive.
32. What problem does the author highlight about public places?
A. The unfriendliness to families with kids.
B. The weakness in space management.
C. The risk of getting new parents injured.
D. The disregard for children’s health.
33. How does the author find Coal Drops Yard now?
A. Noisy.
B. Adult-centered.
C. Welcoming.
D. Profit-driven.
34. Why does the author mention other countries in paragraph 3?
A. To praise their culture.
B. To criticize British society.
C. To analyze private spaces.
D. To offer successful models.
35. What does the author advocate in the end?
A. Building evening playgrounds.
B. Adding shaded areas to parks.
C. Creating public spaces for all ages.
D. Using public places more often.
There’s nothing like a boiling hot summer with an energetic small child to make you completely aware of the need for outdoor space. And, if you are able-bodied, there’s nothing like having a child to make you look at public spaces differently. Steps instead of ramps(斜坡). A lack of benches(长凳) for giving a baby their snack. No access to changing tables. No fences or gates dividing walking-only space from a busy road. Before your eyes, the urban environment becomes transformed and often unwelcoming.
It’s no wonder, then, that the commercialized “public” spaces that have become common across cities start to feel appealing. Before I had a child, I disliked the new development at Coal Drops Yard in London’s King’s Cross. Walking around it when it reopened, I felt it was cold. Now it’s safe and it is full of children shouting with joy as they run in and out of the fountains. It’s a child-friendly space that isn’t child-dominated: from the food market where adults dine to the outdoor cinema where adults watch movies, it feels happily shared.
But in the UK, actual public, child-friendly spaces, as opposed to commercialized public spaces, are rare. We should look to other countries, China, for example. We might never have the fine weather or culture that makes us a society gathered around a public square, but those countries’ designs for public spaces and how they integrate children’s play with adult socialising, such as creating those lovely shaded playgrounds lined with cafe tables, are inspiring.
To an extent, they exist that way because there’s a recognition that during hot summer days, the evenings become a time for everyone, with spaces used for adult dining and children’s play. That is increasingly becoming the case here, too. It feels as though it’s becoming more common to see children in the playground until quite late in the evening. Surely there has to be a middle ground, a public space that meets the needs of both adults and children during the light evenings that feels safe and inclusive.
32. What problem does the author highlight about public places?
A. The unfriendliness to families with kids.
B. The weakness in space management.
C. The risk of getting new parents injured.
D. The disregard for children’s health.
33. How does the author find Coal Drops Yard now?
A. Noisy.
B. Adult-centered.
C. Welcoming.
D. Profit-driven.
34. Why does the author mention other countries in paragraph 3?
A. To praise their culture.
B. To criticize British society.
C. To analyze private spaces.
D. To offer successful models.
35. What does the author advocate in the end?
A. Building evening playgrounds.
B. Adding shaded areas to parks.
C. Creating public spaces for all ages.
D. Using public places more often.
答案:
32.A [命题立意]考查理解具体信息的能力。
(1)明题意 作者强调公共空间存在的什么问题?
A“对有小孩儿的家庭不友好”;B“空间管理存在不足”;C “新手父母有受伤的风险”;D“忽视儿童的健康”。
(2)解题目 首段列举公共空间的“Steps instead of ramps (斜坡). A lack of benches(长凳)... No access to changing tables. No fences... from a busy road”(台阶而不是斜坡,没有可以坐下来喂小孩儿吃零食的长凳,没有尿布台,没有把人行道与繁忙道路隔开的围栏或门)等问题,这些说明公共空间设计对有小孩儿的家庭不友好。故选A项。
错因分析 B项,文中提到的问题不属于管理问题;C项,文中说的安全问题主要是针对儿童的;D项,忽视的不是儿童的健康,而是其安全和生活便利。
33.C [命题立意]考查推断的能力。
(1)明题意 作者现在认为Coal Drops Yard是怎样的?
A“嘈杂的”;B“以成人为中心的”;C“令人感到惬意的”;D“利益驱动的”。
(2)解题目 第二段中的“Now it feels safe and it is full of children shouting with joy”“It's a child−friendly Space that isn't child−dominated... it feelshappilyshared”表明,现在作者认为这里很安全,对儿童很友好但是又不是以儿童为主导,还有大人可以进餐的食物市场和看电影的室外影院。通过作者正面的描述可知,作者认为它现在环境宜人、舒适。故选C项。
错因分析 A项曲解“full of children shouting”,这是积极描述,体现儿童的开心;B项与“child−friendly”矛盾;D项,商业属性非作者评价的方面。
34.D [命题立意]考查推断的能力。
(1)明题意 第三段提及其他国家的目的是什么?
A“为了赞美其文化”;B“为了批评英国社会”;C“为了分析私人空间”;D“为了提供成功范例”。
(2)解题目 第三段中先说在英国,真正的对儿童友好的空间(不算商业化的公共空间)很少,接着提到英国应该向其他国家学习,再结合“those countries’ designs for public spaces and how they integrate children’s play with adult socialising... are inspiring”可知,作者提到其他国家是为了展示优秀公共空间设计案例,以供英国从中得到启发。故选D项。
错因分析 A项,赞美的不是文化,而是公共空间设计;B项,批评仅为铺垫,不是本段重点;C项混淆公私空间概念。
35.C [命题立意]考查推断的能力。
(1)明题意 作者最后倡导什么?
A“建设夜间游乐场”;B“在公园增设遮阳区域”;C“创建适合所有年龄段的公共空间”;D“更频繁使用公共场所”。
(2)解题目 根据最后一段中的“spaces used for adult dining and children’s play”“Surely there has to be a middle ground, a public space... adults and children during the light evenings that feels safe and inclusive”可推知,作者倡导建立能同时满足大人和儿童需求的公共空间。both adultsand children−→allages。
错因分析 A项,文章提到的夜间仅是时间示例;B项,遮阳游玩区域是其他国家的成功案例;D项,使用频率未涉及。
二次精读 boiling hot酷热的be aware of意识到able−bodied adj.健康的,体格健全的 accessto使用……的机会或权利 transform ut.使改观 unwelcoming adj.不惬意的;不友善的 Para.2:commercialized adj.商业化的fountainn.人工喷泉,喷水池;源泉 dominate v.控制,支配,主宰 Para.3:asopposedto而,与……相对 integrate v.(使)结合 belinedwith排列着 Para.4:toanextent在某种程度上 recognition n.承认,认可;识别 middle ground折中办法
[难句分析]We might never have the fine weather or culture that makes us a society (gathered around a public square), but those countries’ designs for public spaces and (how they integrate children’s play with adult socialising), such as creating those lovely shaded playgrounds lined with cafe tables, are inspiring. (Para.3)
句意:我们或许永远享受不到那种睛空万里、文化悠然的氛围,能让整个社会聚在公共广场上;然而,那些国家对公共空间的设计和把儿童游戏与成人社交融合的做法,比如创建那些周围排列着咖啡桌、能够遮阴挡阳的美丽游乐场,是启发灵感的。
(1)明题意 作者强调公共空间存在的什么问题?
A“对有小孩儿的家庭不友好”;B“空间管理存在不足”;C “新手父母有受伤的风险”;D“忽视儿童的健康”。
(2)解题目 首段列举公共空间的“Steps instead of ramps (斜坡). A lack of benches(长凳)... No access to changing tables. No fences... from a busy road”(台阶而不是斜坡,没有可以坐下来喂小孩儿吃零食的长凳,没有尿布台,没有把人行道与繁忙道路隔开的围栏或门)等问题,这些说明公共空间设计对有小孩儿的家庭不友好。故选A项。
错因分析 B项,文中提到的问题不属于管理问题;C项,文中说的安全问题主要是针对儿童的;D项,忽视的不是儿童的健康,而是其安全和生活便利。
33.C [命题立意]考查推断的能力。
(1)明题意 作者现在认为Coal Drops Yard是怎样的?
A“嘈杂的”;B“以成人为中心的”;C“令人感到惬意的”;D“利益驱动的”。
(2)解题目 第二段中的“Now it feels safe and it is full of children shouting with joy”“It's a child−friendly Space that isn't child−dominated... it feelshappilyshared”表明,现在作者认为这里很安全,对儿童很友好但是又不是以儿童为主导,还有大人可以进餐的食物市场和看电影的室外影院。通过作者正面的描述可知,作者认为它现在环境宜人、舒适。故选C项。
错因分析 A项曲解“full of children shouting”,这是积极描述,体现儿童的开心;B项与“child−friendly”矛盾;D项,商业属性非作者评价的方面。
34.D [命题立意]考查推断的能力。
(1)明题意 第三段提及其他国家的目的是什么?
A“为了赞美其文化”;B“为了批评英国社会”;C“为了分析私人空间”;D“为了提供成功范例”。
(2)解题目 第三段中先说在英国,真正的对儿童友好的空间(不算商业化的公共空间)很少,接着提到英国应该向其他国家学习,再结合“those countries’ designs for public spaces and how they integrate children’s play with adult socialising... are inspiring”可知,作者提到其他国家是为了展示优秀公共空间设计案例,以供英国从中得到启发。故选D项。
错因分析 A项,赞美的不是文化,而是公共空间设计;B项,批评仅为铺垫,不是本段重点;C项混淆公私空间概念。
35.C [命题立意]考查推断的能力。
(1)明题意 作者最后倡导什么?
A“建设夜间游乐场”;B“在公园增设遮阳区域”;C“创建适合所有年龄段的公共空间”;D“更频繁使用公共场所”。
(2)解题目 根据最后一段中的“spaces used for adult dining and children’s play”“Surely there has to be a middle ground, a public space... adults and children during the light evenings that feels safe and inclusive”可推知,作者倡导建立能同时满足大人和儿童需求的公共空间。both adultsand children−→allages。
错因分析 A项,文章提到的夜间仅是时间示例;B项,遮阳游玩区域是其他国家的成功案例;D项,使用频率未涉及。
二次精读 boiling hot酷热的be aware of意识到able−bodied adj.健康的,体格健全的 accessto使用……的机会或权利 transform ut.使改观 unwelcoming adj.不惬意的;不友善的 Para.2:commercialized adj.商业化的fountainn.人工喷泉,喷水池;源泉 dominate v.控制,支配,主宰 Para.3:asopposedto而,与……相对 integrate v.(使)结合 belinedwith排列着 Para.4:toanextent在某种程度上 recognition n.承认,认可;识别 middle ground折中办法
[难句分析]We might never have the fine weather or culture that makes us a society (gathered around a public square), but those countries’ designs for public spaces and (how they integrate children’s play with adult socialising), such as creating those lovely shaded playgrounds lined with cafe tables, are inspiring. (Para.3)
句意:我们或许永远享受不到那种睛空万里、文化悠然的氛围,能让整个社会聚在公共广场上;然而,那些国家对公共空间的设计和把儿童游戏与成人社交融合的做法,比如创建那些周围排列着咖啡桌、能够遮阴挡阳的美丽游乐场,是启发灵感的。
查看更多完整答案,请扫码查看