第71页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
第二节 根据短文内容,从题中所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
Hello, everyone. I’m Li Yong. My English name is Jim. I have a good friend. His name is Xue Anwei. His English name is Andy. Let me introduce (介绍) him to you.
He likes doing sports, such as swimming, running and playing Chinese yo - yo. He likes swimming best. It makes him strong and healthy. But he doesn’t like playing football because he isn’t good at playing it. He often swims after school with his classmates. On weekends, his parents often take him to a swimming pool near his home. He wants to be a good swimmer (游泳者) one day.
Do you want to make friends with him?
(
A. Xue.
B. Anwei.
C. Jim.
D. Andy.
(
A. Dancing.
B. Playing Football.
C. Swimming.
D. Playing Chinese yo - yo.
(
A. Because he isn’t good at it.
B. Because he doesn’t run fast.
C. Because his friends don’t like it.
D. Because the weather is always bad.
(
A. In the park.
B. In the swimming pool near their home.
C. In the river.
D. At school.
(
A. My Favorite Sport
B. My Friend
C. Xue Anwei’s Favorite Swimmer
D. Xue Anwei’s Family
Hello, everyone. I’m Li Yong. My English name is Jim. I have a good friend. His name is Xue Anwei. His English name is Andy. Let me introduce (介绍) him to you.
He likes doing sports, such as swimming, running and playing Chinese yo - yo. He likes swimming best. It makes him strong and healthy. But he doesn’t like playing football because he isn’t good at playing it. He often swims after school with his classmates. On weekends, his parents often take him to a swimming pool near his home. He wants to be a good swimmer (游泳者) one day.
Do you want to make friends with him?
(
D
)16. What’s Li Yong’s friend’s English name?A. Xue.
B. Anwei.
C. Jim.
D. Andy.
(
C
)17. What sports does Xue Anwei like best?A. Dancing.
B. Playing Football.
C. Swimming.
D. Playing Chinese yo - yo.
(
A
)18. Why doesn’t Xue Anwei like playing football?A. Because he isn’t good at it.
B. Because he doesn’t run fast.
C. Because his friends don’t like it.
D. Because the weather is always bad.
(
B
)19. Where do Xue Anwei’s family swim on weekends?A. In the park.
B. In the swimming pool near their home.
C. In the river.
D. At school.
(
B
)20. What is the best title for the text?A. My Favorite Sport
B. My Friend
C. Xue Anwei’s Favorite Swimmer
D. Xue Anwei’s Family
答案:
16. D 由第一段倒数第二句可知,李勇朋友的英文名字叫 Andy。17. C 由第二段第二句可知,薛安伟最喜欢游泳。18. A 由第二段第四句可知,薛安伟不喜欢踢足球的原因是他不擅长。19. B 由第二段倒数第二句可知,周末他们一家人总去家附近的游泳池游泳。20. B 通读全文可知,本文重点介绍了李勇的朋友——薛安伟。
第三节 根据短文内容,从短文后所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Lily and Lucy are twin (孪生的) sisters.
21.
Lily likes running. She is in the school running club. 22
But Lucy doesn’t like running or playing volleyball. She likes ping - pong. 24.
A. Her home is not far from her school.
B. One is white and blue, and the other two are white.
C. She wants to be a running star.
D. She also likes playing tennis.
E. She thinks it is interesting.
F. But they like different things.
G. She wants to join sports clubs.
Lily and Lucy are twin (孪生的) sisters.
21.
F
Lily likes running. She is in the school running club. 22
A
So she runs to school and runs back home every day. She also likes playing volleyball (排球). She has three volleyballs. 23. B
But Lucy doesn’t like running or playing volleyball. She likes ping - pong. 24.
E
She is in the school ping - pong club and she plays ping - pong every day. 25. D
She has five tennis balls. They’re two white tennis balls and three yellow tennis balls.A. Her home is not far from her school.
B. One is white and blue, and the other two are white.
C. She wants to be a running star.
D. She also likes playing tennis.
E. She thinks it is interesting.
F. But they like different things.
G. She wants to join sports clubs.
答案:
21. F 22. A 23. B 24. E 25. D
查看更多完整答案,请扫码查看