2025年实验班提优训练五年级英语上册人教精通版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优训练五年级英语上册人教精通版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第63页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
七、阅读短文,按要求完成下列各题。
Hello. I am Anna. I'm eleven. I am a student. I study at Cloudy School. My mother is a saleswoman(售货员). She works in a shop. My father is a manager. He works at the Bank of China. Today, I meet Lisa and her father. Lisa and I are not at the same school, but her father and my father are workmates(同事).
(一)阅读短文,选择正确的答案。
(
A. At Sunny School.
B. At Rainy School.
C. At Cloudy School.
(
A. A teacher.
B. A manager.
C. A saleswoman.
(
A. At the Bank of China.
B. At the Bank of Britain.
C. At the Bank of America.
(二)阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
(
(
Hello. I am Anna. I'm eleven. I am a student. I study at Cloudy School. My mother is a saleswoman(售货员). She works in a shop. My father is a manager. He works at the Bank of China. Today, I meet Lisa and her father. Lisa and I are not at the same school, but her father and my father are workmates(同事).
(一)阅读短文,选择正确的答案。
(
C
)1. Where does Anna study?A. At Sunny School.
B. At Rainy School.
C. At Cloudy School.
(
C
)2. What does Anna's mother do?A. A teacher.
B. A manager.
C. A saleswoman.
(
A
)3. Where does Lisa's father work?A. At the Bank of China.
B. At the Bank of Britain.
C. At the Bank of America.
(二)阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
(
F
)1. Anna and Lisa are classmates.(
F
)2. Lisa's mother is a saleswoman, too.
答案:
七、(一)1~3 C C A
1.根据文中“I study at Cloudy School.”可知,Anna在Cloudy School上学。故选C。
2.根据文中“My mother is a saleswoman.”可知,Anna的妈妈是一名售货员。故选C。
3.根据文中“My father is a manager. He works at the Bank of China.”和“her father and my father are workmates”可知,Anna的爸爸和Lisa的爸爸是同事,所以他们都在中国银行工作。故选A。
(二)1~2 F F
1.根据文中“Lisa and I are not at the same school”可知,Lisa和Anna不在同一所学校,因此她们不是同学。故填F。
2.文中并没有提到Lisa妈妈的工作。故填F。
1.根据文中“I study at Cloudy School.”可知,Anna在Cloudy School上学。故选C。
2.根据文中“My mother is a saleswoman.”可知,Anna的妈妈是一名售货员。故选C。
3.根据文中“My father is a manager. He works at the Bank of China.”和“her father and my father are workmates”可知,Anna的爸爸和Lisa的爸爸是同事,所以他们都在中国银行工作。故选A。
(二)1~2 F F
1.根据文中“Lisa and I are not at the same school”可知,Lisa和Anna不在同一所学校,因此她们不是同学。故填F。
2.文中并没有提到Lisa妈妈的工作。故填F。
八、阅读课文选段,完成下列各题。
A museum is a fun place. Let's go and see some museums in London. They are interesting.
Anna works in a toy museum. There are old dolls, teddy bears, toy trains and cars. One room in the museum is for puppets. Many students go to this puppet room to watch the puppet shows. Anna loves these old toys.
Sonia works in a wax(蜡) museum. She makes clothes for the wax figures(蜡像). The figures look like real people. There are wax figures of famous people from all over the world. Sonia likes her job in this museum.
(一)阅读选段,选择正确的答案。
( )1. Which museum is for old toys?
A. The toy museum.
B. The wax museum.
C. The animal museum.
( )2. What does Sonia do in the museum?
A. Sells toys. B. Makes clothes. C. Draws figures.
( )3. What is in a wax museum?
A. Wax figures of famous people.
B. Old toys.
C. Clothes.
(二)根据实际情况,回答下列问题。
1. 新考法 开放式谈想法 Which museum in London do you like? Why?
_______
2. 跨学科 美术绘画 Do you have old toys? Please draw them.

_______
A museum is a fun place. Let's go and see some museums in London. They are interesting.
Anna works in a toy museum. There are old dolls, teddy bears, toy trains and cars. One room in the museum is for puppets. Many students go to this puppet room to watch the puppet shows. Anna loves these old toys.
Sonia works in a wax(蜡) museum. She makes clothes for the wax figures(蜡像). The figures look like real people. There are wax figures of famous people from all over the world. Sonia likes her job in this museum.
(一)阅读选段,选择正确的答案。
( )1. Which museum is for old toys?
A. The toy museum.
B. The wax museum.
C. The animal museum.
( )2. What does Sonia do in the museum?
A. Sells toys. B. Makes clothes. C. Draws figures.
( )3. What is in a wax museum?
A. Wax figures of famous people.
B. Old toys.
C. Clothes.
(二)根据实际情况,回答下列问题。
1. 新考法 开放式谈想法 Which museum in London do you like? Why?
_______
2. 跨学科 美术绘画 Do you have old toys? Please draw them.
_______
答案:
八、(一)1~3 A B A
1.根据文中“Anna works in a toy museum. There are old dolls,teddy bears,toy trains and cars.”可知,玩具博物馆里有很多玩具。故选A。
2.根据文中“Sonia works in a wax museum. She makes clothes for the wax figures.”可知,索尼娅在蜡像博物馆里为蜡像做衣服。故选B。
3.根据文中“There are wax figures of famous people from all over the world.”可知,蜡像博物馆里有世界各地著名人物的蜡像。故选A。
(二)1. I like the wax museum,because there are many wax figures of famous people. I can take photos with them.(答案不唯一)
2. Yes,I do.
1.根据文中“Anna works in a toy museum. There are old dolls,teddy bears,toy trains and cars.”可知,玩具博物馆里有很多玩具。故选A。
2.根据文中“Sonia works in a wax museum. She makes clothes for the wax figures.”可知,索尼娅在蜡像博物馆里为蜡像做衣服。故选B。
3.根据文中“There are wax figures of famous people from all over the world.”可知,蜡像博物馆里有世界各地著名人物的蜡像。故选A。
(二)1. I like the wax museum,because there are many wax figures of famous people. I can take photos with them.(答案不唯一)
2. Yes,I do.
查看更多完整答案,请扫码查看