2025年金太阳导学案九年级英语人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金太阳导学案九年级英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年金太阳导学案九年级英语人教版》

第48页
对点自测 用适当的介词填空
1. Don't shout ____ your parents though they are always strict with you.
答案: 1. at
解析:shout at sb.表示“对某人大声怒吼”,带有情绪,符合语境,故填at。
基础性作业 一、根据句意及汉语提示填空
1. It's a ten-minute ____(骑;乘)on the bus.
2. The ____(全体职员)of the company took part in the activity.
3. She ____(建议)that I should take an umbrella before going out.
4. Do you want to have some ____(葡萄)?
5. The sun rises in the ____(东方).
答案: 1. ride
2. staff
3. advises
4. grapes
5. east
二、单项选择
( )6 Don't worry too much about it! You are getting only ____ heavier.
A. much
B. more
C. a little
D. little
( )7—Do you know where I can get some stamps?
—Of course. Go along this street ____ you get to the end and there is a post office on your right.
A. so
B. if
C. until
D. before
( )8 I was upset because she didn't say hello to me when she ____.
A. gave up
B. laid out
C. came on
D. passed by
( )9—What did Mr. Smith say just now?
—He suggested ____ the experiment in another way.
A. do
B. did
C. doing
D. to do
( )10—I don't know ____ next.
—Let's ask our teacher for help.
A. what to do
B. what should I do
C. how to do
D. how I should do
答案: 6. C
解析:a little可以修饰比较级,表示“一点儿”;much也可修饰比较级,但此处“only a little heavier”表示“只是重了一点儿”,更符合语境;more本身是比较级,不能修饰比较级;little修饰不可数名词,不符合,故选C。
7. C
解析:until表示“直到……为止”,句意为“沿着这条街走直到尽头,你的右边有一个邮局”,符合语境,故选C。
8. D
解析:gave up放弃;laid out摆放;came on加油;passed by路过。句意为“我很沮丧,因为她路过时没跟我打招呼”,故选D。
9. C
解析:suggest doing sth.表示“建议做某事”,故选C。
10. A
解析:what to do表示“做什么”,what作do的宾语;how to do后需接宾语;B选项语序错误,宾语从句应用陈述句语序;D选项do后缺少宾语,故选A。
阅读理解
There is a sign at a Korean university asking tourists not to step into the grass to take photos. The sign is not written in Korean or English, but it is written in Chinese.
These signs, which in other countries warn Chinese tourists about their behavior, have shamed many Chinese who worry about the image of the country.
Over 155 million Chinese tourists made overseas trips last year and spent 134 billion. For many Chinese tourists, it was their first trip abroad and they didn't know about foreign ways. And some of these tourists didn't develop good habits.
Wang Yang, a Chinese deputy prime minister, said, "They (the tourists) speak loudly in public, carve (雕刻) words or numbers on tourist attractions, cross the road when the traffic lights are still red and spit anywhere. It damages (毁坏) the image of the Chinese people and has a very bad influence."
Before you travel to a foreign country,it's important to learn some things about the country and its culture. You are guests in the country and it's important to respect your hosts. As more and more Chinese visit foreign countries,their behavior will certainly change and those shameful signs will hopefully disappear.
11. The sign at a Korean university is written in ______.
A. Chinese
B. English
C. Korean
D. Japanese
12. How do many Chinese feel about the signs?
A. Proud.
B. Interested.
C. Shameful.
D. Scared.
13. The underlined word "image" probably means "______".
A. 形象
B. 热情
C. 财富
D. 想象
14. The passage is written to ______.
A. ask Chinese people to travel more
B. advise the overseas Chinese tourists to change their behavior
C. ask Chinese people not to spend too much money traveling abroad
D. order the Korean university to clean up signs with Chinese words
15. What would be the best title for the passage?
A. Signs Shame Overseas Chinese Tourists
B. Foreign Culture Makes Bad Influence
C. Foreign Countries Attract Chinese Tourists
D. More Foreigners Visit China
答案: 11. A
解析:根据第一段“The sign is not written in Korean or English, but it is written in Chinese.”可知,韩国大学的这个标志是用中文写的,选A。
12. C
解析:根据第二段“These signs... have shamed many Chinese...”可知,很多中国人对这些标志感到羞耻,选C。
13. A
解析:结合上下文,游客的不良行为毁坏了中国人民的“形象”,所以image意为“形象”,选A。
14. B
解析:文章通过讲述中国游客在国外的不良行为及相关标志,旨在建议海外中国游客改变他们的行为,选B。
15. A
解析:文章主要围绕针对中国游客的羞耻性标志展开,A选项“标志使海外中国游客蒙羞”最能概括主旨,选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭