2025年实验班提优训练五年级英语上册人教精通版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优训练五年级英语上册人教精通版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第39页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
一、听录音,选出你所听到的句子。
(
B. What does your father do?
(
B. My uncle is an actor.
(
B. Lucy is a worker.
(
B. I am a nurse.
(
B. Here is a picture of my parents.
(
B
)1. A. What does your mother do?B. What does your father do?
(
A
)2. A. My aunt is an actress.B. My uncle is an actor.
(
B
)3. A. Lucy is a doctor.B. Lucy is a worker.
(
A
)4. A. I want to be a nurse.B. I am a nurse.
(
B
)5. A. Here is a picture of my family.B. Here is a picture of my parents.
答案:
(1~5 BABAB)
二、请将人物和工作地点进行连线。

答案:
二、1—B 2—A 3—C
工人在工厂工作;医生在医院工作,教师在学校工作。
工人在工厂工作;医生在医院工作,教师在学校工作。
三、按要求完成下列句子。
1. Kate is a singer. (改为一般疑问句)
2. I want to be a scientist in the future. (对画线部分提问)
3. Workers work in the factory. (对画线部分提问)
1. Kate is a singer. (改为一般疑问句)
Is
Kate
a singer?2. I want to be a scientist in the future. (对画线部分提问)
What
do
you want
to
be
in the future?3. Workers work in the factory. (对画线部分提问)
Where
do workers work
?
答案:
三、1. Is Kate
2. What do, want to be
3. Where, work
1.陈述句变一般疑问句应将 be 动词提前,本句 be 动词为 is,将 is 提前。
2.提问对方在未来想要做什么,要用疑问词 What,助动词用 do,want to be 意为“想要成为”。
3.画线部分为地点,提问地点用疑问词 Where。
2. What do, want to be
3. Where, work
1.陈述句变一般疑问句应将 be 动词提前,本句 be 动词为 is,将 is 提前。
2.提问对方在未来想要做什么,要用疑问词 What,助动词用 do,want to be 意为“想要成为”。
3.画线部分为地点,提问地点用疑问词 Where。
四、为下列句子选择相对应的答语。
(
(
(
(
A. She is a student. B. Teachers.
C. Yes, she is. D. I want to be a reporter.
(
C
)1. Is she a nurse?(
A
)2. What does Li Yan do?(
B
)3. Who works at school?(
D
)4. What do you want to be in the future?A. She is a student. B. Teachers.
C. Yes, she is. D. I want to be a reporter.
答案:
四、1~4 CABD
五、阅读 Anna 的家庭简介,完成下列各题。
Hello. My name is Anna. I'm twelve. I'm a student. I am in Class One, Grade Five. Let me introduce my family to you. My grandfather and grandmother are teachers. My father is a worker. My mother is an actress. My brother and my sister are twins. They are eight years old. They are not in the same(相同的) class. My sister likes dancing. She wants to be a dancer. My brother likes singing. He wants to be a singer. And I want to be a doctor.
(一)根据短文内容,选择正确的答案。
(
A. three B. six C. seven
(
A. actor B. worker C. policeman
(
A. doctor B. dancer C. singer
(二)根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
(
(
Hello. My name is Anna. I'm twelve. I'm a student. I am in Class One, Grade Five. Let me introduce my family to you. My grandfather and grandmother are teachers. My father is a worker. My mother is an actress. My brother and my sister are twins. They are eight years old. They are not in the same(相同的) class. My sister likes dancing. She wants to be a dancer. My brother likes singing. He wants to be a singer. And I want to be a doctor.
(一)根据短文内容,选择正确的答案。
(
C
)1. There are C
people in Anna's family.A. three B. six C. seven
(
B
)2. Anna's father is a(n) B
.A. actor B. worker C. policeman
(
A
)3. Anna wants to be a A
.A. doctor B. dancer C. singer
(二)根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
(
T
)1. Anna's mother is an actress.(
F
)2. Anna's brother and sister are in the same class.
答案:
五、(一)1~3 CBA
1.文章介绍了祖父母、父母、弟弟、妹妹和安娜自己的情况,所以安娜家有七口人。
2.根据文中“My father is a worker.”可知选 B。
3.根据文中“And I want to be a doctor.”可知选 A。
(二)1~2 TF
1.根据文中“My mother is an actress.”可知
填 T。
2.根据文中“They are not in the same class.”可知,安娜的弟弟和妹妹不在同一个班级。
1.文章介绍了祖父母、父母、弟弟、妹妹和安娜自己的情况,所以安娜家有七口人。
2.根据文中“My father is a worker.”可知选 B。
3.根据文中“And I want to be a doctor.”可知选 A。
(二)1~2 TF
1.根据文中“My mother is an actress.”可知
填 T。
2.根据文中“They are not in the same class.”可知,安娜的弟弟和妹妹不在同一个班级。
查看更多完整答案,请扫码查看