第143页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
阅读理解
(A) 13. What is the main idea of the third paragraph?
A. How the special book was designed.
B. Who designed the special book.
C. How much the special book costs.
D. What the special book looks like.
(C) 14. Which of the following is TRUE about Mike Mak?
A. He is from America.
B. He designed Bookniture with another two friends.
C. He enjoys inviting friends to his house.
D. He and his friends are 35 years old.
(D) 15. What's the best title for this passage?
A. The book that is suitable for children
B. Mike Mak's personal life
C. The smallest but the most expensive book
D. The book that can be changed into a piece of furniture
(A) 13. What is the main idea of the third paragraph?
A. How the special book was designed.
B. Who designed the special book.
C. How much the special book costs.
D. What the special book looks like.
(C) 14. Which of the following is TRUE about Mike Mak?
A. He is from America.
B. He designed Bookniture with another two friends.
C. He enjoys inviting friends to his house.
D. He and his friends are 35 years old.
(D) 15. What's the best title for this passage?
A. The book that is suitable for children
B. Mike Mak's personal life
C. The smallest but the most expensive book
D. The book that can be changed into a piece of furniture
答案:
13. A
解析:第三段主要讲述了 Mike Mak 因为家里没有足够的座位给朋友,然后注意到书架上的空地方,从而产生了设计 Bookniture 的想法,即介绍了这种特殊书籍是如何被设计出来的,所以选 A。
14. C
解析:根据第三段“I love inviting friends to my home”可知,他喜欢邀请朋友到他家,C 项正确;根据第二段“The book was designed by Mike Mak. He came up with the idea after never having enough seats for his friends in his home in Hong Kong.”可知,他来自香港,不是美国,A 项错误;文中未提及他和另外两个朋友一起设计,B 项错误;文中未提及他和朋友的年龄,D 项错误,所以选 C。
15. D
解析:文章主要介绍了一种可以变成家具的特殊书籍 Bookniture,D 项“可以变成一件家具的书”最能概括文章主旨,所以选 D。
解析:第三段主要讲述了 Mike Mak 因为家里没有足够的座位给朋友,然后注意到书架上的空地方,从而产生了设计 Bookniture 的想法,即介绍了这种特殊书籍是如何被设计出来的,所以选 A。
14. C
解析:根据第三段“I love inviting friends to my home”可知,他喜欢邀请朋友到他家,C 项正确;根据第二段“The book was designed by Mike Mak. He came up with the idea after never having enough seats for his friends in his home in Hong Kong.”可知,他来自香港,不是美国,A 项错误;文中未提及他和另外两个朋友一起设计,B 项错误;文中未提及他和朋友的年龄,D 项错误,所以选 C。
15. D
解析:文章主要介绍了一种可以变成家具的特殊书籍 Bookniture,D 项“可以变成一件家具的书”最能概括文章主旨,所以选 D。
一、生词速查(根据中文写出英语单词)
1. 似曾经历过的感觉;似曾相识 ______
2. 奥秘;神秘事物 ______
3. 学说;理论;看法 ______
4. 熟悉的;常见到的 ______
5. 秘密的;隐藏的 ______
6. 能力;权力 ______
7. 联系;连接 ______
8. 平行(的);同时发生的 ______
9. 宇宙 ______
10. 混乱;杂乱 ______
11. 引起错觉(或记忆紊乱)的事物;诡计;欺骗;欺诈 ______
12. 未解决的;未破解的 ______
1. 似曾经历过的感觉;似曾相识 ______
2. 奥秘;神秘事物 ______
3. 学说;理论;看法 ______
4. 熟悉的;常见到的 ______
5. 秘密的;隐藏的 ______
6. 能力;权力 ______
7. 联系;连接 ______
8. 平行(的);同时发生的 ______
9. 宇宙 ______
10. 混乱;杂乱 ______
11. 引起错觉(或记忆紊乱)的事物;诡计;欺骗;欺诈 ______
12. 未解决的;未破解的 ______
答案:
1. déjà vu
2. mystery
3. theory
4. familiar
5. hidden
6. power
7. link
8. parallel
9. universe
10. mix-up
11. trick
12. unsolved
2. mystery
3. theory
4. familiar
5. hidden
6. power
7. link
8. parallel
9. universe
10. mix-up
11. trick
12. unsolved
二、短语速查(写出下列短语的英文)
1. 被称为;被认为是 ______
2. 感觉熟悉的 ______
3. 平行宇宙 ______
4. 一般来说 ______
1. 被称为;被认为是 ______
2. 感觉熟悉的 ______
3. 平行宇宙 ______
4. 一般来说 ______
答案:
1. be known as
2. feel familiar
3. parallel universes
4. generally speaking
2. feel familiar
3. parallel universes
4. generally speaking
三、句子速译(根据汉语提示完成下列句子)
1. 我曾经做过某件我认为我没有做过的事情。
I ______ ever ______ something that I knew I hadn't done.
2. 据说他已经离开这座城市了。
It ______ ______ that he has left the city.
3. 不管你是一名学生还是一位老师,你都得遵守学校的规章制度。
______ you are a student ______ a teacher,you must obey school rules.
1. 我曾经做过某件我认为我没有做过的事情。
I ______ ever ______ something that I knew I hadn't done.
2. 据说他已经离开这座城市了。
It ______ ______ that he has left the city.
3. 不管你是一名学生还是一位老师,你都得遵守学校的规章制度。
______ you are a student ______ a teacher,you must obey school rules.
答案:
1. have; done
解析:“曾经做过”用现在完成时 have/has done,主语 I 用 have,“做”用 done。
2. is said
解析:“据说……”用 It is said that...,是固定句型。
3. Whether; or
解析:“不管……还是……”用 whether...or...,引导让步状语从句。
解析:“曾经做过”用现在完成时 have/has done,主语 I 用 have,“做”用 done。
2. is said
解析:“据说……”用 It is said that...,是固定句型。
3. Whether; or
解析:“不管……还是……”用 whether...or...,引导让步状语从句。
查看更多完整答案,请扫码查看