2025年金太阳导学案九年级英语人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金太阳导学案九年级英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年金太阳导学案九年级英语人教版》

第26页
阅读理解
(B) 12 What does the GNH Index measure?
A. The health of people.
B. The happiness of people.
C. The populations of different countries.
D. The role of governments in bringing happiness.
(C) 13 What happened in 2013 according to the passage?
A. The idea of the GNH Index came out.
B. Bhutan did its first GNH survey among its people.
C. People celebrated the first International Day of Happiness.
D. The UN agreed to celebrate the International Day of Happiness.
(B) 14 According to Maher Nasser, how can we achieve happiness?
A. By working hard.
B. By being kind and helpful.
C. By asking the government for help.
D. By studying the World Happiness Report.
(A) 15 What's the passage mainly about?
A. A yearly event.
B. A lifelong habit.
C. An amazing invention.
D. An educational experience.
答案: 12. B
解析:根据第二段“they created the Gross National Happiness (GNH) Index and did the first GNH survey in 2008 to measure (衡量) the happiness of the people.”可知,GNH指数衡量人们的幸福,B选项正确。
13. C
解析:根据第三段“the UN agreed to create the International Day of Happiness in 2012. It chose March 20 as the date and began celebrating it in 2013.”可知,2013年开始庆祝第一个国际幸福日,C选项正确。
14. B
解析:根据倒数第二段“For example, helping others can make us feel good about ourselves and that makes us happier.”可知,帮助他人(即友善和乐于助人)能获得幸福,B选项正确。
15. A
解析:文章主要介绍了国际幸福日这个年度事件,包括其起源、庆祝时间和意义等,A选项正确。
选择恰当的单词并用其适当形式填空
steal admire dessert garden touching
1. The old man shared a(n) ______ story with us.
2. The policeman found a bad man ______ the computers in an office.
3. The doctor told Mrs. Brown not to eat too many ______.
4. My father wants to plant some flowers in the ______.
5. My brother ______ Lu Xun when he was very young.
答案: 1. touching
解析:修饰名词story,用形容词touching(感人的),符合语境。
2. stealing
解析:find sb. doing sth. 表示“发现某人正在做某事”,此处指发现坏人正在偷电脑,steal用现在分词stealing。
3. desserts
解析:many后接可数名词复数,dessert(甜点)的复数是desserts。
4. garden
解析:in the garden(在花园里),符合“种一些花”的语境。
5. admired
解析:根据“when he was very young”可知用一般过去时,admire(敬佩)的过去式是admired。
连一连
1. for centuries       飞上
2. in the shape of      射下
3. on the Mid-Autumn night  摆出;布置
4. traditional folk stories  数世纪以来
5. the most touching     一个……另一个……
6. shoot down        传统的民间故事
7. lay out         在中秋之夜
8. fly up to         呈……形状
9. one...the other...
答案: 1. for centuries—数世纪以来
2. in the shape of—呈……形状
3. on the Mid-Autumn night—在中秋之夜
4. traditional folk stories—传统的民间故事
5. the most touching—最感人的
6. shoot down—射下
7. lay out—摆出;布置
8. fly up to—飞上
9. one...the other...—一个……另一个……

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭