第82页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
第二节 (共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)
根据短文内容,从题中所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
A

(
A. 3.
B. 4.
C. 5.
D. 6.
(
A. Xue Yan (a girl), 8 years old.
B. Jiang Mei (a girl), 12 years old.
C. Tan Kai (a boy), 13 years old.
D. Li Yong (a boy), 15 years old.
(
A. Li Yan.
B. Xie Guangyu.
C. Shen Lijun.
D. Li Hua.
(
A. 1 hour.
B. 2 hours.
C. 1.5 hours.
D. 2.5 hours.
(
A. To tell us some boys.
B. To tell us some teachers.
C. To tell us some girls.
D. To tell us some clubs.
根据短文内容,从题中所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
A
(
A
)26. How many clubs are there?A. 3.
B. 4.
C. 5.
D. 6.
(
B
)27. Who can join the club?A. Xue Yan (a girl), 8 years old.
B. Jiang Mei (a girl), 12 years old.
C. Tan Kai (a boy), 13 years old.
D. Li Yong (a boy), 15 years old.
(
C
)28. Which teacher comes from No. 3 Middle School?A. Li Yan.
B. Xie Guangyu.
C. Shen Lijun.
D. Li Hua.
(
B
)29. How long can you play sports on Saturday?A. 1 hour.
B. 2 hours.
C. 1.5 hours.
D. 2.5 hours.
(
D
)30. What is the main purpose (目的) of the text?A. To tell us some boys.
B. To tell us some teachers.
C. To tell us some girls.
D. To tell us some clubs.
答案:
26. A 根据材料中第三句可知,文中提到了篮球、足球和羽毛球俱乐部,共三个。
27. B 根据材料中 Age 后面内容可知,男生要求 6 至 12 岁,女生要求 10 至14 岁。
28. C 根据材料中 Teachers 后面内容可知,沈丽君来自第三中学。
29. B 根据材料中 Time 后面内容可知,周六开放时间是上午 9 点到 11 点,共两个小时。
30. D 根据材料中标题及第一段可推断,本材料主要是为了介绍运动俱乐部。
27. B 根据材料中 Age 后面内容可知,男生要求 6 至 12 岁,女生要求 10 至14 岁。
28. C 根据材料中 Teachers 后面内容可知,沈丽君来自第三中学。
29. B 根据材料中 Time 后面内容可知,周六开放时间是上午 9 点到 11 点,共两个小时。
30. D 根据材料中标题及第一段可推断,本材料主要是为了介绍运动俱乐部。
B
It is 8:30 on Saturday morning now. Mingming’s family don’t need to go to work or go to school today. But they are very busy.
Look! Mingming’s mother is walking a pet dog. The dog is lovely. They always play with it. Mingming’s father is doing Tai Chi. The birds are singing now and their voices (声音) are very beautiful. Where is his little sister? She is playing with two cats. One is white and the other is black. They run fast and his sister can’t catch them. Mingming is playing football with his big brother. They always play football on Saturdays together.
Mingming’s family are all happy and enjoy the time on weekends.
(
A. 8:00 a.m.
B. 8:30 a.m.
C. 7:30 a.m.
D. 8:45 a.m.
(
A. Mingming.
B. Cats.
C. Birds.
D. Mingming’s sister.
(
A. 接住
B. 逮住
C. 绊住
D. 领会
(
A. 3.
B. 4.
C. 5.
D. 6.
(
A. A Happy Saturday
B. Mingming’s Family
C. Mingming’s Favorite Sport
D. Mingming’s School Activities
It is 8:30 on Saturday morning now. Mingming’s family don’t need to go to work or go to school today. But they are very busy.
Look! Mingming’s mother is walking a pet dog. The dog is lovely. They always play with it. Mingming’s father is doing Tai Chi. The birds are singing now and their voices (声音) are very beautiful. Where is his little sister? She is playing with two cats. One is white and the other is black. They run fast and his sister can’t catch them. Mingming is playing football with his big brother. They always play football on Saturdays together.
Mingming’s family are all happy and enjoy the time on weekends.
(
B
)31. What time is it now?A. 8:00 a.m.
B. 8:30 a.m.
C. 7:30 a.m.
D. 8:45 a.m.
(
C
)32. Who is singing?A. Mingming.
B. Cats.
C. Birds.
D. Mingming’s sister.
(
B
)33. What’s the meaning of “catch” in the text?A. 接住
B. 逮住
C. 绊住
D. 领会
(
C
)34. How many members are there in Mingming’s family?A. 3.
B. 4.
C. 5.
D. 6.
(
A
)35. What’s the best title for the text?A. A Happy Saturday
B. Mingming’s Family
C. Mingming’s Favorite Sport
D. Mingming’s School Activities
答案:
31. B 由第一段第一句可知,现在是早上八点半。
32. C 由第二段第六句可知,鸟儿在唱歌。
33. B 根据上半句“猫跑得非常快”可推断,catch 的意思为“逮住”。
34. C 通读第二段可知,明明一家共五口人:明明、爸爸、妈妈、哥哥和妹妹。
35. A 通读全文可知,文章讲的是明明一家人周六快乐的生活。
32. C 由第二段第六句可知,鸟儿在唱歌。
33. B 根据上半句“猫跑得非常快”可推断,catch 的意思为“逮住”。
34. C 通读第二段可知,明明一家共五口人:明明、爸爸、妈妈、哥哥和妹妹。
35. A 通读全文可知,文章讲的是明明一家人周六快乐的生活。
查看更多完整答案,请扫码查看