2025年实验班提优训练五年级英语上册人教精通版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优训练五年级英语上册人教精通版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第77页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
一、听录音,根据所听内容,选择合适的答语。
(
(
(
(
(
(
A
)1. A. It's six o'clock. B. I'm six.(
B
)2. A. She is Kate. B. It's Peter's.(
B
)3. A. Yes, he is. B. Yes, it is.(
A
)4. A. Thank you. B. No, thanks.(
B
)5. A. No, it isn't. B. OK. Let's go!
答案:
(1~5 A B B A B)
二、根据图片及首字母提示,补全句子。
1. It's s

2. I have a beautiful u

3. Here is a f

1. It's s
ix
o'clock now.2. I have a beautiful u
mbrella
.3. Here is a f
an
.
答案:
二、1. six 2. umbrella 3. fan
( )1.It's time _______ home.
A.go
B.to go
C.to go to
A.go
B.to go
C.to go to
答案:
B
1.“It’s time to do sth.”是固定句式,意为“到做某事的时间了”,go home 意为“回家”,故选B。
1.“It’s time to do sth.”是固定句式,意为“到做某事的时间了”,go home 意为“回家”,故选B。
( )2.—_______ umbrella is this?
—It's Peter's.
A.Whose
B.Who
C.What
—It's Peter's.
A.Whose
B.Who
C.What
答案:
A
2.答语包含名词所有格,询问物品所属关系用Whose。故选A。
2.答语包含名词所有格,询问物品所属关系用Whose。故选A。
( )3.Look! This is _______ fan.
A.Li Yan
B.Li Yans
C.Li Yan's
A.Li Yan
B.Li Yans
C.Li Yan's
答案:
C
3.句子表示“这是Li Yan的风扇”,用名词所有格。故选C。
3.句子表示“这是Li Yan的风扇”,用名词所有格。故选C。
( )4.It's 7 _______. Let's go to school.
A.clock
B.o'clock
C.clocks
A.clock
B.o'clock
C.clocks
答案:
B
4.表示“整点”用o’clock。故选B。
4.表示“整点”用o’clock。故选B。
四、按要求完成句子。
1. It's six o'clock. (对画线部分提问)
2. It's Peter's umbrella. (对画线部分提问)
3. It is Kate's fan. (改为一般疑问句)
4. home, to, time, go, it's (.) (连词成句)
5. come, we, here (.) (连词成句)
1. It's six o'clock. (对画线部分提问)
What
time
is it?2. It's Peter's umbrella. (对画线部分提问)
Whose
umbrella
is this?3. It is Kate's fan. (改为一般疑问句)
Is it Kate’s fan?
4. home, to, time, go, it's (.) (连词成句)
It’s time to go home.
5. come, we, here (.) (连词成句)
Here we come.
答案:
四、1. What time
2. Whose umbrella
3. Is it Kate’s fan?
4. It’s time to go home.
5. Here we come.
1.画线部分表示时间,用“What time is it?”提问。故答案为“What time”。
2.画线部分为名词所有格,用“Whose+物品+is this?”提问。故答案为“Whose umbrella”。
3.含有be动词的陈述句改为一般疑问句,将be动词提前。故答案为“Is it Kate’s fan?”。
4.句意为“到回家的时间了”。故答案为“It’s time to go home.”。
5.句意为“我们来了”。故答案为“Here we come.”。
2. Whose umbrella
3. Is it Kate’s fan?
4. It’s time to go home.
5. Here we come.
1.画线部分表示时间,用“What time is it?”提问。故答案为“What time”。
2.画线部分为名词所有格,用“Whose+物品+is this?”提问。故答案为“Whose umbrella”。
3.含有be动词的陈述句改为一般疑问句,将be动词提前。故答案为“Is it Kate’s fan?”。
4.句意为“到回家的时间了”。故答案为“It’s time to go home.”。
5.句意为“我们来了”。故答案为“Here we come.”。
五、新语篇 日记 读一读 Tom 的日记,回答下列问题。
My Diary (日记)
July 22nd, Tuesday Sunny
I am Tom. Today, my parents and I go to the beach(海滩). I'm not happy. Because I lost(丢了) my sun cap. In the morning, I put on my blue sun cap and my mother takes her umbrella. My mother takes some photos for us. At twelve o'clock, it's time to go home. Then I find that my sun cap is lost! I'm very worried, but I can't find it. I will take care of my things from now on(从今以后).
1. Where does Tom and his parents go?
2. What colour is Tom's sun cap?
3. When did they go home?
4. Why does Tom unhappy?
5. What does this story tell us?
My Diary (日记)
July 22nd, Tuesday Sunny
I am Tom. Today, my parents and I go to the beach(海滩). I'm not happy. Because I lost(丢了) my sun cap. In the morning, I put on my blue sun cap and my mother takes her umbrella. My mother takes some photos for us. At twelve o'clock, it's time to go home. Then I find that my sun cap is lost! I'm very worried, but I can't find it. I will take care of my things from now on(从今以后).
1. Where does Tom and his parents go?
They go to the beach.
2. What colour is Tom's sun cap?
It’s blue. /Blue.
3. When did they go home?
At twelve o'clock.
4. Why does Tom unhappy?
Because he loses his sun cap.
5. What does this story tell us?
We should take care of our things.
答案:
五、1. They go to the beach.
2. It’s blue. /Blue.
3. At twelve o’clock.
4. Because he loses his sun cap.
5. We should take care of our things.
1.根据“Today, my parents and I go to the beach.”可知,他们去了海滩。故答案为“They go to the beach.”。
2.根据“Because I lost my sun cap... my blue sun cap.”可知,太阳帽是蓝色的。故答案为“It’s blue. /Blue.”。
3.根据“At twelve o’clock, it’s time to go home.”可知,他们十二点回的家。故答案为“At twelve o’clock.”。
4.根据“Because I lost my sun cap.”可知,他的太阳帽丢了。故答案为“Because he loses his sun cap.”。
5.通读全文可知,本文告诉我们要保管好自己的物品。故答案为“We should take care of our things.”。
2. It’s blue. /Blue.
3. At twelve o’clock.
4. Because he loses his sun cap.
5. We should take care of our things.
1.根据“Today, my parents and I go to the beach.”可知,他们去了海滩。故答案为“They go to the beach.”。
2.根据“Because I lost my sun cap... my blue sun cap.”可知,太阳帽是蓝色的。故答案为“It’s blue. /Blue.”。
3.根据“At twelve o’clock, it’s time to go home.”可知,他们十二点回的家。故答案为“At twelve o’clock.”。
4.根据“Because I lost my sun cap.”可知,他的太阳帽丢了。故答案为“Because he loses his sun cap.”。
5.通读全文可知,本文告诉我们要保管好自己的物品。故答案为“We should take care of our things.”。
查看更多完整答案,请扫码查看