2025年实验班提优训练五年级英语上册人教精通版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优训练五年级英语上册人教精通版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第13页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
一、阅读对话,选择正确的答案。
Daisy: Hello. This is Daisy. May I speak to Li Tian?
Li Tian: This is Li Tian.
Daisy: How are you? Are you OK now?
Li Tian: I am fine. How about you?
Daisy: Fine, too. What's the weather like today? I know that the embankment (堤岸) of Dongting Lake bursts (决堤). And you live in Hunan Province. I'm worried about you.
Li Tian: It rains (下雨) many days, but it's sunny today. Some schools become temporary shelters (临时避难所). And the breach (缺口) of Dongting Lake was blocked (堵塞). Everything is better. Don't worry about me.
Daisy: That's great! You can come to Canada on summer holiday. And I will show you around our city.
Li Tian: OK! No problem.
( )1. Where is Li Tian from?
A. China.
B. Canada.
C. Britain.
( )2. How's the weather in Hunan today?
A. Rainy.
B. Sunny.
C. Cloudy.
( )3. Daisy is from _______.
A. China
B. America
C. Canada
( )4. How do you feel about the embankment of Dongting Lake bursts?
A. Happy.
B. Worried.
C. Excited (兴奋的).
Daisy: Hello. This is Daisy. May I speak to Li Tian?
Li Tian: This is Li Tian.
Daisy: How are you? Are you OK now?
Li Tian: I am fine. How about you?
Daisy: Fine, too. What's the weather like today? I know that the embankment (堤岸) of Dongting Lake bursts (决堤). And you live in Hunan Province. I'm worried about you.
Li Tian: It rains (下雨) many days, but it's sunny today. Some schools become temporary shelters (临时避难所). And the breach (缺口) of Dongting Lake was blocked (堵塞). Everything is better. Don't worry about me.
Daisy: That's great! You can come to Canada on summer holiday. And I will show you around our city.
Li Tian: OK! No problem.
( )1. Where is Li Tian from?
A. China.
B. Canada.
C. Britain.
( )2. How's the weather in Hunan today?
A. Rainy.
B. Sunny.
C. Cloudy.
( )3. Daisy is from _______.
A. China
B. America
C. Canada
( )4. How do you feel about the embankment of Dongting Lake bursts?
A. Happy.
B. Worried.
C. Excited (兴奋的).
答案:
1~4 A B C B
1.根据文中“And you live in Hunan Province.”可知,李甜来自中国,故本题选A。
2.根据文中“but it’s sunny today”可知,今天天气晴朗,故本题选B。
3.根据文中“You can come to Canada on summer holiday.”可知,Daisy来自加拿大,故本题选C。
4.阅读全文可知,得到这种消息时心情可能是焦急的。
1.根据文中“And you live in Hunan Province.”可知,李甜来自中国,故本题选A。
2.根据文中“but it’s sunny today”可知,今天天气晴朗,故本题选B。
3.根据文中“You can come to Canada on summer holiday.”可知,Daisy来自加拿大,故本题选C。
4.阅读全文可知,得到这种消息时心情可能是焦急的。
二、阅读短文,按要求完成下列各题。
Hello, everyone. I am Tony. I come from Germany. On this summer holiday, I will go to Sanya with my parents. Sanya is a beautiful city. There is a sea and many mountains.
My best friend David lives in Sanya. He is American. He is eleven. He likes watermelons.
Last year, he and his grandpa came (来到了) to China. And he studies in Sanya now. Hooray! We can play together.
(一)阅读短文,选择正确的答案。
(
A. China
B. America
C. Germany
(
A. Sanya.
B. Shanghai.
C. Beijing.
(
A. road
B. province
C. city
(
A. China.
B. America.
C. England.
(二)仿照短文第二段,介绍一位你的朋友。
Hello, everyone. I am Tony. I come from Germany. On this summer holiday, I will go to Sanya with my parents. Sanya is a beautiful city. There is a sea and many mountains.
My best friend David lives in Sanya. He is American. He is eleven. He likes watermelons.
Last year, he and his grandpa came (来到了) to China. And he studies in Sanya now. Hooray! We can play together.
(一)阅读短文,选择正确的答案。
(
C
)1. Tony is from C
.A. China
B. America
C. Germany
(
A
)2. Where will Tony go?A. Sanya.
B. Shanghai.
C. Beijing.
(
C
)3. Sanya is a beautiful C
.A. road
B. province
C. city
(
B
)4. Where does David come from?A. China.
B. America.
C. England.
(二)仿照短文第二段,介绍一位你的朋友。
My best friend Rita lives in London.
She is Chinese.
She’s ten.
She likes music.
(答案不唯一)
答案:
(一)1~4 C A C B
1.根据文中“I am Tony. I come from Germany.”可知,托尼来自德国,故本题选C。
2.根据文中“I will go to Sanya with my parents.”可知,Tony将要去三亚,故本题选A。
3.根据文中“Sanya is a beautiful city.”可知,三亚是一座美丽的城市,故本题选C。
4.根据文中“He is American.”可知,David来自美国,故本题选B。
(二)My best friend Rita lives in London. She is Chinese. She’s ten. She likes music.(答案不唯一)
1.根据文中“I am Tony. I come from Germany.”可知,托尼来自德国,故本题选C。
2.根据文中“I will go to Sanya with my parents.”可知,Tony将要去三亚,故本题选A。
3.根据文中“Sanya is a beautiful city.”可知,三亚是一座美丽的城市,故本题选C。
4.根据文中“He is American.”可知,David来自美国,故本题选B。
(二)My best friend Rita lives in London. She is Chinese. She’s ten. She likes music.(答案不唯一)
查看更多完整答案,请扫码查看