2025年实验班提优训练五年级英语上册人教精通版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优训练五年级英语上册人教精通版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班提优训练五年级英语上册人教精通版》

十二、完形填空。(10 分)
There are many jobs around 1.
. Peter’s father is a factory 2.
. He always works hard. Peter’s mother is a 3.
. She teaches English. Bob’s father is a 4.
. He can write storybooks. Lisa’s sister is 5.
. She is an actress.
(
C
)1. A. our B. we C. us
(
A
)2. A. worker B. nurse C. postman
(
B
)3. A. reporter B. teacher C. policewoman
(
A
)4. A. writer B. man C. singer
(
C
)5. A. tall B. short C. pretty
答案: 1~5 C A B A C
1.介词around后接人称代词的宾格形式,故选C。
2.由factory可推测出后面填“工人”,故选A。
3.由后文“她教英语”可知,此处填“教师”,故选B。
4.由后文“他可以写故事书”可知,此处填“作家”,故选A。
5.由后文“她是一名女演员”可以推测出这里填“漂亮的”,故选C。
十三、阅读短文,选择正确的答案。(10 分)
One sunny day in Britain,a handsome policeman is walking in the park. His big eyes are watching the people around him. He loves to help people and keep the city safe.
At the same time,a reporter from Russia is visiting the park. She wants to write a story about the beautiful city. Then,she sees the policeman and wants to interview(采访)him.
“Excuse me,sir!” she says. “Can I ask you some questions for my article(文章)?”
The policeman smiles and says,“Of course!”
They talk about the city,and the reporter knows how important it is for policemen to protect(保护)the city.
(
B
)1. Where does the story take place?
A. In Russia. B. In Britain. C. In Canada.
(
A
)2. What does the policeman look like?
A. He has big eyes and he is handsome.
B. He wears a hat and he is tall.
C. He is tall.
(
B
)3. Who is visiting the park?
A. A teacher.
B. A reporter from Russia.
C. Two policemen.
(
B
)4. What does the reporter want to write about?
A. The weather.
B. The beautiful city.
C. The people in the city.
(
A
)5. Does the policeman agree(同意)to the interview?
A. Yes,he does.
B. No,he doesn’t.
C. We don’t know.
答案: 1~5 B A B B A
1.根据文中“One sunny day in Britain,a handsome policeman is walking in the park.”可知,故事发生在英国。故选B。
2.根据文中“... a handsome policeman is walking in the park. His big eyes are watching the people around him.”可知,男警察有一双大眼睛而且很帅。故选A。
3.根据文中“At the same time,a reporter from Russia is visiting the park.”可知,一名来自俄罗斯的记者正在参观公园。故选B。
4.根据文中“She wants to write a story about the beautiful city.”可知,记者想写一个关于这座美丽城市的故事。故选B。
5.根据文中“The policeman smiles and says,‘Of course!’”可知,警察同意了采访。故选A。
十四、请你介绍一下你自己和你的家庭成员,包括国家、外貌特征、职业等。不少于 5 句话。(5 分)




答案: One possible version: Hello! My name is Li Ming. I come from China. I am ten. I am tall and thin. I am a student. I am in Class One,Grade Five. There are three people in my family. My father is a worker. My mother is a nurse. I love my parents,and they love me.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭