第31页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
5. Read and write. 读一读,写一写。
badly fast well high
1) He is a good footballer. He plays football very _______.
2) She isn't a good singer. She sings very _______.
3) He is a good runner. He runs very _______.
4) He is good at basketball. He jumps very _______.
badly fast well high
1) He is a good footballer. He plays football very _______.
2) She isn't a good singer. She sings very _______.
3) He is a good runner. He runs very _______.
4) He is good at basketball. He jumps very _______.
答案:
1) well
解析:“good footballer”表明他足球踢得好,“well”表示“好地”,修饰动词“plays”。
2) badly
解析:“isn't a good singer”说明唱歌不好,“badly”意为“差地”,符合语境。
3) fast
解析:“good runner”指跑步快,“fast”表示“快地”,修饰“runs”。
4) high
解析:“good at basketball”通常与跳得高相关,“high”意为“高地”,修饰“jumps”。
解析:“good footballer”表明他足球踢得好,“well”表示“好地”,修饰动词“plays”。
2) badly
解析:“isn't a good singer”说明唱歌不好,“badly”意为“差地”,符合语境。
3) fast
解析:“good runner”指跑步快,“fast”表示“快地”,修饰“runs”。
4) high
解析:“good at basketball”通常与跳得高相关,“high”意为“高地”,修饰“jumps”。
6. Read and tick. 读一读,勾一勾。
One day, Lucky Dog met Brave Dog's father in the Summer Palace. The father was proud of his son, Brave Dog. The father said to Lucky Dog, "My son is the best all-star in Beijing. He plays football well. He plays basketball well. He plays the erhu well. He plays the piano well. He plays the flute well. He draws well. He sings well. He dances well. He speaks English and Chinese well." Lucky Dog said, "But he doesn't bark well. He may be a good star. But is he a good dog?"
1) Lucky Dog met ______ in the Summer Palace.
□ A. Brave Dog
□ B. a teacher of Brave Dog
□ C. Brave Dog's father
2) Brave Dog can do ______ things.
□ A. some
□ B. many
□ C. few
3) Lucky Dog thinks Brave Dog is ______.
□ A. a good dog
□ B. a bad star
□ C. a good star
One day, Lucky Dog met Brave Dog's father in the Summer Palace. The father was proud of his son, Brave Dog. The father said to Lucky Dog, "My son is the best all-star in Beijing. He plays football well. He plays basketball well. He plays the erhu well. He plays the piano well. He plays the flute well. He draws well. He sings well. He dances well. He speaks English and Chinese well." Lucky Dog said, "But he doesn't bark well. He may be a good star. But is he a good dog?"
1) Lucky Dog met ______ in the Summer Palace.
□ A. Brave Dog
□ B. a teacher of Brave Dog
□ C. Brave Dog's father
2) Brave Dog can do ______ things.
□ A. some
□ B. many
□ C. few
3) Lucky Dog thinks Brave Dog is ______.
□ A. a good dog
□ B. a bad star
□ C. a good star
答案:
1) C
解析:原文第一句“Lucky Dog met Brave Dog's father in the Summer Palace.”明确提到遇到的是 Brave Dog 的父亲。
2) B
解析:父亲列举了 Brave Dog 会踢足球、打篮球、拉二胡等多项技能,说明他会做很多事,“many”表示“许多”。
3) C
解析:Lucky Dog 说“He may be a good star.”,表明他认为 Brave Dog 可能是个好明星。
解析:原文第一句“Lucky Dog met Brave Dog's father in the Summer Palace.”明确提到遇到的是 Brave Dog 的父亲。
2) B
解析:父亲列举了 Brave Dog 会踢足球、打篮球、拉二胡等多项技能,说明他会做很多事,“many”表示“许多”。
3) C
解析:Lucky Dog 说“He may be a good star.”,表明他认为 Brave Dog 可能是个好明星。
查看更多完整答案,请扫码查看