2025年金太阳导学案九年级英语人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金太阳导学案九年级英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年金太阳导学案九年级英语人教版》

第8页
阅读理解
Tall and beautiful, Iris, a teacher, is standing in front of the students and ready to answer any question the students may ask. However, Iris is different from other school teachers. She is India's first AI (人工智能) teacher.
Iris can find out what each student is good at and in which ways they need help. She then creates different plans for different students to help them learn better. And learning with Iris is not boring at all! She uses cool things like pictures and games to make learning fun. This way, students become interested in subjects like science and technology. What's more, Iris allows students to ask questions and gives answers in time. She never gets tired of answering questions.
Although Iris can do many things, she's never going to take the place of teachers because she doesn't understand feelings or cannot care. She is a useful tool for teachers.
Shyam Babu with his team at Makerlabs Edutech created Iris. Shyam's interest in electronics (电子学) and his dream of creating a robot led him to study electronics engineering at university. As a student, he often felt upset when his teachers couldn't provide answers to his questions. This along with the fact that the textbooks were too old to follow the fast development of science and technology, made him believe the education system(体制)needed improvement.
After working as a teacher at a school, Shyam and three other teachers started the company Makerlabs Edutech. They planned to make a robot that is educative and interesting for students. However, that was not easy. Shyam once considered giving up, but with encouragement from his team, he worked day and night and finally brought Iris, the AI robot, to life.
Iris is a wonderful example of how technology can change education for the better.
( ) 11. How is Iris different from other school teachers?
A. She is a robot teacher.
B. She is tall and beautiful.
C. She uses cool things to teach.
D. She likes answering questions.
( ) 12. What does Paragraph 2 mainly talk about?
A. How Iris teaches.
B. Why Iris is popular.
C. What Iris looks like.
D. What people think of Iris.
( ) 13. What does the underlined word "This" in Paragraph 4 refer to?
A. Dreaming of creating a robot.
B. Being interested in electronics education.
C. Studying electronics engineering.
D. Getting no answers from his teachers.
( ) 14. What words can we use to describe Shyam?
A. Careful and creative.
B. Careful and hard - working.
C. Creative and hard - working.
D. Independent and careless.
( ) 15. What's the best title for the passage?
A. The Importance of Robots
B. AI Teachers: India's Future
C. The Man Changed India's Education System
D. Technology Helps Learning: India's First AI Teacher
答案: 11. A; 12. A; 13. D; 14. C; 15. D
解析:
11. 根据“She is India's first AI teacher.”可知,她是机器人老师,选A。
12. 第二段主要讲Iris如何教学,包括了解学生、制定计划、让学习有趣等,选A。
13. “This”指代前文“he often felt upset when his teachers couldn't provide answers to his questions”,即从老师那里得不到答案,选D。
14. Shyam有创造AI老师的想法(有创造力),且努力工作实现梦想(勤奋),选C。
15. 文章主要介绍印度第一个AI老师Iris及科技对学习的帮助,选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭