2025年同步导学与优化训练八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步导学与优化训练八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年同步导学与优化训练八年级英语上册人教版》

Ⅲ. 用所给单词的适当形式填空
1. Can I
invite
(invite) you to have dinner with me?
2. Mary went to the library yesterday in order to
borrow
(borrow) some books.
3. Everyone
treasures
(treasure) our own valuable art and culture, such as shadow play and paper-cut.
4. At the Mid-Autumn Festival, the
arrival
(arrive) of family members brought warmth.
5. Peter
packed
(pack) his things and waited for the taxi.
6. He is good at
planning
(plan) things carefully, so he is a successful man.
7. In the beginning, people made a living by
hunting
(hunt).
8. These
biscuits
(biscuit) are great favourites with the children.
答案: Ⅲ. 1. invite 2. borrow 3. treasures
4. arrival 5. packed 6. planning
7. hunting 8. biscuits
Ⅳ. 阅读理解
Vicky’s mother opened the door. She had a look at Vicky’s bedroom.
“What a mess! It looks as if a hurricane (飓风) passed through Vicky’s bedroom,” said Vicky’s mother. “I must ask her to clean it.”
Vicky was eating breakfast. Her father came into the kitchen and said, “Mum wants you to clean your room. It looks as if a hurricane passed through it.”
Joe, Vicky’s little brother, asked, “A hurricane? Is that a bad thing?”
“Yes, it is,” said his father.
“I’ll do it after school, Dad,” said Vicky. “My first class is geography and Mr Miller hates people to be late.” And off she ran through the front door.
Twenty minutes later, Vicky ran into her classroom.
“Today,” said Mr Miller, “we’re going to learn about hurricanes. Have any of you seen a hurricane?” Vicky thought about her bedroom, but she said nothing.
“I haven’t seen one. Not a real one but I watched a programme on TV and I know they destroy things and leave a mess,” said James who sat next to Vicky.
“Yes,” said Mr Miller. “But today I’m going to surprise you. Sometimes hurricanes do good.”
“Hurricanes can be good things?” Vicky asked.
“Oh, yes,” said Mr Miller. “Hurricanes bring a lot of water to rivers and lakes that are becoming dry. Animals and fish come back to live in them. Hurricanes also pick up heat from the very hot areas of the world and drop it in less warm places.”
“So, hurricanes can be good things.” Vicky said to herself. “I’m going to show Mum the good part.”
When Vicky got home in the afternoon, she began to clean up her bedroom. She put all of her things in their proper places.
“Mum,” she called, “can you come here for a minute?”
Vicky’s mother put her head around the door.
“Vicky!” she said. “That looks fantastic! I told your dad this morning that it looked as if a hurricane had hit it!”
“Are you sure that’s a bad thing, Mum?” asked Vicky, smiling.
1. What happened at the beginning of the story?
A. Vicky made a mess in her room.
B. Vicky was late for school again.
C. Vicky had a fight with her brother.
D. Vicky failed her geography test.
2. What surprised the students in Mr Miller’s class?
A. Hurricanes can be stopped.
B. Hurricanes can cause earthquakes.
C. Hurricanes can bring us benefits.
D. Hurricanes can destroy the environment.
3. How would Vicky’s mother feel at the end of the story?
A. Worried.
B. Tired.
C. Relaxed.
D. Pleased.
4. What is the best title for the passage?
A. A Tiger Mother
B. Hurricane Vicky
C. A Patient Father
D. A Knowledgeable Teacher
答案: Ⅳ. 1-4 ACDB

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭