第14页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
第一节 根据短文内容判断正误(正确 “T”,错误 “F” )。
A good friend is like a good book.
A friend can help you when you need help. A friend can listen to you. A friend can make you feel better when you aren't happy.
Your classmates can be your friends. Because you study in the same (相同的) classroom.
I'm Li Liqing. I have a friend, Tan Lisha, and she is also my classmate. When I meet problems (问题), she listens to me and tells me how to solve (解决) them.
Tan Lisha learns all subjects well, so she always helps me learn math. I can learn math well with her help. My mom says Tan Lisha is like my big sister.
I'm happy to meet Tan Lisha. She is my best friend.
(
(
(
(
(
A good friend is like a good book.
A friend can help you when you need help. A friend can listen to you. A friend can make you feel better when you aren't happy.
Your classmates can be your friends. Because you study in the same (相同的) classroom.
I'm Li Liqing. I have a friend, Tan Lisha, and she is also my classmate. When I meet problems (问题), she listens to me and tells me how to solve (解决) them.
Tan Lisha learns all subjects well, so she always helps me learn math. I can learn math well with her help. My mom says Tan Lisha is like my big sister.
I'm happy to meet Tan Lisha. She is my best friend.
(
F
)21. Tan Lisha thinks a good friend is like a good book.(
T
)22. A friend can listen to you.(
T
)23. Tan Lisha and Li Liqing are classmates.(
F
)24. Li Liqing's math is not good now.(
F
)25. Tan Lisha is Li Liqing's sister.
答案:
21. F 22. T 23. T 24. F 25. F
第二节 根据短文内容,从题中所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
Hello! My name is Xiang Huahua. I'm tall and thin. I'm 13 years old. I'm a middle school student in Guangzhou. I like math best.
Li Tingting and Li Nana are my good friends. They are from China. They are twin (双胞胎) sisters. They look the same, but Li Tingting is a little taller. She is about 1.6 meters tall.
Li Tingting, Li Nana and I are in the same school, but not in the same class. After school, we do homework and play games together. Li Tingting and Li Nana are not good at (擅长……) math. I often help them learn math. On Sundays, we often fly kites in the park together.
(
A. Xiang Huahua's look.
B. Xiang Huahua's age.
C. Xiang Huahua's family.
D. Xiang Huahua's favorite subject.
(
A. China.
B. America.
C. England.
D. Canada.
(
A. 米
B. 克
C. 尺
D. 斤
(
A. Xiang Huahua is good at English.
B. Li Tingting and Li Nana are of the same age.
C. Li Tingting, Li Nana and Xiang Huahua are classmates.
D. Xiang Huahua often helps Li Tingting and Li Nana study English.
(
A. Xiang Huahua does homework very fast.
B. Li Nana plays games well.
C. Xiang Huahua is good at math.
D. Li Nana doesn't play games well.
Hello! My name is Xiang Huahua. I'm tall and thin. I'm 13 years old. I'm a middle school student in Guangzhou. I like math best.
Li Tingting and Li Nana are my good friends. They are from China. They are twin (双胞胎) sisters. They look the same, but Li Tingting is a little taller. She is about 1.6 meters tall.
Li Tingting, Li Nana and I are in the same school, but not in the same class. After school, we do homework and play games together. Li Tingting and Li Nana are not good at (擅长……) math. I often help them learn math. On Sundays, we often fly kites in the park together.
(
C
)26. What is NOT mentioned (提及) in Paragraph 1?A. Xiang Huahua's look.
B. Xiang Huahua's age.
C. Xiang Huahua's family.
D. Xiang Huahua's favorite subject.
(
A
)27. Where are Li Tingting and Li Nana from?A. China.
B. America.
C. England.
D. Canada.
(
A
)28. What does the underlined word “meters” mean in Chinese?A. 米
B. 克
C. 尺
D. 斤
(
B
)29. Which of the following is TRUE?A. Xiang Huahua is good at English.
B. Li Tingting and Li Nana are of the same age.
C. Li Tingting, Li Nana and Xiang Huahua are classmates.
D. Xiang Huahua often helps Li Tingting and Li Nana study English.
(
C
)30. What can we infer (推断) from the last paragraph?A. Xiang Huahua does homework very fast.
B. Li Nana plays games well.
C. Xiang Huahua is good at math.
D. Li Nana doesn't play games well.
答案:
26. C 由第一段第三、四句和最后一句可知,本段介绍了项华华的外貌:又高又瘦、年龄:13 岁和最喜欢的科目:数学。27. A 由第二段第二句可知,李婷婷和李娜娜来自中国。28. A 本句描述人的身高。根据常识,1.6 后面单位是“米”。29. B 由第二段第三句可知,李婷婷和李娜娜是双胞胎姐妹,故可判断她们年龄相同。30. C 由最后一段第三、四句可知,李婷婷和李娜娜数学不好,项华华总是辅导她们学习数学,由此可推知项华华数学学得好。
查看更多完整答案,请扫码查看