第132页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
一、生词速查(写出下列单词的中文意思)
1. achieve ________
2. professional ________
3. support ________
4. enter ________
5. choice ________
1. achieve ________
2. professional ________
3. support ________
4. enter ________
5. choice ________
答案:
1. 实现
2. 专业的
3. 支持
4. 进入
5. 选择
2. 专业的
3. 支持
4. 进入
5. 选择
二、短语速记(写出下列短语的英文)
1. 挡住……的路;妨碍 ________
2. 实现某人的梦想 ________
3. 不反对跑步 ________
4. 其他可能的工作 ________
5. 最终成为一名职业的赛跑者 ________
6. 对……认真 ________
1. 挡住……的路;妨碍 ________
2. 实现某人的梦想 ________
3. 不反对跑步 ________
4. 其他可能的工作 ________
5. 最终成为一名职业的赛跑者 ________
6. 对……认真 ________
答案:
1. get in the way of
2. achieve one's dream
3. have nothing against running
4. other possible jobs
5. end up as a professional runner
6. be serious about (doing) sth.
2. achieve one's dream
3. have nothing against running
4. other possible jobs
5. end up as a professional runner
6. be serious about (doing) sth.
任务驱动一 读前预测观点
看2b的图片和标题,根据预测回答问题。
(1)What's Liu Yu's hobby? What does he want to do every day?
(2)Is Liu Yu allowed to make his own decisions?
看2b的图片和标题,根据预测回答问题。
(1)What's Liu Yu's hobby? What does he want to do every day?
(2)Is Liu Yu allowed to make his own decisions?
答案:
(1)Running. He wants to practice running.
(2)No, he isn't.
(1)Running. He wants to practice running.
(2)No, he isn't.
任务驱动二 略读2b文章寻大意
1. 迅速浏览短文第一段,预测文章大意。
( )What's the main idea of this passage?
A. Teenagers' opinions about hobbies.
B. Parents' opinions about hobbies.
C. Teenagers' and parents' different opinions about hobbies.
1. 迅速浏览短文第一段,预测文章大意。
( )What's the main idea of this passage?
A. Teenagers' opinions about hobbies.
B. Parents' opinions about hobbies.
C. Teenagers' and parents' different opinions about hobbies.
答案:
C
解析:文章第一段通常是主题段,根据常识及文章后续内容,主要围绕刘宇和他父母对爱好的不同观点展开,A、B选项都只涉及一方观点,不全面,C选项“青少年和父母关于爱好的不同观点”符合文章大意,所以选C。
解析:文章第一段通常是主题段,根据常识及文章后续内容,主要围绕刘宇和他父母对爱好的不同观点展开,A、B选项都只涉及一方观点,不全面,C选项“青少年和父母关于爱好的不同观点”符合文章大意,所以选C。
2. 快速阅读2b短文,将段落与内容连线。
Paragraph 2 Liu Yu's opinions about practicing running
Paragraph 3 Liu Yu's parents' opinions
Paragraph 4
Paragraph 5
Paragraph 2 Liu Yu's opinions about practicing running
Paragraph 3 Liu Yu's parents' opinions
Paragraph 4
Paragraph 5
答案:
Paragraph 2—Liu Yu's parents' opinions
Paragraph 3—Liu Yu's opinions about practicing running
Paragraph 4—Liu Yu's parents' opinions
Paragraph 5—Liu Yu's opinions about practicing running
Paragraph 3—Liu Yu's opinions about practicing running
Paragraph 4—Liu Yu's parents' opinions
Paragraph 5—Liu Yu's opinions about practicing running
任务驱动三 熟读精思绘导图
1. 精读第2至5段,完成思维导图。
Hobbies
Different opinions
Liu Yu's parents Liu Yu
They have nothing against running. But Liu Yu needs to think about other possible jobs. They don't allow Liu Yu to practice running at night. Liu Yu needs to spend more time on homework. It's difficult to become a professional sports star. He wants to be a professional runner. He is serious about running. He knows his parents care about him. He thinks he should be allowed to make his choice himself.
1. 精读第2至5段,完成思维导图。
Hobbies
Different opinions
Liu Yu's parents Liu Yu
They have nothing against running. But Liu Yu needs to think about other possible jobs. They don't allow Liu Yu to practice running at night. Liu Yu needs to spend more time on homework. It's difficult to become a professional sports star. He wants to be a professional runner. He is serious about running. He knows his parents care about him. He thinks he should be allowed to make his choice himself.
答案:
(思维导图内容已在题目中完整呈现,此处无需额外作答,按照题目要求完成导图即可)
2. 换位思考小讨论。
小组讨论。如果你是刘宇或刘宇的父母,你会怎么做,并说出理由。
小组讨论。如果你是刘宇或刘宇的父母,你会怎么做,并说出理由。
答案:
(此题为开放性讨论题,无固定答案,合理即可。例如:如果我是刘宇,我会和父母好好沟通,告诉他们我对跑步的热爱以及自己的规划,同时也会保证不影响学习;如果我是刘宇的父母,我会尝试理解孩子的梦想,和他一起制定合理的训练和学习计划,在支持他爱好的同时也关注他的学业和未来发展。)
查看更多完整答案,请扫码查看